Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Říkají si Osamělí jezdci, jsou tři a hrají řízný heavy metal. Zpěvák a šéf skupiny Chazz, bubeník Pip a basista Rex. Hrají vytrvale a podle svého mínění i dobře, prorazit se jim však stále nedaří. V rádiu je nehrají, protože nejsou slavní a slavní nebudou, dokud je nebudou hrát v rádiu. Klasický začarovaný kruh, z něhož na první pohled není cesty ven. Osamělí jezdci se nehodlají vzdát a když to nejde po dobrém, rozhodnou se, že to zkusí po zlém, tedy skoro po zlém. V hračkářství si opatří několik umělohmotných napodobenin zbraní, které sice místo smrtích kulek chrlí vodu, ale vypadají dostatečně věrohodně, aby nebyly od pravých k rozeznání. Takto vyzbrojeni přepadnou malou rozhlasovou stanici, zajmou její osazenstvo jako rukojmí a vyhlásí svůj jediný požadavek. Chtějí, aby personál pustil demokazetu s jejich písničkami do éteru, tak, aby ji konečně slyšely miliony posluchačů a oni se mohli stát slavnými. Původní plán, který počítal s rychlým obsazením, okamžitým přehráním a rychlým zmizením se však poněkud zkomplikuje, když páska nešťastnou náhodou shoří. Jediná šance je pokračovat v přepadení a získat druhou pásku. Jenže tu má Chazzova dívka Kayla, se kterou se muzikant právě rozešel. A to zdaleka není všechno. Metalisti jsou z celé situace značně rozrušení, mnohem víc než jejich zajatci a navíc se venku rojí policie, která stanici obklíčila. Naštěstí se zdá, že až na výjimky mají zajatí rozhlasáci pro metalisty pochopení a dokonce se jim snaží pomoci hlídající policii přelstít. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (113)

Akaja 

všechny recenze uživatele

proboha.... Ten film mě zaujal kvůli hereckému obsazení a hlavně kvůli tématu. Fraser, Buscemi a Sandler (ten především!!!) jako rockeři? To by mohla být dobrá palba. Ale zas tak odvázaná jsem z toho nakonec nebyla. Největším zklamáním pro mě bylo zjištění, že celý děj filmu se bude týkat té jedné noci v rádiu. Mohlo se z toho vyždímat víc. A mohli aspoň jednou pořádně zahrát :(. ()

BlueNeon81 

všechny recenze uživatele

Jedna neprávom odsudzovaná komédia z prvej polovice 90. rokov. Ústredná trojica je bohovská, najmä Steve Buscemi ako vlasatý, drsný a hláškujúci metlák. Príbeh o neúspešnej rockovej kapele, ktorá sa chce presadiť za každú cenu, aj keby mala ísť do basy ma vie pobaviť hocikedy. Hmm, je na čase vytiahnúť z archívu starú VHS kazetu s týmto filmom. :) P.S.: Nina Siemaszko tu vyzerá obzvlášť dobre :P ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ač jsou zde herci, které mám rád, tak tahle komedie mě ani trochu neoslovila. Možná je to i proto, že zde Sandler nemá tolik prostoru a jeho postava je celkem tragická, možná je to i proto že se ten film ani nedá brát jako pocta rockové hudbě. Tohle jde prostě mimo mě a nebylo zde nic, co by mě skutečně dovedlo dostat. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Já jsem byl na tomto filmu v kině v roce 1994, měl jsem tedy o 17 let méně, tedy 20. Z důvodu věku a určité nedospělosti bych v té době dal filmu možná i čtyři hvězdy. Jenže jsem na tento film zapomněl a podíval jsem se na něj znovu - po právě těch sedmnácti letech. A hle, zjistil jsem, že je to vlastně neskutečná ptákovina, u které jsem se prakticky ani nezasmál. Tím víc mě překvapilo nadupané herecké obsazení. Ve svých dvaceti jsem tyto (dnes už prakticky slavné) herce ani neznal. A proto jsem nemile překvapen, že z této celkem trapárny neudělali něco víc. Herecký a invenční potenciál na to určitě byl. Místo toho jsem byl nucen sledovat bezduchou hudební komedii bez hudby. ()

superzurda 

všechny recenze uživatele

I když vím, že to není kdovíjaká filmová perla, já ten film prostě zbožňuju. Nic jsem o něm nevěděl, jen mě zaujalo obsazení a proto jsem ho zkoukl a byl jsem nadšen. Pokud tedy netrpíte nějakou představou, že každý film má něco sdělit, tak se pohodlně uvelebte ve svém křesle a pusťte si naplno Hlas vzpoury na Radiu Rebel :-)))) ()

Galerie (32)

Zajímavosti (12)

  • Kapela White Zombie hraje ve filmu píseň "Feed the Gods", kterou napsala přímo pro film. (Corpsegrinder)
  • Před studiem, které skupina vyloupí, se nachází budova, v níž probíhalo natáčení snímku Smrtonosná past (1988). Film ji současně zčásti paroduje. (SeBig)
  • Členové skupiny "Sons of Thunder", Monty Colvin, Alan Doss, Ben Huggins a Mitchelle Dane Sonnier, jsou ve skutečnosti členové skupiny "The Galactic Cowboys". (liquido26)

Reklama

Reklama