Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oceňované herecké hvězdy Johnny Depp, Kate Winsletová, Dustin Hoffman a Julie Christieová excelují v tomhle kouzelném příběhu o jednom z největších vypravěčů všech dob a o lidech, kteří ho inspirovali k vytvoření jeho mistrovského příběhu o Peteru Panovi! Kariéra slavného dramatika jménem James M. Barrie (Depp) se ocitne na křižovatce, když se z jeho nejnovější hry stane propadák a skeptici začnou zpochybňovat jeho budoucnost. Pak se ale náhodou seznámí s vdovou (Winsletová) a jejími čtyřmi dobrodružnými chlapci. Zrodí se mezi nimi přátelství, které podnítí představivost potřebnou k vytvoření Barrieho největšího díla! Snímek Hledání Země Nezemě s hvězdným hereckým obsazením skýtá okouzlující zážitek! (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (742)

lamps 

všechny recenze uživatele

Strašně krásný film. Opravdu hodně dlouho jsem neviděl nic, co by mě dokázalo tak moc obměkčit a dojmout, a to jsem si nedávno znovu pouštěl Gladiátora. Johnny Depp tu u mě hodně zabodoval a jednoznačně mi ukázal, že on si hvězdou první velikosti jednodušše být zaslouží. A nejinak tomu bylo i u Kate Winslet, Dustina Hoffmana a hlavně režiséra Forstera, který vdechl i do zcela reálného příběhu tak silné kouzlo a půvab, že bych zůstal zírat na obrazovku ještě dlouho po závěrečných titulcích, kdyby mě už v půl dvanácté večer nebolely od televize oči.-) Prostě nádhera a jasných 100%.. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Nádhera. Neuvěřitelně procítěný a upřímný film v každém svém tónu, v každém záběru, v každé větě. Takhle podávané emoce mám opravdu ráda, neměla jsem pocit, že by mi ty emoce někdo vnucoval. Děj plyne pomalu, ale celá ta kouzelná atmosféra mě dokonale vtáhla a já nechtěla, aby film skončil. Závěrečná scéna je opravdu nádherná a dojemná, slzy jsem skutečně zadržet nemohla. K tomu navíc překrásná hudba, fantastický Johnny Depp, výborná Kate Winslet. Nemám jediný důvod, proč nedat plné hodnocení. Tento film je totiž fakt KRÁSNÝ. ()

Reklama

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Opět zkusím (i když možná ne úplně se smyslem) porovnat s dalšími Oscarovými filmy, které jsem dosud viděl. Titulní postavou připomíná Letce; známý autor divadelních her, který utíká od skutečného světa do snového a vymyšleného. S MDB to má společné poměrně jasný a odhadnutelný děj, který nepřekvapí. Ale dost nesmyslného srovnávání :) HZM je přesně ten typ filmu, co si pustíte, když máte chuť na něco příjemného, milého, s emocionálním závěrem. A daří se to velmi dobře; od zřetelně čitelného děje, přes sympatické postavy a herce, krásnou hudbu Jana A. P. Kaczmarka, k zručné a hravé režii. Hledání Země Nezemě sice nemůže něčím výrazně překvapit, ale myslím, že to není to hlavní – o to se totiž ani nesnaží, jeho hlavním úkolem je potěšit a to se mu opravdu daří. 90% ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je až moc mustrový a sázkou na jistotu na to, aby mě dokázal opravdu zasáhnout. V ničem nezachází příliš daleko, v ničem netlačí na pilu. Je to vlastně docela chladný film ze svojí podstaty. Přesto má ale plno silných momentů, které z něj nějak tak dělají dostatečný zážitek, na který se nejde zlobit. Zkrátka dobrá filmařina bez přídavků. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Okouzlující drama o vytvoření klasiky pro děti Petr Pan. Životní příběh Jamese Matthewa Barrieho, kterého bravurně ztvárnil Johnny Depp a byl za svůj výkon nominován na Oscara, je vykreslen tak citlivým a laskavým dojmem, že si ho hned po pár minutách zamilujete. Kate Winslet samozřejmě též nezklamala. Marc Forster natočil po Plesu příšer další zdařilý kousek, kterým předčil svoji režijní prvotinu. Hledání země nezemě bych neoznačil jen za film pro děti, ale naopak pro všechny věkové kategorie, protože způsob vyprávění a natočení se musí zalíbit každému. Čtyři a půl hvězdičky..... ()

Galerie (61)

Zajímavosti (16)

  • Pri natáčaní scény, v ktorej Sylvia (Kate Winslet) s rodinou večeria u Barriovcov, nainštalovali pod stôl prdiace zariadenia. Spustili ich vždy, keď to uznali za vhodné, aby tým uvoľnili napätú atmosféru. Deti potom nemuseli hrať predstieranú veselosť, ale pôsobili prirodzene. Tento nápad navrhol Johnny Depp (James M. Barrie). (skrecok1581)
  • Je tradicí, že v divadle hraje Petra Pana vždy dívka. (Kulmon)

Související novinky

Karlík a továrna na mrtvoly

Karlík a továrna na mrtvoly

17.09.2012

Rozhodnutí čím dál úspěšnější kabelové stanice A&E (letos masivně zabodovala westernovou detektivkou Longmire) natočit seriálový prequel k slavnému Hitchcockovu Psychu zpočátku neznělo jako… (více)

Oscaroví tvůrci míří do Prahy

Oscaroví tvůrci míří do Prahy

15.10.2011

Praha se už brzy zařadí po bok dalších světových měst, která mají štěstí na velké kulturní akce s účastí zajímavých hostů. V pondělí 21. listopadu 2011 totiž Rudolfinum hostí benefiční Concert for… (více)

Besson sa vracia

Besson sa vracia

20.05.2005

V roku 1999 Príbeh Johanky z Arku s Millou Jovovich pomerne nečakane prepadol a jeho režisér - slávny Luc Besson (na obr.), tvorca takých kultov ako Leon alebo Brutálna Nikita - sa odvtedy venoval už… (více)

Reklama

Reklama