Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(20)

Seriál odhaluje tajemství děsivého města, které uvězní každého, kdo do něj vstoupí. Zoufalí obyvatelé se snaží vést alespoň zdánlivě normální život, zatímco hledají cestu ven. Musí však čelit hrozbám okolního lesa včetně hrůzostrašných nestvůr, které se vynořují po západu slunce. (HBO Max)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

grogodil 

všechny recenze uživatele

Ďalší z tých seriálov, kde vždy majú všetci čas sa zastaviť a pokecať si o pocitoch, aj keď sa zrovna deje všade okolo niečo oveľa zásadnějšie pre dej. Další z tých seriálov, kde každý má v rukáve nejaké svoje tajomstvo/traumu/vidiny a aj keď sa všetci hecujú, ako musia držať a skladať to veľké puzzle spolu, tak si tie podstatné detaily nezdieľajú, aby sa dej mohol slimačím tempom vliecť ďalej. Ale stačí si to uvedomiť už od začiatku, že toto je presne ten typ seriálu, ktorý bude tou zauzlenou soap operou prešľapujúcou na mieste, kde solídna mysteriózna atmosféra ide ruka v ruke s týmito konfliktami a vzťahmi medzi všemožnými epizodickými postavičkami. Pre mňa je to také súčasné televízne telenovelové guilty pleasure, od ktorého už od začiatku vlastne neočakávam, žeby som na konci dostal uspokojivé a zmysluplné vysvetlenie všetkých tých záhad, ktoré scenáristi vršia na čoraz väčšiu kopu. A s týmto vnútorným nastavením nulového očakávania ma pri tom seriáli stále, aj po dvoch sériách, drží nejaká spokojná zvedavosť, s akou ďalšou fantasmagóriou tvorcovia prídu ďalej. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Naprosto neuspokojivá pointa dává tušit, že třetí řadě se nevyhneme. Fakt toho mám už dost, neustálé natahování seriálů jen kvůli prachům mě nebaví. Klady: výborný nápad, strašením se šetří, ale když už jdou monstra do akce, stojí to za to (samotná akce není vidět, jen výsledek, ale tohle mi nevadilo), občas dobrá atmosféra. Zápory: příšerné dialogy, pokládají nesmyslné otázky, všichni jsou ve stejných sračkách a oni se téměř neustále o něco přou, místo toho, aby spolupracovali, spousta "I´m fine"?, "I´m sorry" "You ok"? a "fakování" (k nevydržení). Aktivistům se to ale bude líbit, neboť podle současného trendu jsou tu naprosto dominantní ženy, které všechno ví a všechny chrání a až na vyjímky (Boyd) jsou chlapi zbabělci, zmrdi a slaboši. Za jedno zhlédnutí to stojí a pořád vás žene zvědavost, co za tou záhadou vlastně je, ale protože se to nedozvíte, tak to víckrát vidět nechci. ()

Reklama

mosnak 

všechny recenze uživatele

Nápad seriálu se mi líbí :-) začátek byl více než dobrý, ale pak následovalo několik bezkrevnych epizod. Vyvrcholení první série v podstatě nebylo, což je ovšem dobře, protože se můžeme těšit na další pokračování. Tohle byla například bolest Mestečka Pines. V první sérii bylo vše odhaleno a druhá už zkrátka neměla co nabídnout. Krásných 80% ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

To, že film naláká hned první epizodou, je jasný. Podobně mysteriózní jako lost, v průběhu první, ale i druhý série se toho tajemnýho stane tolik, ale bez odpovědí. To mě vlastně i štve nejvíc, každá postava si řeší to svoje, kolikrát to ani nevyřeší do konce a scénáristi nám tam sypou další a další hádanku. A místo toho, aby se řešil danej problém, tak to plněj zbytečnýma dialogama viz. další série The Walking dead. Dle mýho názoru vymýšlí každou epizodu postupně, vůbec nevědí co s tím dál a jak to jednou skončí, prostě to budou natahovat donekonečna. Nicméně ještě 3. sérii tomu dám a očekávám aspoň pár odpovědí. ()

kamil.i 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príliš očividná vykrádačka LOST. Podobá sa ešte aj v maličkostiach ako hudobné motívy v tajomných scénach, objasňujúce flashbacky odohrávajúce sa paralelne s nadväznou súčasnosťou, dva rozdielne tábory obyvateľov, úderný názov pozostávajúci zo štyroch veľkých písmen a dokonca tu hrá ústrednú postavu jeden z hlavných predstaviteľov Nezvestných. FROM obsahuje hororový aspekt navyše. Ten na jednej strane udržiava dusnú atmosféru, na strane druhej podkopáva seriál, keď zbytočne otvára otázky o logickom konaní osadenstva. Zbytok tvoria časté a zdĺhavé dialógy postáv, ktoré filozofujú o podstate svojho bytia v danom extrémnom prostredí. U LOST to ešte fungovalo, lebo celý koncept bol v 2004 nový a atraktívny, v roku 2022 divák tieto nedostatky už neodpustí. Avšak nakoniec treba priznať, že tento nenápadný seriál je dostatočný atmosférický náklad, aby udržal diváka v pozore a zvedavosti. Minimálne do druhej série. ()

Galerie (396)

Reklama

Reklama