Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pozor! Maska je tu znova. Po desiatich rokoch, kedy spôsobila Lokiho Maska malú katastrofu v živote jedného dospeláka, je tu znova ale s inou obeťou. Mladý karikaturista Tim Avery, otec malého bábätka jedného dňa zistí, že jeho dieťa má neuveriteľné schopnosti. Za všetkým však stojí práve tajomná, bláznivá ale aj nebezpečná Lokiho Maska. O Masku má však enormný záujem aj žiarlivý rodinný pes. Tim z toho všetkého nie je práve nadšený, hlavne keď sa medzi dieťaťom a psom strhne o masku malá vojna. Bláznivé situácie na seba nenechajú dlho čakať. To najhoršie však ešte len príde. Samotný Loki chce totiž svoju Masku späť a je pripravený pre to spraviť čokoľvek! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (180)

tron 

všechny recenze uživatele

Masku Chucka Russella som nikdy nepokladal za niečo viac, ako obstojné remeslo s extrémnym Jimom Carreym a počítačovými trikmi na tú dobu snáď, s prižmúreným okom, mierne revolučnými. Už krátko po premiére, kedy sa z jednoduchej snímky stal celosvetový kasový hit, sa začalo hovoriť o pokračovaní. To však stroskotalo na Jimovom nezáujme a tak nakoniec producenti „šikovne“ vymysleli rafinovaný plán - proste to urobia bez neho. Stalo sa to dávno po tom, čo publikum na dvojku bolo zvedavé. Do titulnej úlohy štúdio obsadilo Jamieho Kennedyho a ja som sa začal celkom tešiť, nakoľko originál znesiem a Jamie bol mojím obľúbencom za Randyho Meeksa z Vreskotov. Bohužiaľ, snímka sa nakoniec neprebojovala do našich kín. Keď som si ju v roku 2008 pozrel, pochopil som, že je to tak lepšie. Už od prvých minút ma nepríjemne šokovalo, aká strašná vtákovina to je. A to podotýkam, že oproti nej pôsobia "spriaznené" projekty Grinch (s Carreym, ehm) a Kocúr (s Mikeom Myersom) ako diela s presahom. Nemienim komentovať, čo všetko je na Synovi masky zlé. Asi všetko.Vrátane Jamieho, ktorý už nie je môj obľúbený herec. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Kdyby se udělal žebříček 20% filmů, asi by pár lidí změnilo názor a odpad! by ušetřili na jiné "skvosty". Z Masky Juniora také nejsem odvázaný, ale ve snaze být objektivní musím uznat, že triky neuráželi, pár dobrých nápadů tam bylo a co je hlavní, nechyběl nadhled. Ve skutečnosti si myslím, že kdyby třeba Loki zlomyslně prohodil dobu vzniku Masky a Masky juniora, nebylo by tolik špatných hodnocení. Protože mezi námi, Maska taky není žádná pecka a časem dost ztrácí na zábavnosti. ()

Reklama

Sabiana

všechny recenze uživatele

K žehlení, aby nebylo ticho, to celkem stačí. Ale i ta půlhodinka téhle katastrofy mi stačila. Všechny triky jsou hrozně přehnané, což vo to. Ale oni jsou i hrozně špatně udělané. Občas máte pocit, že se nedíváte na otřesné pokračování úspěšného filmu Maska, ale na nízkorozpočtovou animaci pro děti. Marně jsem tady hledala nějakou známou tvář z prvního dílu, která by mi vykouzlila úsměv na rtech a ono nic. Nastěstí samotná dřevěná maska vypadala podobně. Aspoň že ten nápad se ztělesněním Lokiho tady byl. Ikdyž ani to není žádná sláva, protože vypadá, jakoby zběhl z motorkářského gangu se špatnou pověstí. Takže od nuly k nule. Tady se někdo pokusil z drobků, co zbyly po rohlících, slepit rohlík nový. Taky jak jinak to mohlo dopadnout... Příště si k žehlení pustim hudbu! ()

JJ.Gibson odpad!

všechny recenze uživatele

Jak se dalo očekávat Son of the Mask je ubohé, volné pokračování výborné Masky. Jediné, co má tenhle filmový odpad společného s prvním dílem je dřevěná maska, jinak nic!!!!!! Nicméně jsem našel asi dva plusy: 1. boj Otise a prcka a za 2. líbil se mi nápad zobrazení bohů. Bohužel jejich ztvárnění už nestojí za řeč! A hlavně na co zapomenuli tvůrci filmu: ,,Když je Loki noční bůh, funguje to jenom v noci!" Což si myslim, že je zrovna dost stěžejní věta z prvního filmu. No a nakonec co se týče herců, podali opravdu otřesné herecké výkony!!!!! Rozhodně doporučuji se tomuto ,,dílu" obloukem vyhnout!!!! ()

Zevon odpad!

všechny recenze uživatele

Že bych z toho trpěl plynatostí, bolestmi břicha, nebo následkem začal koktat, to zrovna ne. Film není fujtajxlík, jenom strašně jednoduchý a ubohý, tak pro děti do osmi let, které nemají fantasii a nečtou nic, než komixy, spíš ani ty ne. Možná se původně jednalo o recesi, potom ovšem nevím, nač tak vysoký rozpočet. Některé věci prostě nemají vzniknout. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • Ve filmu Maska (1994) se pes jmenuje Milo, v tomto pokračování je pes Otis, který svým jménem odkazuje na Koneko. V tomto filmu se pes jnenuje Otis. Toto je odkaz na Koneko monogatari (1986), vyprávající o dobrodružstvím Mila o Otise. (rafix)
  • Snímek se umístil na 38. místě v žebříčku nejhorších filmů všech dob sestaveném čtenáři časopisu "Empire". (orkadimenza)
  • Ve filmu mimo jiné zazní „Puppy Love“ od Paula Anky. (Terva)

Související novinky

Vrátí se Carreyho Maska?

Vrátí se Carreyho Maska?

28.01.2020

Snímek Maska z roku 1994 nastartoval kariéru herečky Cameron Diaz a patří mezi nejikoničtější role Jima Carreyho, celosvětově pak vydělal 351 milionů dolarů na 23milionovém rozpočtu, o to větší… (více)

Reklama

Reklama