Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vaše jméno ... osobní doklady ... život. Definitivní odcizení vaší identity. Nepolapitelný sériový vrah žije již 20 let životy svých obětí. Nyní však dochází k obratu. Na případ je přidělena agentka FBI Illeana Scottová, jejímž oborem je sestavování psychologických profilů zločinců. Úkolem agentky je zjistit, jaký má vrah motiv, pokusit se předejít jeho činům a učinit protiopatření. Jenže tento vrah ví o Scottové příliš mnoho. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (339)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Začátek s Paulem Dano ve své typické roli zaujme, stejně jako Angelina, která na plátně zase jednou předvede pořádnou divočinu. Problém je, že jako mysteriózní krimi je to dost předvídatelné a i přes místy slušnou atmosféru a zajímavé zasazení do kanadských frankofonních měst Québec a Montréal to není ničím vyloženě výjimečné. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

V podstate len veľmi priemerný thriller, ktorému zúfalo chýba atmosféra, nahrádza ju však šokujúcimi kvalitnými zvratmi. Ethan Hawke síce nehrá vyložene zle, ale ten kto sa mi vo filme nepáčil, bola Angelina Jolie. Tentokrát mi jej herecký prejav prišiel veľmi obyčajný, možno až podpriemerný.**a 1/2 ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Agentka FBI Illeana Scottová má neobyčejnou intuici a umí mistrně vypracovat zločincův psychologický profil. Proto je vyslána do Montrealu, kde místní kriminální tým marně pátrá po neznámém sériovém vrahovi. Zde zjistí, že pachatel si vždy přivlastní identitu své oběti a tím tak po sobě dokonale zamete stopy. Jsou to však právě její nevšední schopnosti, jež agentku zavedou do slepé uličky. Vrah je totiž podobně empatický a podaří se mu její mysl zcela ochromit. K tomu se přidá ještě vzájemná sexuální přitažlivost. Je zřejmé, že režisérovi D.J.Carusovi šlo spíše o atmosféru a styl, než o přímočaré vyšetřování směřující k objasnění zločinu. Čerpání inspirace ze spřízněných temných thrillerů je také poměrně zjevné, ale zase nešlo vyloženě o nějaké napodobování. Navíc Angelina Jolie se ukázala v rouše Evině. Nepochopil jsem sice dostatečně funkčnost zmíněné schopnosti (na mě působila celkem jalově) brát na sebe cizí identitu, ale zvolené postupy v rámci žánru fungovaly dobře, o překvapení nebyla nouze. Finále bylo správně napínavé, jak se na daný žánr sluší a patří. Skvělé herecké obsazení je zárukou zajímavého thrilleru, který moc toužil využít zaběhané postupy a dát jim, pokud možno, invenční podobu. A to se i celkem podařilo. Mé hodnocení: 70% ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Průměr, průměr, průměr. Ale nevidím to zase tak černě jako ostatní tady. Pár zajímavých momentů, jedna hodně dobrá lekačka (vyskočila jsem málem až ke stropu...), hodně dobrých herců, zajímavé úvodní titulky. Chybělo mi ale napětí a pár dalších postav, takhle bylo opravdu předem jasné, kdo je asi vrah...škoda. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Docela povedenej thriller, kterej ma dobrej napad, ale urcite sel zpracovat jeste lip, takle pusobi trochu levnejc. Herci se snazi, Angelina je fajn a Hawke hraje taky dobre, ale precejen mu chybi nejaky vetsi charisma. Navic je jasny kdo je vrah uz pomerne brzo. Nicmene i presto jsem se u filmu nenudil, napeti je vygradovany hezky a konec je prekvapivej. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (6)

  • Předlohou k filmu byla stejnojmenná kniha britského autora Michaela Pye. Hlavní hrdinka se ale v knize jmenuje Grace Vanderholt a ne Illeana Scott jako ve filmu. (imro)
  • Zloděj životů debutoval v Severní Americe na třetím místě s 11,5 mil. dolarů během stejného víkendu jako třeba Úsvit mtvých. (imro)

Reklama

Reklama