Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Motel, automat na kondomy, sex. To jsou ústřední témata tohoto zvrhlého filmu. V ''zaplivaném'' motelu se již několikrát odehrála příhoda, kdy pánové přišli během sexu o své přirození... zdánlivě nesouvisející případy, které na první pohled spojuje pouze místo činu, mají ale společného více! Objeví detektiv Macaronni skutečného pachatele? Detektive, dávejte si pozor! Vyšetřování by vás mohlo připravit o více, než jen o čest... (Kostiiik)

(více)

Recenze (18)

topi 

všechny recenze uživatele

Nejdříve pár zajímavostí : Film je natočen podle komiksu Ralfa Koniga, speciální efekty vytvořil nekromantik Jorg Buttgereit, jako kreativní konzultant byl osloven sám vetřelčí mág H.R.Giger, šíleného profesora Smirnoffa si zahrál skalpovaný Sam Hawkins (Ralf Wolter) a hudbu složil Emil Viklický, kterou nahrála Pražská filharmonie ve studiu Smečky pod taktovkou Mário Klemense. Na Tromu je Killer condom po vizuální stránce snad nejlepší snímek. Příběh už je ve stylu Tromoviny : teploušský detektiv Macaroni pátrá po vražedných kondomech, psychoušská křesťanská fanatička čeká na příchod Pána....zvráceně zábavně, ale místy docela nudné a zdlouhavé. ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Skrátil by som to o 20-30 minút, no ináč musím priznať príjemné prekvapenie z braku, ktorý je chytrý, zábavný, kreatívny a hrdo queer. A že v ňom mali prsty Buttgereit a Giger, je už len čerešnička na torte. Pred štyrmi dňami sa vo Viedni premietal Directors cut za účasti tvorcov, vrátane Buttgereita, škoda že som sa nezúčastnil. :) 3,5* Dobrý koment JFL. ()

Reklama

berg.12 

všechny recenze uživatele

Tím, že nebudeme dělat srandu, bude to sranda. Sázka na to úplně nevyšla. Stejně tak jako pokus zopakovat atmosféru Králíka Rodgera v queer prostředí se zubatým kondomem. Je nicméně neuvěřitelné, kolik hvězd do toho Němci narvali. V něčem film o 25 let předběhl dobu. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Troma si asi řekla. Tak co jsme ještě nenechali vraždit. Hodně věcí a co takhle condom? Kondomi vycházejí ven a plazí se po ulici,aby si pochutnaly na lidech. Naprosto šílený detektiv,který je trošičku výstřední,no je homoseuál. Dostal jsem dobrou porci vtipných hlášek a skvělého zubtého vraždícího condomu. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

"Kondom hrůzy" je sympatický camp projekt, a to nejen ve smyslu divácké optiky, ale také tvůrčích kořenů. Film vznikl na motivy stejnojmenného komiksu předního německého queer autora Ralfa Königa, který se postupem let z undergroundu dostal na výsluní mimo jiné díky velké popularitě filmového zpracování jiného jeho díla "4% muž v akci" (1994). Zatímco v onom případě adaptace zahlazovala hrany Köniovy předlohy, "Kondom hrůzy" dokonce původní krátký komiks doplňuje o další queer a camp roviny. Výsledek působí trochu jako kdyby se John Waters rozhodl natočit mix hard boiled noiru a padesátkového béčka s monstry a šílenými vědci. Věrnost předloze (která ostatně začíná nápisem "A Ralf König Film") se projevuje také v zasazení do New Yorku, přičemž tvůrci se zde vyloženě vyřádili na vyobrazení pokleslého a zhýralého světa, který ale nedémonizují, nýbrž otevřeně adorují a vyžívají se v karikování jeho ikonických atributů a podob z filmů středního proudu. Filmový "Kondom hrůzy" tak je ještě víc queer camp parafrází na brakové žánry, než původní komiks a podobně také nadchne hrdě queer postavami a parafrázemi žánrových schémat. ___ PS: Troma si pouze řekla, že koupí divný německý film do americké distribuce. Se vznikem filmu neměli Kaufman a spol. vůbec nic společného. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v New Yorku a v Berlíně. Natáčelo se od září do listopadu 1995. (noelcoward73)
  • Režisérom špeciálnych efektov tu nebol nikto iný, ako kultový režisér undergroundových exploitation hororov Jörg Buttgereit. (Hamaradža)
  • Film byl uveden na XXXII. MFF v Karlových Varech v roce 2007 a byl zařazen v kategorii ''Jiný pohled''. (Kostiiik)

Reklama

Reklama