Stanley TongKamera:
Jingle MaHudba:
Nathan WangHrají:
Jackie Chan, Annie Wu, Ken Lo, Alex Veadov, Oleg Vidov, Ilia Volok, Nathan Jones, George Cheung, Bill Tung, Mars, Nonna Grišajeva, Endre Hules (více)Obsahy(1)
Hongkongský policista Jackie přijme úkol sledovat podezřelou ruskou krásku Natašu na cestě do Ruska. Zpočátku to vypadá jako jednoduchý, dokonce příjemný úkol. Nataša totiž cestou neprovádí nic neobvyklého ani podezřelého. To ovšem platí jen do chvíle, než se setká se svým milencem Tsuiem, který ilegálně obchoduje se zbraněmi. Rázem se ve hře ocitá také ukradená ukrajinská jaderná hlavice a Jackie má najednou plné ruce práce. Poklidné sledování ve službách CIA a ruské tajné služby se mění v životu nebezpečné pronásledování Tsuie, Nataši a celé bandy dalších lotrů. Od zasněžených hor Ukrajiny až po žraloky zamořené vody v Austrálii. Musí se vyhýbat nejen smrtelným nástrahám, kulkám a smrtícím úderům, ale také falešnému obvinění z vraždy. A to všechno pochopitelně tím jediným způsobem, který diváci chtějí vidět. Pěstmi, v jejichž dosahu se všechno mění ve velmi účinnou zbraň - žebřík, košťě, stůl, auto, chůdy a dokonce i žralok! (oficiální text distributora)
Ač to patří do série Police Story, tak snímek v první půlce dost připomíná bondovky a nezapomene to i zmínit. Jackie se z HK podívá na Ukrajinu, čeká ho zběsilá jízda na snowboardu, dostane se i do Austrálie, zaplave si ze žraloky atd. Vzhledem k tomu, že jsem nic nečekal mě snímek příjemně překvapil. Chan zde je ještě ve vynikající fyzické formě, choreografie je většinou vtipná a nápaditá (obvzláště podvodní kung-fu je lepší než zpomalené "bullet-timy") a především to má slušné tempo, ve kterém zapadnou i některé chyby. Slušný rozpočet je vidět a v neposlední řadě to je i docela krátké, takže film nezačne ani nudit. ()
Proč by Jackie Chan s piruetami, které nechápe ani mistr kung-fu, měl být špatný? U tohohle filmu jako u většiny jeho jsem byl vždycky spokojený. Příběh nic moc, ale ta akce, ta je proslulá. Kór u těhlech filmů. Drsný ale jsou ty konce, kde režisér do titulek vrazí nepovedené scény a Jackie si v nich vždycky něco zlomí. Tak zlomených kostí jiný herec snad nikdy neměl. ()
Soundtrack J. Peter Robinson: 1. Main Title-First Strike ,2. I'm A Policeman ,3. Funeral Parlor ,4. Back To Stalking ,5. Great Expectations ,6. Kidnap Annie ,7. Annie Held Hostage ,8. Nuclear Reactor ,9. Snowmobile Chase ,10. Jalopy - Daisyhaze ,11. End Credits ,12. Main Title-Rumble In The Bronx ,13. New York ,14. Pictures ,15. Escape/Conclusion , ()
"Připadám si jako James Bond, ale hezký holky tu nejsou." Kdybych mi někdo dal úkol proletět se na Ukrajinu, zapsat časy sedmi návštěv sledované dámy na WC, dostat miliardu hřiven a užít si den volna, tak bych to asi bral. Neznám sice aktuální kurz hřivny k juanu, ale miliarda zní dobře. Jen by se do toho nesměla vloudit ukradená jaderná hlavice, což už je záležitost spíše pro Jackieho. Mě při jeho pověstné akrobacii nejvíce pobavila bojová ekvilibristika s rozkládacím žebříkem, mavaši-geri chůdou do prvního patra a podvodní kopací masáž doprovázená nechápavými pohledy udiveného žraloka. Tohle je prostě přímočarý útok na prvotní signální soustavu a já jsem se zapomněl krýt. ()
Rek jsem si, Jackie Chan, na to mrknu, to bude pekna komedie, jenze omyl, tohle komedie neni, tohle se tvari jako seriozni akcni kriminalka a tudiz do toho Jackie vubec nezapad, on se proste neumi tvarit vazne, takze i kdyz dej okolo je misty drsnej, tak tam jak posuk pobiha a tvari se jak debilek. Ani bitek tu moc neni, dost jsem se nudil, ale nakonec ty 3* dam. ()
- Ve scéně, která se má odehrávat v zasněženém Rusku, jsou na sjezdovce azbukou psané napisy „Uwaga“. To ale v ruštině nic neznamená. Je to polsky „Pozor“. Rusky by to správně bylo „Внимание“. (prudus)
- Jako koordinátor kaskadérů na filmu pracoval Stanley Tong. (Rominator)
- Drvivá väčšina áut použitá vo filme pochádza z tovární Mitsubishi Motors Company, či už typy Diamant, Galant a Lancer. Na konci sú videť aj GTO Twin Turbo convertible (3000GT VR-4 Spyder). Taktiež je tu zopár vozidiel Hyundai, z ktorých niektoré boli vyrobené v závodoch Mitsubishi. (Peter-1307)