Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární kreslená sci-fi z přelomu sedmdesátých a osmdesátých let HEAVY METAL byla ispirována stejnojmenným mezinárodním časopisem. HEAVY METAL vtahuje diváka do jedinečného světa zábavy, ve kterém se spolu snoubí film, hudba a výtvarné umění. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Odvázaná animovaná dospělárna o zlovolné zelené kouli, plná sexy prsatic. Když vezmu v úvahu mix všech ingrediencí, kupodivu to nepůsobí příliš béčkovým dojmem. Animace je už na dnešní poměry taková zamrzlejší a level zábavy značně kolísá. A preferoval bych jeden velký příběh namísto několika, odehrávajících se na různých místech vesmíru a s různými charaktery (krom koule, ta to alespoň trochu pojí dohromady). Jinak ale ucházející fantasy. Nakonec, každá taková kreslená sprosťárnička přijde vhod... [HD] ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Co mě ,tak jako všechny možný romantizující filmy,míjí je ¨tzv. Anime. A je mi jedno z který peněz lačný prdele vyleze,jestli z tej americkej,japonskej,nebo čí. Ale tak jako u romantických obluzovadel sem tam vemu něco co má Něco do sebe ( Snídaně u Tiffanyho,Nebožtíci přejí lásce,apod.) na milost,tož i u anime sem tam něco pobaví i nadchne.Tak jako tohle. 80% ()

Reklama

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Jak někdo psal "Vidět tohle jako malej, tak mi exploduje mozek". No nebyl moc od pravdy, opravdu ten styl šílený styl vyprávění, který se točí okolo zelené zlé koule je neskutečně zajímavý. Rozhodně to, ale není pro děti. Díky gore brutalitě a neustálému obnažován žen je tohle Rková záležitost. Podívat se na snímek mě vlastně nalákal i jeden díl South Parku, kde po vykonání potřeby koček do obličeje se postava ocitla ve světě "Heavy metalu". 70% ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Spousta krve a nahoty ještě kvalitní dospělý animák nedělá (ale nálepku "kultovní" rozhodně získat pomůže). Snímek bohužel selhává hlavně v narativní rovině - jednotlivé příběhy by mohly fungovat jako vypointované kraťasy na pár stranách komiksového magazínu, ale jako součást ledabyle propojeného celku působí značně nesourodě, zkratkovitě a infantilně. Skutečně podařený mi přišel pouze poslední epický segment (inspirovaný Moebiovým Arzachem) s perfektní atmosférou. Ještě musím zmínit hudbu: kromě skvěle padnoucí orchestrální kompozice Elmera Bernsteina je film velmi násilně prošpikován spoustou rockových songů, často se do jednotlivých scén vůbec nehodících. I kvůli nim a "ne-úplně-top" animaci působí už dosti letitě, přestože svébytná vizuální stránka stále dokáže zaujmout. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Já nevím. Asi mi to jen nesedlo, ale... já to asi nepobral. První povídka přitom paráda, ale zdálo se mi, že to jde hodně dolů. Začal jsem se ztrácet, ani ne v ději ale ve smyslu... animce luxus, surovost a tvrdost v naprostém pořádku, už dlouho jsem něco takového nezachytil. Ale prostě, jak mě prvních pár minut chytlo, až moc brzy mě to pustilo... ()

Galerie (65)

Zajímavosti (17)

  • Podstatnou částí filmu je soundtrack, na který přispělo celkem třináct dnes již legendárních kapel jako například Black Sabbath, Devo, Nazareth nebo Cheap Trick. (Olík)
  • Ve filmu zazní šestnáct rockových a heavymetalových skladeb. Mimo jiné i alternativní verze písně "The Mob Rules" skupiny Black Sabbath. (Terva)
  • První scénou z filmu, kdy raketoplán vypustí vůz s řidičem ve skafandru, se nechal silně inspirovat Elon Musk, když dosáhl v podstatě toho samého se svou Teslou a neživým řidičem. (Bertramm)

Související novinky

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

04.03.2022

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a… (více)

S Fincherem to bude metal

S Fincherem to bude metal

18.03.2008

Black? Death? Thrash? Ne, klasický Heavy Metal. Zapomeňte však na tvrdé kytarové riffy, David se nevrací k režírovaní hudebních videoklipů. Tohle vlastně nemá s muzikou vůbec nic společného. Heavy… (více)

Reklama

Reklama