Reklama

Reklama

Jeepers Creepers 2

  • USA Jeepers Creepers 2 (více)
Trailer 1

Jednou za 23 let se probudí zlo a 23 dní se krmí na lidech...
Parta teenagerů - basketbalistů a jejich trenéři se vracejí školním autobusem po odlehlé dálnici ze zápasu domů. Po cestě praskne pneumatika, autobus se stane nepojízdným a basketbalisté zůstanou odříznuti od civilizace. Blíží se noc a krvelačné monstrum se zrovna po 23 letech probudilo. A má hlad. Velký hlad... (vw.cobra)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (263)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Školní autobus uvízlý na noční opuštěné silnici, zaplněný členy školního fotbalového mužstva, spolu s několika roztleskávačkami, trenéry a řidiči, kteří jsou postupně vyvražďováni a pojídáni pekelným monstrem s netopýřími křídly. Tak tomu říkám prvoligová zápletka. A její zpracování není určitě horší, než v prvním dílu z r.2001. Triky jsou stále ještě báječně oldschoolové, tj. nedigitální, a Wise s pojízdnou harpunou vnese do děje slušné oživení. Zdejší (pod)hodnocení opět příliš nechápu, ale jsem už zvyklý. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Začátek fajn, ale jakmile se dostávají ke slovu sportovci a obecně vždycky, když se do pokračování vloží přehršel postav, začíná děj tak nějak debilnatět. Náš starý dobrý vrahoun se předvádí možná až moc často a tím tak ubírá na kvalitě atmosférických hororových chvilek, které pak začínají být předvídatelnější a předvídatelnější. Nemůžu na to vyloženě naplivat, ale kvalita příběhu šla jasně dolů a tak v podstatě není nic jiného k hodnocení. ()

Reklama

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Dvakrát jsem se smíchy málem složil (to když postava řekla devětkrát během dvou minut "Dostaň nás od toho autobusu!", to druhé už si nepamatuji a to je 30 minut po projekci) a jednou skutečně k smrti vyděsil při pohledu na hodinky. Tajmená atmosféra první poloviny jedničky je PRYČ a zbyl jen ubohý salátový výzvratek v klobouku, který je tím méně děsivý, čím více vystrkuje zuby a létá upevněný na lanech. Postav je tolik, že než si stačíte zjistit, jak se jmenují, umřou, je vám naprosto lhostejný jejich osud a i ty potenciálně zajímavější se stávají obětí scénárstické demence. Moderní trendy vyvražďovaček prožily revoluci, kterou jsem tak docela nepostřehl, ale udála se, protože jinak si neumím vysvětlit, proč vznikají plochá žánrová znásilnění typu Halloween Resurrection či toto veledílko, o jehož kopii bych si neopřel ani kolo. Více přemýšlení, tužší atmosféra, méně postav a apoň náznak děje... copak je to TAK složité? ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Oproti minulému dílu opravdu mírný pokles. Jelikož ani jednička nebyla pro mou osobu ničím extra, neočekával jsem ani zde žádnou slávu a Salva opět nezklamal. Dějově nevyrovnané dílo zase zezačátku docela slušně navnadí a dokud autobus podruhé nezastaví doslova jsem si to i užíval. Ani ty laciné hlášky a trapný pokus o humor mi nějak nevadili jenže ve chvíli kdy začne systematická vybíjená nastává i doba zmaru. Pekelný Jeepers už není tak děsivý jako minule, pořád jen lítá kolem dokola. Už z něj prostě nesálala ta energie zla, kterou jsem cítil v jedničce. Opět je zde k vidění spousta nelogičností a že jich bylo! Rád bych viděl jak dokáže provaz (lano) rozřezat autobus skrz na skrz atd… Prý se za rok se můžeme těšit na trojku, no a pak už bude snad ten „konec světa“. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Pokud u jedničky byla síla v dechberoucí první půlce filmu, pak u tohoto pokračování se opravdu jen těžko hledají klady. Autobus narvaný nesympatickými spratky přímo volá po slisování, dokud jsou uvnitř. Zcela chybí strach, snaha vydělat na úspěšném předchůdci rozhodně neomlouvá tupoučký scénář a slabé herecké výkony. Sledováno s nezájmem, hvězdičku ponechám díky občasnému nepatrnému záblesku atmosféry. Ubohá parodie. 19% ()

Galerie (53)

Zajímavosti (12)

  • Původně se měly ve druhém dílu objevit i Trish (Gina Philips) s Jezelle (Patricia Belcher) pátrájící po Creeperovi, zatímco autobus plný teenagerů měla být jen vedlejší zápletka. Čím více ale Victor Salva pracoval na scénáři, tím víc mu připadala dějová linka kolem autobusu zajímavější, a tak se nakonec postavy Trish a Jezelle rozhodl vyškrtnout ze scénáře. Pomohl tomu i fakt, že Gina Philips odmítla možnost si znovu zahrát svou postavu z prvního dílu. (SidneyP)
  • Ve filmu byly použity celkem 4 školní autobusy. (Chatterer)
  • Název filmu se objeví až během závěrečných titulků. (Amras)

Reklama

Reklama