Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Říkají si Osamělí jezdci, jsou tři a hrají řízný heavy metal. Zpěvák a šéf skupiny Chazz, bubeník Pip a basista Rex. Hrají vytrvale a podle svého mínění i dobře, prorazit se jim však stále nedaří. V rádiu je nehrají, protože nejsou slavní a slavní nebudou, dokud je nebudou hrát v rádiu. Klasický začarovaný kruh, z něhož na první pohled není cesty ven. Osamělí jezdci se nehodlají vzdát a když to nejde po dobrém, rozhodnou se, že to zkusí po zlém, tedy skoro po zlém. V hračkářství si opatří několik umělohmotných napodobenin zbraní, které sice místo smrtích kulek chrlí vodu, ale vypadají dostatečně věrohodně, aby nebyly od pravých k rozeznání. Takto vyzbrojeni přepadnou malou rozhlasovou stanici, zajmou její osazenstvo jako rukojmí a vyhlásí svůj jediný požadavek. Chtějí, aby personál pustil demokazetu s jejich písničkami do éteru, tak, aby ji konečně slyšely miliony posluchačů a oni se mohli stát slavnými. Původní plán, který počítal s rychlým obsazením, okamžitým přehráním a rychlým zmizením se však poněkud zkomplikuje, když páska nešťastnou náhodou shoří. Jediná šance je pokračovat v přepadení a získat druhou pásku. Jenže tu má Chazzova dívka Kayla, se kterou se muzikant právě rozešel. A to zdaleka není všechno. Metalisti jsou z celé situace značně rozrušení, mnohem víc než jejich zajatci a navíc se venku rojí policie, která stanici obklíčila. Naštěstí se zdá, že až na výjimky mají zajatí rozhlasáci pro metalisty pochopení a dokonce se jim snaží pomoci hlídající policii přelstít. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (114)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Já se tady dřu a ty žiješ jen Rock"N"Rollem!!!......... Není nic jednoduššího, než se vloupat do rádia a pod pohrůžkou si nechat pustit svoji hudbu. Ale to je teprve začátek. Pak přijde ten pravý zmatek. Osamělý jezdci jsou skupina, která lační po slávě. Jejich lačnost je tak velká, že se právě vloupali do rádia a....... Nikdo je totiž nebere vážně. Jediná šance, alespoň si to "Osamělý jezdci " myslí, je právě ta jedna jediná píseň vpuštěná do éteru. Rádio Rebel bude trpět. CITÁT - Proč to nemáte v množném čísle, když jste tři??......... Vložky s debilem, co se stále plazí po zemi jsou trapné a kazí celkem dobrou linii příběhu. Ovšem rozmluva s Chrisem Woodsem z Kapitol rekords je boží. OTÁZKA: Kdo vy jste? Bůh nebo Lemmy? ODPOVĚĎ: To je chyták? Lemmy je Bůh............ (Lemmy rozumějte zpěváka skupiny Motörhead). Nakonec to byla prostě zábava. Ve filmu hrají Brendan Fraser (Chazz) nebo Steve Buscemi (Rex). 1. "Born to Raise Hell" Ian Kilmister Motörhead with Ice-T and Whitfield Crane 4:57 2. "I'm The One" Eddie Van Halen, Alex Van Halen, Michael Anthony, David Lee Roth 4 Non Blondes 3:58 3. "Feed the Gods" Lyrics: Rob Zombie; Music: White Zombie White Zombie 4:05 4. "No Way Out" Jesse Malin, Richard Bacchus, Howard Kusten DGeneration 4:26 5. "Bastardizing Jellikit" Lyrics: Les Claypool; Music: Primus Primus 4:11 6. "London" Morrissey, Johnny Marr Anthrax 2:54 7. "Can't Give In" Lyrics: Kevin Martin; Music: Peter Klett and Candlebox Candlebox 3:15 8. "Curious George Blues" Scott Hackwith Dig 4:03 9. "Inheritance" Prong Prong 2:11 10. "Degenerated" Paul Bakija, Dave Rubenstein Lone Rangers 3:53 11. "I'll Talk My Way Out Of It" John Melendez, J. Cantor Stuttering John 3:40 12. "Fuel" Stick Stick 4:57 13. "We Want the Airwaves" Jeffry Hyman, John Cummings, Douglas Colvin Ramones 3:21 ()

