Reklama

Reklama

Pearl

  • Kanada Pearl
Trailer 1

V minulém snímku X se parta mladých lidí vydala natočit film pro dospělé na venkově v Texasu, jenomže to nedopadlo podle jejich představ, a to kvůli staršímu páru Howardovi (Stephen Ure) a Pearl (Mia Goth). Nyní se tento prequel odehrává na stejném místě, a to o několik let dříve během první světové války v roce 1918. Chata, kde se odehrál „masakr X“, byla kdysi během války využívána jako penzion a jedná se o zpětný příběh o tom, jak se Pearl stala osobou, kterou poté byla. (HanzoBureshi)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (192)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Na film som narazil pri blúdení ponukou služby úplnou náhodou a nakoľko sme mali chuť pozrieť si horor tak sme vybrali Pearl. Pri hodnotení na čsfd so 67% sa dal očakávať solídny kúsok ale tento film prekonal moje očakávania. Taký ten štýl Misery nechce zomrieť v kombinácii so Psychom v ktorom možno aj režisér našiel inšpiráciu musím konštatovať že som s Pearl, najmä vďaka ústredným postavám a herečkám nadmieru spokojný, aj keď do čistokrvného hororu to má veľmi ďaleko. ()

Quint 

všechny recenze uživatele

Zatímco Westův předchozí film X se opíral o atmosféru slasherů a pornofilmů ze 70. let, tak jeho prequel Pearl je poctou klasickému Hollywoodu a kombinuje temný příběh o propadu hlavní hrdinky do šílenství s estetikou pestrobarevných technicolorových melodramat a hraných disneyovek z 50. let. Oplývá bujarou orchestrální hudbou, přeplácanými muzikálovými čísly a uměle malebnými scenériemi, ale zároveň postupně rozbíjí hollywoodské pozlátko a podvrací konvence výše zmíněných filmů (např. způsobem, jakým se hlavní hrdinka chová ke zvířatům). Příběh lze brát jako ujetou variaci na Čaroděje ze země Oz. Osamělá farmářka Pearl tancuje a povídá si se zvířátky na pohádkové farmě a sní o tom, že místo uklízení kravských výkalů se stane velkou hollywoodskou hvězdou. Okolnosti ji ale nutí zůstat v deprimující realitě (a souložit se strašákem na poli). Její nenaplněné pohádkové snění o světě „za duhou“ má postupem času děsivé následky a Pearl se mění z „Dorotky“ ve „zlou čarodějnici“. Nejde však o žádný gorefest plný lekaček, ale o staromódní psychodrama s dlouhými záběry a pečlivě propracovanou mizanscénou. Film dokonce ocenil sám Martin Scorsese, který o něm prohlásil, že láska ke kinematografii je cítit v každém jeho záběru. A jde skutečně o lahůdku pro cinefily. Hlavní hybnou silou je opět herecký výkon Mii Goth. Její schopnost zahrát plynulý přechod z roztomile naivní farmářské dívky do krvežíznivé vraždící psychopatky nemá obdoby. Vrcholná finální scéna pak stojí na jejím dlouhém monologu, který je natočený téměř celý v jednom nepřerušeném záběru. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ti West skutečně roste a to přímo před očima. Vůbec by mě nenapadlo, že jej napadne udělat prequel nechutného X, on nejenže do toho šel, on je udělal ještě v témže roce. Setkáváme se tedy s mladou Perlou, na které je něco velmi velmi zneklidňujícího. Chválím. Chtěl bych prosím klidně i 3. díl. Je ohromná škoda že Mia Goth nebude za tohle nominovaná na Oscara, v mých očích by byla jednoznačným favoritem. 70% ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Nudné, ploché, bez emocí a nezáživné. Westovo X mi vytřelo zrak - ať už svou originalitou, tak svým dechberoucím a odvážným zpracováním. Tohle je ale doslova nucená parodie bez jakékoli vážnosti či smyslu, proč by vůbec měla být natočena. Nápad film nemá, Pearl je postava, kterou nám sice režisér chce mermomoci prodat, ale i přes jeho snahu nás vlastně vůbec nezajímá a vše, co se na plátně děje je jen nudná kopa (ne)navazujících scén. Gore nula, atmosféra nikde, jakékoli postavy film postrádá, příběh je prostě špatný a Mia Goth je sice šikovná, ale to mi nestačí. Těžký přešlap a po tak strhujícím originálu mi Pearl docela kazí dojem naprosto skvělého “Xka”. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Spíš než horor je to příběh o tom, jak se už z tak lehce vyšinuté dívky stane vinou prostředí úplný magor. Nicméně na to, aby se dal film označit za psychologický, nejde tolik do hloubky. Každopádně Mia Goth hraje fantasticky, líbila se mi stylizace, která občas zašla na hranu absurdity a fajn je i dobové zasazení. Pár hororových scén se tu také najde a i tady se objevuje krokodýl. Nic, co bych si zapamatoval, ale určitě zábavnější než předešlý díl. 60% ()

Galerie (9)

Zajímavosti (13)

  • Produkční tým měl kolem 50 vzorků červené, aby byla jasná barva stodoly dokonalá. (HanzoBureshi)
  • Když se v kinech promítal předchozí snímek X (2022), tak v některých oblastech bylo možné před filmem vidět oficiální trailer k tomuto snímku. (HanzoBureshi)
  • Kvůli různým pirátským klipům z filmu, které se objevily online, se společnost A24 rozhodla jednoduše zveřejnit tyto krátké klipy na svůj účet TikTok. (HanzoBureshi)

Související novinky

DC našlo svého Supermana

DC našlo svého Supermana

28.06.2023

V závěru minulého týdne v Los Angeles probíhaly závěrečné fáze konkurzu na nového Supermana do rebootovaného DC univerza. Šéf Warnerů David Zaslav, producent Peter Safran i režisér James Gunn… (více)

Pokračování X a Pearl nabírá hvězdné obsazení

Pokračování X a Pearl nabírá hvězdné obsazení

05.04.2023

V současné době se velká studia předhánějí v tom, komu se podaří vytvořit úspěšnější provázané komerční franšízy, a tím pádem většina filmů a seriálů, které něco vydělaly či přilákaly hodně diváků do… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama