Reklama

Reklama

První rána

  • Česko Jackie Chan: První rána (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jackie Chan hraje dobrosrdečného hongkongského policajta, který sleduje jistou tajuplnou ženu na cestě na Ukrajinu. Tento úkol se záhy změní na nepředstavitelné dobrodružství, které se točí kolem bezcitného ruského vojenského obchodníka, ukradené jaderné rakety a v neposlední řadě i okolo budoucnosti lidstva. Čiperný policista zpočátku vůbec netuší, o co v této ďábelsky komplikované hře jde... (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Videný americký zostrih. Bohužiaľ k tomu čínskemu sa akosi neviem dostať. Jackie Chan a jeho prvý úder je voľné pokračovanie trilógie Police story. Tong sa vrátil k réžií a servíruje nám špionážnu klasiku. Rôzne lokácie a akčné scény (hlavne tá na konci v akváriu) sú zase raz premyslené, dynamické a zábavné. Dokonca aj ten príbeh nepôsobí, ako keby tvorcovia nevarili z vody a má tým pádom niekoľko príjemných momentov. Lenže minimálne v tomto zostrihu je viditeľná neschopnosť vytvoriť zmysluplný charakter. Vzájomné interakcie fungujú, ale tentoraz bez toho wow efektu. A z odstupom času to v mnohom zostarlo a pôsobí to dnes smiešne ( Ak sa nehýbeš, žraloky na teba nezaútočia). Pre mňa o kúsoček lepšie, ako priemerná druhá časť. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Pri sledovani teto mezinarodne pojate akcicky od asijske ikony (Jackie Chan) jsem citil parodovani evropskeho Bonda. O chereografii, napaditosti a dobre forme vsech zusastnenych se zminim jen okrajove, protoze patri ke standardu honkongske tvorby. Dobra oddechovka, kterou uvita kazdy priznivec podobne ladenych filmu. 75% ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

James Jackie Bond Chan zasahuje. Bez technických fičáren agenta 007, ale se zběsilostí absolventa čínské dramatické akademie. Čtvrtý policejní příběh Jackieho Chana je doslova napěchován akcí, ovšem klasických bitek se příliš nedočkáme, ve filmu jsou de facto jen dvě. První s žebříkem hýří pohlednou choreografií a druhá zase originalitou, podvodní souboje za účasti plastikových žraloků se opravdu povedly. Nepočítám slibný náznak Jackieho souboje se světlovlasým obrem, který bohužel nebyl dotažený do konce. Ve zbytku už tu máme jen ničím výjimečnou směsku přestřelek a honiček typických pro hongkongskou akční komedii osmdesátých a devadesátých let a pochopitelně spoustu neškodného infantilního humoru. Klasická trojka. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Když to tak vezmu, tak Jackie hraje stále tu samou (nijakou) postavu ve skoro všech svých, stále stejných (nijakých) filmech... Ale co naplat, když ty jeho choreograficky bezchybné akční kousky berou dech stále stejným způsobem (tj. hodně). Navíc většině jeho filmů (tomuto nevyjímaje) nechybí spád, tempo ani slušná dávka ucházejícího humoru. Možná to bude znít trochu nepochopitelně, ale já ho mám čím dál raději (myslím samozřejmě Chana). 70 % ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Skvělý Jackie!!! Velmi poutavá choreografie, to se musí nechat. Příběh nijak zvlášť neoslovil, ale vše nahradily Jackieho stunt kousky. Na snowboardu, v akváriu, akce se žebříkem, zkrátka vše! Takhle máme Jackieho nejradši :) A navíc bylo vidět, že ztrávil také pár dní v posilovně, docela namakanej kluk jeden :) ()

Galerie (45)

Zajímavosti (12)

  • Natáčelo se v Číně, Rusku, na Ukrajině, Austrálii a v Hong Kongu. (Varan)
  • Existují dva sestřihy, ale zdroje se rozcházejí v délce: podle IMDB americký 88 minut a hongkongský 107 minut, podle Wikipedie americký 83 minut a hongkongský 110 minut. (Rominator)

Reklama

Reklama