Reklama

Reklama

První rána

  • Česko Jackie Chan: První rána (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jackie Chan hraje dobrosrdečného hongkongského policajta, který sleduje jistou tajuplnou ženu na cestě na Ukrajinu. Tento úkol se záhy změní na nepředstavitelné dobrodružství, které se točí kolem bezcitného ruského vojenského obchodníka, ukradené jaderné rakety a v neposlední řadě i okolo budoucnosti lidstva. Čiperný policista zpočátku vůbec netuší, o co v této ďábelsky komplikované hře jde... (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

cab 

všechny recenze uživatele

Pri sledovani teto mezinarodne pojate akcicky od asijske ikony (Jackie Chan) jsem citil parodovani evropskeho Bonda. O chereografii, napaditosti a dobre forme vsech zusastnenych se zminim jen okrajove, protoze patri ke standardu honkongske tvorby. Dobra oddechovka, kterou uvita kazdy priznivec podobne ladenych filmu. 75% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Spájať tento film so sériou 'Police Story' bol na Jackieho veľmi trúfalý ťah. Z komernčého hľadiska možno, fajn. Ale táto kvázi-časť nemá s predchádzajúcimi moc spoločné. Začínajúc nevážnym a predovšetkým slabším scenárom až po hollywoodske opojenie. Gumkáč Jackie ale svojou šupa-akciou prevalcuje tieto chyby a zanecháva vo mne scény s rebríkom, na streche, s gorilami s Nathanom Jonesom vo vedení. A koala rulez. 70%. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak by to dopadlo, kdyby konkurz na nového Bonda počátkem devadesátých let nevyhrál Brosnan, ale Jaskie Chan. Jenže když budu chtít bondovku, kouknu se raději na opravdového Bonda. Od Chana čekám něco úplně jiného. Pár humorných kousků tu je, ale čekat na první pořádnou rvačku celých 50 minut? Trochu zklamání. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Viděna kratší Americká verze. Jackie si tu zahrál na Jamese Bonda a musím říct, že tahle poloha mu docela sedla. Infantilního humoru je tu naštěstí jenom minimum a prim hraje akce. Úvodní sekvence je každopádně skvělá škoda, že nejlepší v celém filmu. Ne že by to potom bylo špatné, ale místy to přeci jenom trochu drhne i když díky krátké délce není moc příležitost se nudit. Mám s Jackiem jiný top kousky, ale tomuhle nechci křivdit, protože na repete jsem se bavil víc než slušně.65% ()

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Chan. Jackie Chan. Béčko z béček nejbéčkovitější, ale není to vůbec na škodu. Je tu Jackie, takže člověk očekává, že bude vyvádět své tradiční skopičiny. A taky že je vyvádí. Jako obvykle představuje muže mnoha talentů a schopností a kromě jízdy na snowboardu ve slušivé dětinské čepici s tuleněm zvládá obratně například chůzi na chůdách. Tyto činnosti jsou průběžně doplňovány přízemními motorickými nebo slovními fórky jako z těch nejlacinějších novodobých teenagerských komedií, z nichž ovšem většina nebyla v roce 1996, kdy tento film vzniknul, ještě ani na světě. Z příběhového hlediska se jedná o hrozný blábol a navíc předvídatelný (když Jackie říká, že jestli potká žraloka, tak zkamení, okamžitě je vám jasné, že si s ním dříve nebo později skutečně zaplave), ale jakmile dojde na choreografii, tak je to zase jednou něco tak úžasného, že bych se na to vydržel dívat celé hodiny. Jackie předvádí rozsah svého umění zejména v potyčce s tyčemi a štaflemi nebo během geniálního souboje pod vodou, který mi svou absurditou připomněl scénu z druhého Tomb Raidera, v níž dá Angelina Jolie do nosu žralokovi a ten se, doprovázen bolestivým gestem, odporoučí do hlubin oceánu. Na zdejším souboji je kromě toho zábavná taky samotná podoba žraloků, protože daleko věrnější žraloky dávali zadarmo ke krabici ovesných vloček a i Spielbergovy v té době už více než dvacetileté Čelisti si s nimi vytírají zadek, na druhou stranu tohle je komedie, takže proč ne. Výhrady by se tedy našly a nebylo by jich zrovna málo, ale já se prostě bavil a to je hlavní. Jackieho mám přesně v téhle poloze rád, což se se mnou táhne už od prvních dvou Božských relikvií, což jsou snímky, u nichž jsem strávil za svůj filmový život nejvíc času ze všech (oba díly jsem viděl asi šedesátkrát). 70% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (12)

  • Celosvětová premiéra proběhla 10. února 1996 v Hongkongu. (Varan)
  • Annie Wu nevedela v čase nakrúcania hovoriť kantonskou čínštinou (v tej dobe sa ju len učila), preto boli všetky scény natočené s mandarínskou čínštinou. (Peter-1307)
  • Při závěrečné scéně v obřím akváriu se inspektor Chan Ka Kui (Jackie Chan) úplně promočený snaží dostat ven. Když se mu to podaří a vyběhne ven, je ale v dalším střihu úplně suchý. (Jizni Tlapa)

Reklama

Reklama