Reklama

Reklama

Epizody(9)

Obsahy(1)

Šedesátá léta, malá pražská hospoda a v ní Eliška Rabasová, její rodina a lidé kolem ní. To je svět jednoho z prvních komediálních seriálů Jaroslava Dietla, významného tvůrce naší televizní seriálové tvorby. Jeho "Eliška a její rod" znamenala v šedesátých letech výrazné vykročení na cestě za původním českým seriálem. Sklidila divácké uznání i proto, že režisér František Filip vyzval ke spolupráci takové herecké osobnosti, jakou byla Olga Scheinpflugová, Josef Kemr, Jiří Sovák, Iva Janžurová a další. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Vesecký k tomuto seriálu (3)

Dcera (1966) (E01) 

Na tento seriál jsem se koukal jako kluk a nyní jsem si ho oživil první částí. Herecké mistrovství Olgy Scheinpflugové není moc divákům známé, ale tady se nám představuje jako skvělá komička, její rázná Eliška je skutečná obyčejná ženská, žádná dáma, ale žena z lidu, jakých jsem kolem sebe v životě potkával mnoho a nyní žel bohu je jich jak šafránu... Vedle toho skvělý pan Sovák a jeho výstup s panem Lírem, mladičká Jana Hlaváčová i Ivann Janžurová a nesmělý uhlazený pan Sova v podání Josefa Kemra, ten je tu také rozkošný. ()

Podnájemník (1966) (E02) 

Druhý díl seriálu už nebyl tak kvalitní jako díl úvodní, v podstatě nepřinesl nic nového, ruch v šenkovně a v kuchyni, to vlastně bylo neustálé opakování předchozího, nesmělý venkovský pan Sova byl v podání Josefa Kemra nadále velmi uhlazený, ale jeho neustálé pobíhání s kufrem už taky bylo jen opakováním. Světlým prvkem byla Zuzanka v podání Dany Hlaváčové, která přinesla jisté oživení do jinak spíše už nudného příběhu. ()

Syn (1966) (E03) 

Třetí díl - to je krásně napsaný příběh lásky matky k nelaskavému synovi, kterého dobře zahrál Vladimír Menšík. Na divákovi je, aby rozhodl, zda do průšvihu v podniku přišel jen lehkomyslností nebo peníze skutečně defraudoval... Zajímavá byla postava ztvárněná ušlápnutým manžílkem Milanem Machem. ()

Reklama

Reklama