Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární kreslená sci-fi z přelomu sedmdesátých a osmdesátých let HEAVY METAL byla ispirována stejnojmenným mezinárodním časopisem. HEAVY METAL vtahuje diváka do jedinečného světa zábavy, ve kterém se spolu snoubí film, hudba a výtvarné umění. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Mám rád animáky pro dospělé, které jsou laděné v podobném stylu. Nicméně jsem po slibném začátku čekal mnohem víc. Autoři si s animací slušně vyhráli a vytvořili graficky pěknou podívanou, ovšem dějově je to slabota. Krátké příběhy související pouze poletující zlou zelenou koulí. Kreslené postavičky souloží, zabíjejí se, sjíždějí se...Ano, jednou se to vidět dá a trochu to pobaví, ale podruhé bych si to už nepustil. ()

tempus 

všechny recenze uživatele

Viděno v sobotu v TV. Už galerie jsem tušil, že to bude něco odlišného, od toho co jsem viděl dosud. Na začátku je to nic moc, ale další povídky jsou lepší a lepší. Tento film je vlastně soubor, který vypráví jakási kulička zla, přičemž pointa se ukáže až úplně na konci (Spoiler-pokolení vyvolených (přemožitelek) žen al´a Wonder Women konec SPoil). V průběhu sledování jsem si vzpomněl na jeden film, který nemá nic společného, že je také o jedné kulaté věci (Odysseus a hvězdy). PS: pokud by někdo chtěl natočit soubor povídek Příliš vzdálený svět, tak jedině se stejnou animací a výtvarníkem. PPS: do soboty jsem si vzpomínal na Akiru (zřejmě je to filmový zážitek, který mi vydrží rok. Před tím byla jen trilogie Matrix) až příliš často. Teď mě to dost opustilo a trochu ho nahradil Heavy metal. PPPS: pokud ho neviděli a moc o něm nevíte, tak to je lepší, protože si ho víc vychutnáte. PPPPS: Soundtrack je takový, jaký soundtracky mají být. Občas výrazný; naprosto přebíjí obraz, někdy je úplně v pozadí, skoro neslyšný. Ale pořád tam hraje. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Odvázaná animovaná dospělárna o zlovolné zelené kouli, plná sexy prsatic. Když vezmu v úvahu mix všech ingrediencí, kupodivu to nepůsobí příliš béčkovým dojmem. Animace je už na dnešní poměry taková zamrzlejší a level zábavy značně kolísá. A preferoval bych jeden velký příběh namísto několika, odehrávajících se na různých místech vesmíru a s různými charaktery (krom koule, ta to alespoň trochu pojí dohromady). Jinak ale ucházející fantasy. Nakonec, každá taková kreslená sprosťárnička přijde vhod... [HD] ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Dobrodružstvá jednej zelenej gule naprieč galaxiou. Epizódy majú samozrejme kolísavú úroveň, je to nesúrodé, gýčovité, maximálne sexistické a násilné. Čiže presne také, aké som očakával a ako som aj chcel, aby film vyzeral. Osemdesiatky, ako ich máme radi. Rockové pecky tu sú skôr ako podmaz, vôbec nestrhávajú na seba pozornosť a pochopiteľne je to dobre, nejedná sa o žiaden videoklip. ()

Mr.Bulanek 

všechny recenze uživatele

U animovaných filmů se většinou bojím aby celý zážitek nepokazila právě ona animace, protože ona je kolikrát hrozná, ale tady se mi hodně líbila. Chtěl jsem si vybrat nějaký oblíbený příběh, vyzdvihnout nějaký, ale když ony se mi všechny líbily a nerad bych nějaký "shazoval". Jinak pěkně to shrnul Renton. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (17)

  • Snímek je natočen podle heavymatalového komiksového časopisu Heavy Metal, jehož vydavatelem byl do roku 1992 Leonard Mogel. (Terva)
  • Některé dějové linie ve filmu jsou dle originálu. Klíčové příběhy jako „Harry Canyon“, „Captain Sternn“ a „Den“ pocházejí z časopisů, ale závěrečná sekvence „Taarna“ byla zcela nově napsaná. Samotný časopis „Heavy Metal“ pochází z francouzské komiksové antologie „Metal Hurlant“. (griph)
  • V roce 2000 byl natočen druhý příběh nazvaný jednoznačně Heavy Metal 2000 a roku 2011 oznámil Robert Rodriguez na stránkách Comic Con San Diego, že koupil filmová práva na Heavy Metal 3. (Terva)

Související novinky

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

04.03.2022

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a… (více)

S Fincherem to bude metal

S Fincherem to bude metal

18.03.2008

Black? Death? Thrash? Ne, klasický Heavy Metal. Zapomeňte však na tvrdé kytarové riffy, David se nevrací k režírovaní hudebních videoklipů. Tohle vlastně nemá s muzikou vůbec nic společného. Heavy… (více)

Reklama

Reklama