Reklama

Reklama

VOD (1)

Ostřílený detektiv, který pátrá po brutálním vrahovi mladé realitní makléřky, odhalí spletitou síť kriminálních aktivit. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (366)

POMO 

všechny recenze uživatele

Atmosféricky plíživý krimi-thriiler se správně pochmurnou a v detailech originální hudbou, zajímavými střihovými hříčkami a dokonalým obsazením, včetně všech vedlejších postav. Královský herecký výkon Benicia Del Tora. Pravděpodobně letošní nejlepší americký příspěvek do žánru, se skvělým balancem mezi odkrýváním podezřelých postav a permanentní nejistotou v tušení, že všechno bude jinak. Na celovečerní debut režiséra videoklipů unikátní počin, Grant Singer má nakročeno do elitního klubu (Villeneuve, Fincher). ****1/2 ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Novinky v thrashmetalovom žánri nepočúvam už dobrých 20 rokov. Pretože po prvej tretine každej skladby vždy presne viem, čo bude nasledovať a pri nijak zázračných motívoch (sa vyčerpali?) je to extrémna nuda... Asi je najvyšší čas sa v rámci filmu rovnako postaviť aj ku "temným kriminálkam (detektívkam)". Strašne prehľadné a po obsahovej stránke banálne... vyčerpané? ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Jako rozvířit vody v posledních letech spíše konzervativního Hollywoodu tak svěžím kriminálním dramatem, to musím Granta Singera pochválit (a to si pak ještě člověk uvědomí, že se jedná o jeho režisérskou prvotinu...opravdu smekám klobouček). Ještěra bych zařadil do kolonky klasických, skoro až starosvětských detektivek. A to, lidičky, berte jako pochvalu. Film se tak nese v pomalejším tempu, což nemusí sedět každému, já si to ale užíval. Užíval jsem si tu bezchybnou audiovizuální stránku (neznámé jméno Glotman po hudební stránce zabodovalo). Užíval jsem si zajímavé nápady s kamerovými záběry. A hlavně jsem si užíval one-man-show Benicia Del Tora. Tak charismatický herec, to se dnes již moc nevidí. Ale i ostatní osazenstvo zabodovalo, potěšil zejména Michael Pitt se svým "divnočlověkem". Druhá půlka docela překvapovala. No a pak nám autoři naservírovali ten závěr, který jednoduše ťal do živého (ano, dal se odhadnout o trošku dříve, než by to chtělo, ale co už). Knockin' on Heaven's Door příznačnou skladbou k uzavření celého filmu...Za mě dávám solidních 8/10 P. S. Po druhém zhlédnutí jdu s hodnocením výše. Lepší detektivku jsem fakt dlouho neviděl. Zasloužených 9/10 ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Co se vleče, neuteče.“ Pravdu tentokrát mají oba. ČSFD premiér Pomo i jeho ministr kultury verbal. Ještěr byl opravdu velmi „plíživý“ a střihači opravdu někdo ukradl nůžky. Věčná škoda, mohl to být hutný temný thriller. Stříhat by šlo kdekoli, prakticky každá scéna je o pět, deset vteřin delší, než je nutné. POCHVALNÉ OKÉNKO: [][] Co jsem naopak ocenil? 1) Že celých 136 minut hraje hudba. Zasmušilá, tísnivá až zlověstná a sugerující nám, že nejpozději za dvě vteřiny se stane něco strašného. Divák stráví dvě hodiny v nervózním očekávání a díky tomu u filmu neusne. 2) Že Benicio Del Toro se úplně, ale úplně na každého, s kým mluví, kouká jako na vraha. Kvůli tomu jsem nakonec podezříval celé město i půlku filmového štábu. 3) Že i Rigor Mortis Timberlake dostal roli přímo na tělo: „Muž s prázdnou tváří.[][] Makléřce soucit, Del Torovi poklonu a Singerovi k Vánocům střihačské nůžky. A co já? Jen třikrát zatahám ještěrku za ocas. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[70%] Benicio Del Toro je u mě velmi výrazný herec; pár dobrých rolí měl. A říkám si, že jich mohl mít ještě víc … No nic, takže nyní k tomuto filmu … Jak se mi vlastně líbil? Tak těch 136 min je docela dlouhá stopáž, ale já si vlastně moc nemůžu stěžovat. Pravda, mohlo to být scénářem a celkovým zpracováním svižnější, ale mělo to na všechno hodně prostoru, což bylo na jednu stránku dobře. Benicio měl skvělou postavu, stejně jako ostatní další. Našlo se tu několik dobrých a reálných scén, které se v tomto krimi žánru moc neobjevují. Finále bylo trochu urychlené a né moc šokující, ale bylo realistické. Stejně jako celý film. Spíš bych z tohoto udělal novou kriminální minisérii. Potenciál na to to opravdu má. Nějaká ta hluchá místa to má, je to hodně tempem pomalé, ale v žádných aspektech tohoto snímku si nemohu výrazně stěžovat. Asi si to už podruhé jen tak nepustím, ale to 1 vidění mi přišlo úplně v pohodě. Vylepšil bych toho víc, ale i tak jsem relativně spokojen. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Název filmu vychází z postupné změny povah postav, které se objevují ve filmu. Zpočátku se prezentují určitým dojmem, ale s přibývající stopáží se začnou pomyslně „svlékat z kůže“ jako ještěři. Ukáže se, že postavy nejsou těmi, za které se zpočátku vydávaly. (UhLee)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Třetí Sicario vypadá čím dál reálněji

Třetí Sicario vypadá čím dál reálněji

31.10.2023

Je to zhruba měsíc, co jsme informovali o slovech producentů nové krimi od Netflixu Ještěr, kteří uvedli, že se v zákulisí začíná diskutovat možnost třetího Sicaria. Vynikající krimi thriller s Emily… (více)

Reklama

Reklama