Tiiso 

všechny recenze uživatele

Komedie splnila svou úlohu v tom, že jsem se několikrát opravdu velmi pobavil. Ale bohužel jen několika okamžikům a ne komedii jako celku. Příběh má spousty hluchých míst a spousty situací, kde se má člověk smát, ale vždy to nefunguje. Já vím je to oddechová záležitost a divák by neměl všude něco hledat. Jenže to vždy tak dobře nejde a kdo určí který snímek právě nemá být viděn pod mikroskopem. Jinak je to zajímavá myšlenka a na všechny tři hlavní představitele se dá dobře dívat. ()

Reklama

Henry Morgan 

všechny recenze uživatele

Myslim, že tenhle film je dokonale nasáklý rockem. Navíc se jedná o dobrou komedii. Trojice rockeru hraná hereckými esy se vrhne do šílené akce a jejich průsery se nabalují jako sněhová koule. Ve stylu rebelujících, pološílených rockovým idolů i oni prožívají jednu velkou šou, v které ovšem nehrají na nástroje, ale na nervy vydavatelské firmě a policii. Občas je to velmi americké, ale ve výsledku to připomíná strašlivé drogově-opilecké nájezdy hudebních velikánů. Zvláštní je, že jsem o tomhle filmu do včerejška neslyšel. Přitom se jedná o vcelku povedený snímek(v daných tématických hranicích). Jediné co bych vytknul je soundtrack, který byl dost slabý na to, že to byl film nabušený rockovou energií. ()

BlueNeon81 

všechny recenze uživatele

Jedna neprávom odsudzovaná komédia z prvej polovice 90. rokov. Ústredná trojica je bohovská, najmä Steve Buscemi ako vlasatý, drsný a hláškujúci metlák. Príbeh o neúspešnej rockovej kapele, ktorá sa chce presadiť za každú cenu, aj keby mala ísť do basy ma vie pobaviť hocikedy. Hmm, je na čase vytiahnúť z archívu starú VHS kazetu s týmto filmom. :) P.S.: Nina Siemaszko tu vyzerá obzvlášť dobre :P ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Rockeři jsou naprosto šílená, nereálná a hlavně maximálně nelogická hovadina. Ale vtipná hovadina ... Opravdu hodně vtipná hovadina. Hlavní ale je, aby člověk tento film nebral vážně. Pokud bych se měla nad celým příběhem zamyslet, možná by film dostal hvězdičku za námět. Protože mě ale film dobře pobavil, přehlédnu fakt, že hlavní hrdinové mohli být zatčení už v první půlhodině jejich "přepadení". Pět hvězdiček ale filmu dát opravdu nemůžu. Už jen kvůli té nelogičnosti, která film provází od první scény až do poslední ... Dalším důvodem je ale typické americké "vylévání srdce" ať už šlo o vztahy nebo jen prostě obyčejné "inspirativní řečičky" ... A navíc závěr byl opravdu hodně přehnaný ... Film je to každopádně ale dobrý a vždy se u něj dobře bavím. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (12)

  • Před studiem, které skupina vyloupí, se nachází budova, v níž probíhalo natáčení snímku Smrtonosná past (1988). Film ji současně zčásti paroduje. (SeBig)
  • Během úvodní scény se v budově Palatine Records objeví na zdi fotka Lemmyho Kilmistera. Lemmy se později ve snímku sám objeví. (liquido26)
  • Baskytarista Lone Rangers, Rex, byl pojmenován po Rexi Brownovi z Panthery. (liquido26)

Reklama

Reklama