Reklama

Reklama

Krkonošské pohádky

(seriál)
  • Československo Krkonošská pohádka (více)

Epizody(20)

Obsahy(1)

Trautenberk, Anče, Kuba, hajný a Krakonoš - oblíbené pohádkové příběhy. Chamtivý a lakomý Trautenberk, žijící v horách na samé hranici Krakonošova hájemství, by chtěl být velkým pánem. Ale celé jeho panství tvoří chalupa, kousek lesa, pár luk a polí. Jedinými jeho poddanými jsou Kuba, Anče a hajný. Příběhy, např. Jak Trautenberk lovil v Krakonošově revíru, Jak Kuba utekl ke Krakonošovi, Jak chtěl Trautenberk peříčko z Krakonošovy sojky... (Bontonfilm)

(více)

Recenze (495)

lenny71 

všechny recenze uživatele

Pohádky o Krakonošovi a Trautnberkovi byli, jsou a alespoň pro mě navždy zůstanou tím nejlepším večerníčkem :) ()

nocnimura 

všechny recenze uživatele

Jako že super, jen kdyby ten krakonoš nebyl takovej zákeřák a nečinil Trautenberkovi četná příkoří..."Co by jsme tomu Trautenberkovi zase provedli..." ()

JARDAHONDA 

všechny recenze uživatele

Pohádkové příběhy, na kterých jsem vyrůstal mě, každým dílem vtipně pobavily a na každém konci je navíc řečena poučná myšlenka. Určitě srdcová záležitost. Dál není potřeba komentáře 100 % ()

MéďaSV 

všechny recenze uživatele

Nejlepší večerníček bez debat! Jen když jsem vždycky slyšel úvodní znělku už jsem byl přikovanej u telky. Z minima zde bylo vytěženo maximum.. ()

Ospalek 

všechny recenze uživatele

První hraný večerníček neztrácí kouzlo ani po 37 letech a Trautenberk je vysloveně nejlepší protivník jakého si Krakonoš mohl přát. A to, že je ze "služebnictva" nejodvážnější Anče, to, že mi Krakonoš připomíná spíš sadistu, to, že má Trautenberk tak crazy licousy dává dohromady legendární český večerníček, který nikdy nezestárne. Absolutní klasika! ()

borboleta 

všechny recenze uživatele

Ano, já vím, že ta pohádka o nebožákovi Trautenberkovi, který dává práci třem nespolehlivým zaměstnancům a na kterého sojka práskačka donáší vlivnějšímu sousedovi, jenž tráví čas střídavě pokuřováním pod smrkem a dokazováním, že umí poručit větru dešti, je drsná levicová propaganda, ale mě se to vždycky líbilo. Jenom od určitého věku se směju v jiných momentech:) ()

Utnapishtim 

všechny recenze uživatele

Tenhle šovinistický normalizační večerníček o hodných českých proletářích a zlém sudetském kapitalistovi mi byl vždycky proti srsti. ()

Ejdel 

všechny recenze uživatele

Nemám tento večerníček ráda. Přijde mi že ti herci se přetváří. A k tomu všemu užalovaná sojka. ()

gastronom 

všechny recenze uživatele

Kdo by neznal,vyrostla na tom nejedna generace,skvělé herecké obsazení a boj dobra proti zlu mě vždycky zahřeje na "dětském" srdíčku. ()

gagun 

všechny recenze uživatele

Kubíček, Anička, Krakonošíček a hajníček X Tratatatautenberg. -----------74 rok mluví za vše- Kapitalista, vykořisťovatel a hnusák- požaduje po svých podřízených, kterým poskytuje jídlo, výplatu a střechu nad hlavou, práci, normálně on po nich chce práci, a to práci horší než všechny možné, než těžit uran, než kopat díru bez lopaty, než být Justin Bieber, on po nich, to by jste nevěřily, chce vařit, uklízet, starat se o statek a po hajném chce lovit. ------Hrůza, nebýt toho našeho kamaráda Krakonoše, který je neustále po ruce a dokáže nám té práce ubrat a toho hnusného kapitalisty srovnat pokaždé když za ním doletí agent Bureš. -----------------25% ()

Jinpachi 

všechny recenze uživatele

Další z řad zlaté éry televizní zábavy, z dětství nás všech, doufaje, že nás všech, která dodávala tomuto národu a vlastně i televizi to pravé ořechové. Klasika, která, jak doufám, se nevytratí dalším generacím, jako pára nad hrncem a zůstane stejně obdivuhodná i po staletích. ()

Související novinky

Zemřela herečka Hana Maciuchová

Zemřela herečka Hana Maciuchová

26.01.2021

Ve věku 75 let dnes v Olomouci po dlouhé nemoci zemřela česká filmová, televizní a divadelní herečka Hana Maciuchová. Nejvíce diváku si ji jistě bude pamatovat z televizních obrazovek. Zahrála si v… (více)

František Peterka 1922 - 2016

František Peterka 1922 - 2016

25.11.2016

Ve věku 94 let zemřel herec František Peterka. Narodil se do rodiny bankovního úředníka a modistky. Narozdíl od svých kolegů, kteří museli v rodině bojovat o své místo na divadelních prknech, u něj… (více)

Reklama

Reklama