Reklama

Reklama

První rána

  • Česko Jackie Chan: První rána (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jackie Chan hraje dobrosrdečného hongkongského policajta, který sleduje jistou tajuplnou ženu na cestě na Ukrajinu. Tento úkol se záhy změní na nepředstavitelné dobrodružství, které se točí kolem bezcitného ruského vojenského obchodníka, ukradené jaderné rakety a v neposlední řadě i okolo budoucnosti lidstva. Čiperný policista zpočátku vůbec netuší, o co v této ďábelsky komplikované hře jde... (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Trošku chudší bratříček v rodině Police Story, skoro se ani nechce věřit, že by do této série patřil. Spíše je to taková odpověď Jackieho Chana na Jamese Bonda. Choreografie soubojů je opět nápaditá, hlavně bych chtěl pochválit ty podvodní scény. Něco takového se jen tak nevidí. Ze závěrečných sestřihů nevydařených scén je jasné, že štáb si natáčení užíval. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

První rána patří 100% k tomu lepšímu z Jackieho produkce.Jde především o velmi zábavný film.Humorem ani akcí tentokrát neni ani trochu šetřeno, a tak těch 80 minut uběhne jak voda.A především prostory,kde Jackie předvání své umění,jsou opravdu parádní(voda,chůdy,žebřík,lyže),takže už jenom kvůli tomu to stojí vidět! ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Viděna kratší Americká verze. Jackie si tu zahrál na Jamese Bonda a musím říct, že tahle poloha mu docela sedla. Infantilního humoru je tu naštěstí jenom minimum a prim hraje akce. Úvodní sekvence je každopádně skvělá škoda, že nejlepší v celém filmu. Ne že by to potom bylo špatné, ale místy to přeci jenom trochu drhne i když díky krátké délce není moc příležitost se nudit. Mám s Jackiem jiný top kousky, ale tomuhle nechci křivdit, protože na repete jsem se bavil víc než slušně.65% ()

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Chan. Jackie Chan. Béčko z béček nejbéčkovitější, ale není to vůbec na škodu. Je tu Jackie, takže člověk očekává, že bude vyvádět své tradiční skopičiny. A taky že je vyvádí. Jako obvykle představuje muže mnoha talentů a schopností a kromě jízdy na snowboardu ve slušivé dětinské čepici s tuleněm zvládá obratně například chůzi na chůdách. Tyto činnosti jsou průběžně doplňovány přízemními motorickými nebo slovními fórky jako z těch nejlacinějších novodobých teenagerských komedií, z nichž ovšem většina nebyla v roce 1996, kdy tento film vzniknul, ještě ani na světě. Z příběhového hlediska se jedná o hrozný blábol a navíc předvídatelný (když Jackie říká, že jestli potká žraloka, tak zkamení, okamžitě je vám jasné, že si s ním dříve nebo později skutečně zaplave), ale jakmile dojde na choreografii, tak je to zase jednou něco tak úžasného, že bych se na to vydržel dívat celé hodiny. Jackie předvádí rozsah svého umění zejména v potyčce s tyčemi a štaflemi nebo během geniálního souboje pod vodou, který mi svou absurditou připomněl scénu z druhého Tomb Raidera, v níž dá Angelina Jolie do nosu žralokovi a ten se, doprovázen bolestivým gestem, odporoučí do hlubin oceánu. Na zdejším souboji je kromě toho zábavná taky samotná podoba žraloků, protože daleko věrnější žraloky dávali zadarmo ke krabici ovesných vloček a i Spielbergovy v té době už více než dvacetileté Čelisti si s nimi vytírají zadek, na druhou stranu tohle je komedie, takže proč ne. Výhrady by se tedy našly a nebylo by jich zrovna málo, ale já se prostě bavil a to je hlavní. Jackieho mám přesně v téhle poloze rád, což se se mnou táhne už od prvních dvou Božských relikvií, což jsou snímky, u nichž jsem strávil za svůj filmový život nejvíc času ze všech (oba díly jsem viděl asi šedesátkrát). 70% ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších Jackieho filmů. V roli policajta nás provede Ukrajinou či Austrálií. Jako tradičně můžeme očekávat svižnou akci v kombinaci s mírnou dávkou humoru. Stopáž je poměrně krátká, takže nuda určitě nehrozí. Ano, najdou se nelogičnosti a chyby (z voleje mě napadá suché a upravené Jackieho tričko po vyběhnutí z akvária na konci), ale i přesto dávám 80 %. Oblíbená část- akce s žebříkem ()

Galerie (45)

Zajímavosti (12)

  • Film je volným pokračováním série Police Story. (CrypzzXD)
  • Ve scéně, která se má odehrávat v zasněženém Rusku, jsou na sjezdovce azbukou psané napisy „Uwaga“. To ale v ruštině nic neznamená. Je to polsky „Pozor“. Rusky by to správně bylo „Внимание“. (prudus)
  • Celosvětová premiéra proběhla 10. února 1996 v Hongkongu. (Varan)

Reklama

Reklama