Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Říkají si Osamělí jezdci, jsou tři a hrají řízný heavy metal. Zpěvák a šéf skupiny Chazz, bubeník Pip a basista Rex. Hrají vytrvale a podle svého mínění i dobře, prorazit se jim však stále nedaří. V rádiu je nehrají, protože nejsou slavní a slavní nebudou, dokud je nebudou hrát v rádiu. Klasický začarovaný kruh, z něhož na první pohled není cesty ven. Osamělí jezdci se nehodlají vzdát a když to nejde po dobrém, rozhodnou se, že to zkusí po zlém, tedy skoro po zlém. V hračkářství si opatří několik umělohmotných napodobenin zbraní, které sice místo smrtích kulek chrlí vodu, ale vypadají dostatečně věrohodně, aby nebyly od pravých k rozeznání. Takto vyzbrojeni přepadnou malou rozhlasovou stanici, zajmou její osazenstvo jako rukojmí a vyhlásí svůj jediný požadavek. Chtějí, aby personál pustil demokazetu s jejich písničkami do éteru, tak, aby ji konečně slyšely miliony posluchačů a oni se mohli stát slavnými. Původní plán, který počítal s rychlým obsazením, okamžitým přehráním a rychlým zmizením se však poněkud zkomplikuje, když páska nešťastnou náhodou shoří. Jediná šance je pokračovat v přepadení a získat druhou pásku. Jenže tu má Chazzova dívka Kayla, se kterou se muzikant právě rozešel. A to zdaleka není všechno. Metalisti jsou z celé situace značně rozrušení, mnohem víc než jejich zajatci a navíc se venku rojí policie, která stanici obklíčila. Naštěstí se zdá, že až na výjimky mají zajatí rozhlasáci pro metalisty pochopení a dokonce se jim snaží pomoci hlídající policii přelstít. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (114)

Káronoš 

všechny recenze uživatele

dudes, you rock very fucking loud. Absence Bruce Willise byla znát (D-:) a Jack Black by jim asi vypráskal prdel, ale proč ne? Je to vtipný, praštěný, trefný, svěží a cool (všechno co se týká rock&rollu je posvátný), takže nevidím důvod nespokojenosti, těchto filmů není nikdy dost=) Hodnocení: 7/10. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

S americkymi komediami mam dost problem, vacsina z nich ide mimo mna, ovsem ale niekedy sa Americanom fakt podari natocit slusnu komediu, pri ktorej sa da aspon pousmiat, ked uz nehrozia salvy rehotu /raz darmo, Spencer je Spencer aj s jeho Pari et Dispari. Tato komedia vsak patri k tomu lepsiemu, co prislo z USA. Tuto ide o troch hudobnikov, ktori chcu mat hudobnu grupu a chcu sa presadit dost nelegalnymi metodami a prostriedkami. Filmu vladnu hlavne dobri herci ako Buscemi a Sandler, hoci samotneho Frasera nemam nijako rad a nikdy som ho neuznaval. Objavil sa tu aj frontman legendarnej speed metalovej Kapely Motorhead Ian Fraser Kilmister, znamy ako Lemmy. Komedia je to vsak dobra, ale hranice priemeru nijako neprekracuje. Michael Lehman na reziserskej stolicke odviedol aspon zrucnu rutinu. 66 % ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Nemůžu jinak než dát pět hvězdiček. Tahle komedie je prostě skvělá. Když odhlédnu od toho, že by jim to asi přepadnout rádio za pomoci plastových UZI by asi neprošlo a že celý děj je maličko nereálný a trochu naivní, tak je to naprosto užasná komedie plná skvělejch hlášek, které nemusí zrovna všichni chápat ("Kdyby zápasil Lemmy a Bůh, kdo by vyhrál?" "Lemmy?" "Ne to byl chyták, Lemmy je Bůh" - kdo neposlouchá rock a nezná Lemmyho, asi se nezasměje), děj je sice naivní a jednoduchej, ale vtipnej a má spád a všechno podbarvuje super hudba např. od Motorhead nebo Van Halen. Fraserovi to jeho zapálení věřím od prvního do posledního slova a stejně tak věřím Lemmymu z Motorhead, že šéfoval školním novinám :-) ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Rockeři mi přišli že se nemůžou rozhodnout jestli chtěj být komedií, kriminálkou a nebo hudebním filmem, protože scénář ani jednomu žánru nedopřeje daleko větší zaměření, jenž by si samotný snímek určitě zasloužil. Naštěstí to Fraser, Buscemi a Sandler zvládají nadmíru dobře. Takže bylo trapných momentů minimum. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Tři rockeři obsadí rozhlasovou stanici, aby si zajistili puštění své nahrávky. Film místy připomene legendární Psí odpoledne s Al Pacinem, místy se asi snaží parodovat Die Hard, ale celkově působí hodně béčkově (a to ve špatném smyslu tohoto slova). Dolů ho hodně sraží mimo jiné obsazení hlavní role Brendanem Fraserem, který se pro roli rockera hodí asi jako John Wayne pro roli baleťáka. Fraserův herecký výkon je navíc dost slabý, což vynikne zejména u scén napodobujících Pacinovy výstupy z Psího odpoledne. Sandler mi překvapivě připadal celkem v pohodě, Buscemi jede ve svém standardu a je tím hlavním, co film udržuje nad vodou. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (12)

  • Hit "Degenerated" od skupiny Lone Rangers je ve skutečnosti písnička od punk-metalové skupiny Reagan Youth. (liquido26)
  • Členové skupiny "Sons of Thunder", Monty Colvin, Alan Doss, Ben Huggins a Mitchelle Dane Sonnier, jsou ve skutečnosti členové skupiny "The Galactic Cowboys". (liquido26)

Reklama

Reklama