Reklama

Reklama

Šílená noc

  • USA Violent Night (více)
Trailer 4

Trávit Vánoce s dominantní matkou (Beverly D´Angelo) jen proto, že je nechutně bohatá a že potřebujete, aby „pustila chlup“, je samo o sobě solidní peklo. Když ale rodinu krátce před štědrovečerní večeří přepadne ozbrojený gang, jehož členové si přejí k Vánocům obsah rodinného trezoru, nastává krize, kterou si nikdo neuměl představit. Naštěstí k přepadení došlo právě v onen kouzelný večer, kdy i otrlí pragmatici aspoň na chvíli věří na zázraky. Je to zároveň noc, kdy jistý vousatý chlapík v červenobílém oblečku prolézá komíny, aby lidem nadělil dárky. Santa Claus (David Harbour) je v tomhle filmu životem unavený cynik, který chce mít svou nejtěžší každoroční šichtu rychle za sebou. Že se ocitl v domě, kde ozbrojenci drží rodinu jako rukojmí, mu zpočátku vrásky nedělá, jenže pak ho začne o pomoc prosit nejmladší rukojmí, malá holčička, která na něj ještě věří, a tak si vyhrne rukávy a začne úřadovat. Věřte tomu, že naštvanému Santovi byste se nechtěli dostat do rukou. Tichá noc se zpívat určitě nebude, protože tenhle Santa není žádný svatoušek. (CinemArt)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (453)

Davies182 

všechny recenze uživatele

"Dobrý den, pane Wirkolo, co pro Vás můžeme udělat?" /// "No... dostal jsem nápad na námět na můj další film." /// "A co by to mělo být?" /// "Vánoční kříženec Smrtonosné pasti a Sám doma s jednou nechutně bohatou, otravnou a sprostou rodinou, kterou se rozhodne zachránit brutální Santa Claus. Bylo by to R-ko." /// Tři minuty ticha v zasedačce... "Pokračujte..?" [SkyShowtime] ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Nápaditá akční záležitost, v níž se černým humorem a kreativním násilím vážně nešetří. Tak zhruba nějak takto lze v jedné větě popsat snímek Violent Night režiséra Tommyho Wirkoly, který vyjma výše zmíněných atributů zaujme i citací a poctou snímkům jako třeba "Home Alone" či "Die Hard". Tvůrci se všemi těmito aspekty pracují v rámci svých možností více než dobře, takže se před Vámi na ploše čítající 111 minut rozprostře bláznivá akční podívaná s neodolatelnou chutí Vánoc, v níž David Harbour jakožto Santa Claus absolutně vládne. Pokud tedy hledáte neobvyklou akční podívanou, zde jste opravdu správně. Skvělá práce! „Santa's gonna eat through these guys like a plate of cookies!“ ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele

Škoda, že se jede až moc podle šablony, protože Harbourovi tahle role sedla. Jednoduše tady chybí něco zapamatovatelného. Harbour hraje hrubiánskou verzi Santy, který o Vánocích přistane ve špatný čas na špatném místě. Když totiž dům, kde zrovna rozdává dárky, přepadne banda záporáků, kteří jdou po penězích v sejfu ve sklepě, musí si probojovat cestu jejich zástupem, aby zachránil místní rodinku. Co mi vyloženě nesedlo, tak Leguizamo v tuctové roli hlavního záporáka, který typicky vykecává své plány na každém kroku. Přepálená je taky stopáž, zvlášť s ohledem na to, že co se akce týče, tak divák odejde zklamaný. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[80%] Viděno v kině. Na tento film jsem se určitě na velké plátno těšil. Režiséra Wirkolu mám rád – on dokáže natočit husté, ujeté filmy. Ale třeba takový snímek 7 životů – to byla jiná liga. Zde jsem se nejvíc těšil na ústřední postavu tohoto vánočního skvostu Davida Harboura. A ten dokázal drsného Santu s jistými kouzelnými schopnostmi zahrát přímo skvěle. Drsné je to tak akorát, třeba ta scéna s obřím kladivem nebo co to bylo byla už trochu přehnaná, ale pořád v rámci nějaké zábavy. Navíc tento film působí jako parodie či vykrádačka na první Smrtonosnou past (v jedné scéně do konce i na druhou) a ve finále na Sám doma, ale v tom nejlepším slova smyslu. Záporáci – z těch strach nešel – působily jako pitomci, ale to mi nevadilo, aspoň jsem se pobavil. Vedle Harboura mi přišel zbytek herců též v pohodě. Vztah Santy a té malé holčičky je docela uvěřitelný. Technická stránka – přestřelky a bitky byly přehledně natočeny. Klasických pohádek jsem už přesycen, tak mi tohle krásně před Vánoci bodlo. Mohlo to být klidně ještě víc, šílenější a příběhem originálnější, ale to bych chtěl asi hodně. Takto to bylo super a určitě si někdy dám druhé vidění. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Parta zabijáků se rozhodla zkazit Vánoce rozhádané rodině a zachránit je může jen Santa Claus. A tenhle pupkatý vousáč se rozhodně násilí nebojí. Tommy Wirkola se sice ve svém akčňáku trošku pomalu rozjíždí a možná si až příliš hraje s žánry a vánočními klišé, ale včas zvládne přeřadit do módu, v jakém ho máme rádi. David Harbour je tu evidentně ve svém živlu, akční scény jsou plné nápadů a přehledně natočené, humor černočerný a odkazy na Sám doma a Smrtonosnou past taky potěší. Ideální alternativa k Popelce. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • V novembri 2022 David Harbour spomenul, že počas výroby filmu sa už diskutovalo o tom, že v prípade úspechu sa natočí dvojka, kde sa obsadí aj pani Santa Clausová. Herec prejavil záujem vidieť v tejto úlohe Charlize Theron. (Arsenal83)
  • Morgan Steel (Cam Gigandet) se chvástá tím, že by dokázal zastavit únosce letadla, které narazilo do jedné z věží Světového obchodního centra. Za stejné prohlášení schytal v roce 2012 vlnu kritiky Mark Wahlberg. (HellFire)
  • Původně byl snímek naplánován jako velikonoční film, ale tvůrci museli film přepsat na vánoční, protože David Harbour (Santa Claus) odmítl nosit oblek zajíčka. (HanzoBureshi)

Související novinky

Reklama

Reklama