Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(12)

Britský seriál vznikl podle stejnojmenné knihy Bena Macintyrea a vypráví pozoruhodný příběh o tom, jak vojáci britské armády vytvořili během druhé světové války v severoafrické poušti nejelitnější speciální jednotku na světě, známou jako SAS – Special Air Service. Jednotka byla zaměřena na provádění záškodnických operací za nepřátelskými liniemi. Seriál se snaží autenticky zachytit historii a životy mužů, kteří se stali prvními členy SAS. Vojáci si prošli tvrdým výcvikem a prováděli riskantní mise, které měly významný vliv na průběh války. Scenárista a producent Steven Knight, který je znám díky své práci na seriálu Gangy z Birminghamu, byl kritikou oceněn za autenticitu a historickou věrnost seriálu. (Canal+ Action)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (114)

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Nádhera. Jak už to v podobných případech bývá, malá uveřitelnost, ale je to podle pravdy. Největším plusem je, že minisérie není natočena jako zběsilá válečná akce, ale jedná se o pravý film, se vším všudy. Dalším plusem je, že je to natočeno v hezkém retro duchu, s kvalitou skoro velkofilmu. Je to samozřejmě chlapácké a doplňuje to klasická rocková hudba, např. AC/DC při jízdě kolony aut v poušti. Což nevylučuje jazz v baru v Káhiře. Protože se to odehrává v Egyptě a pohled na vojenský tábor pod pyramidami je taky dost nevšední. Já jsem dal na jeden zátah a nebránil bych se další sérii, protože konec to úplně nevylučuje. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Tento seriál mi vykouzlil úsměv na tváři. Trailer získal mou pozornost a na samotný seriál jsem se dost těšil. Nicméně je pravdou, že jsem ho dlouho odkládal. A pak přišla ta správná nálada, správné rozpoložení a já si celou řadu vpálil do svých žil naráz. Steven Knight umí vytvářet zajímavé projekty, které dokážou nabídnou i něco jiného, než jen obyčejnou zábavu - Taboo, Peaky Blinders atd.. V jeho projektech najdete spoustu důležitých věcích, které nutí k hlubším myšlenkám, ale zároveň nikdy nezmizí zábavnost a celková zajímavost daného projektu. A to je případ i Pluku mizerů. Máme zde příběh, který by šel pojmout mnoha způsoby, ale Knight a režisér Tom Shankland se rozhodnou pro mix realistického pojetí vojenské administrativy a přepáleného vojenského válčení za zvuku velký hudebních pecek, u které ho se nešetří černým humorem a násilím. Knight a Shankland správně trefili danou rovinu a směle po ní uhání. Díky tomu je seriál velmi zábavný, má skvělou atmosféru, tempo jenž nenudí, a ukazuje válku velmi netradičně, ale nikdy si z ní nedělá srandu, i přestože dané momenty působí komicky. A právě v těchto scénách si nejvíce uvědomíte absurditu všech válek a samotného válčení. Tvůrci dokáží prodat jednotlivé momenty, tak realisticky, že budete jen koukat (seskok v poušti, první útoky, zlomenost a šílenství), a pak to na kombinují scénami, který vypadají jak z Hanebných panchartů (radost ze zabíjení nepřátel, přehnaná brutalita). Režisér Tom Shankland to výborně zrežíroval a vytáhnul z herců jejich nejlepší výkony. Connor Swindells mě tady přesvědčil, že není dobrý herec, on je výborný herec. Swindells zde vystřídá několik poloh a každou zvládl na skvěle. Navíc má obrovské charisma, díky kterému si ho oblíbíte, i přestože víte, že je to tak trochu vocas. Jack O'Connell mi znovu dokazuje, že je to herecký chameleon a ve své roli je úžasný.  O'Connell pojal svou roli velmi intenzivně, emocionálně a živočišně, že z něho šel strach, ale taky uměl ukázat city a lásku. Alfie Allen je v této roli parádní a moc se mi líbil všechny jeho scény, protože hraje jiným způsobem, než  O'Connell a Swindells, a výborně je doplňuje. Skvělá je i Sofia Boutella, jenž si umí scény ukrást pro sebe nejen svou krásou, ale přesný hereckým výkonem, který funguje, tak jak má. Jediný má výtka se týká rozložení děje v epizodách. Toho děje je tam místy až moc. Někdy se jeden díl věnuje jedné věci, a hned v dalším díle se věnujeme mnohem více věcem a takhle to graduje s každou další epizodou. Kdyby měl seriál deset dílů a místy by tolik nespěchal, tak bych některé momenty docenil o trochu více. Pluk mizerů je super seriál, který si všichni povinně dejte. Nebudete litovat. ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// 60 % rockovej soundtrack, 30 % hláškování mezi opravdovými chlapy a 10 % válečný akce spojené s hromadou fuckupů. Famózní novinka Stevena Knighta letos v televizi bavila jako máloco, zase jednou vousatej Jack O'Connell potvrdil, že je jedním z nejlepších herců své generace, a jestli nebude do dvou let druhá série, tak si někdo koleduje o seriózní vyhození z letadla s nefunkčním padákem na zádech. 8/10 ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No tak tohle byla pane válečnej seriálek, který mě dokázal hodně překvapovat, ono se to sice tváří jako jedna velká rock 'n' roll party, ale když je potřeba, umí tvůrci dokanale zmrazit náladu a vrátit myšlenky zpátkyk základnímu faktu - "ve válce se umírá, to není žádná párty" na druhou stranu vznik SAS v tomhel seriálou je fakt stylovej a hodně sexy, hudbou, postavama, jejich sídlem a já osobně ocenil i vražení Sofie Boutelly do příběhu, protože příliš mnoho polonahých chlapů přece jen trošku škodí mým očím, ale na pokračování série se těším, to zase jo. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Vznik SAS vyprávěný bandou pankáčů na amfetaminu. Chvíli jsem si na mix punku a dixielandu musel zvykat, ale pak jsem mu přišel na chuť. Ono je to nakonec dost originální a vskutku geniální nápad, protože skvěle vystihuje nastavení členů této speciální jednotky britské armády a jejich veskrze odmítavý postoj k autoritám i konvencím. Paddy Mayne a David Stirling vystiženi fakt přesně, stejně jako vztah mezi nimi. Velké plus i za autentickou výstroj a výzbroj i za zmínku o LRDG. Těším se na další sérii. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (9)

  • Když v 55. minutě odchází Stirling (Connor Swindells) ze stanu, tak se v různých záběrech mění jeho poloha. (Duoscop)
  • V první epizodě hodí David Stirling (Connor Swindells) na kulečníkový stůl falešný, kouřící ruční granát. Skutečný David Stirling hodil na stůl opravdový granát. (Jirka_Šč)
  • Natáčení probíhalo v Maroku a ve Velké Británii, převážně v Norfolku, Suffolku a Gloucestershire. (aporve)

Související novinky

Lednové tipy z VOD služeb

Lednové tipy z VOD služeb

31.01.2024

Zima nám stále ještě nekončí, a tak pokud hledáte nápady, jak si zpříjemnit chladné večery strávené u televizních obrazovek v pohodlí a teple domova, máme pro vás opět pár zajímavých i netradičních… (více)

Reklama

Reklama