Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drama vychází ze skutečných událostí, k nimž došlo při bankovní loupeži v roce 1997 v sverním Hollywoodu. Na zemi tehdy zůstali ležet dva mrtví a patnáct lidí bylo zraněno. Byla to nejbizarnější a nejhrdinštější akce v historii losangeleské policie. (oficiální text distributora)

Diskuze

NoxArt

NoxArt (hodnocení, recenze)

Tak jsem dokoukal. Taky jsem už dříve viděl dokument, teď ještě radši pročetl na Wiki a opravdu to, zdá se, zachytil film dost věrně. Nemám informace, podle kterých bych to zpochybnil. Nečekal jsem od toho moc a když se člověk spíš jde podívat jak to asi mohlo být a bere to jako polodokument, docela se to dá.

Přiznám se, taky jsem se divil, že je ani jednou netrefili (kam měli), ani náhodně. Ale předtím jsem dosledoval dokument o tankových bitvách druhé světové, jeden z vyprávějících tam tolikrát utek hrobníkovi z lopaty, až jsem málem nevěřil. To je asi někdy život.

Smok

Smok (hodnocení, recenze)

Ako som písal aj v komente, na túto tému som kedysi dávnejšie videl aj nejaký dokument. Bol spracovaný celkom objektívne a pôsobil realisticky. Len ešte tak si pamätať, ako sa volal... Ale na jútube bude určite záberov dosť. Malá zaujímavosť: Táto udalosť dokonca inšpirovala kapelu Megadeth ku zloženiu songu 44 Minutes :)

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

Samozřejmě já neobhajuju film jako takovej, ten jsem dost rozcupoval. Jak to skutečně proběhlo člověk vidí max. z pár záběrů ze zpráv, to k plnýmu posouzení situace nestačí. Proto o tom mluvim, tak jak se na základě mně známejch faktů bvěc asi odehrála.

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

No vidíš. Tohle mi stačí.  Jestli to bylo 30-50 metrů, tak OK.
Ale mě to přišlo ani ne na 20. Podle mě to v tom filmu strašně dramatizovali a realitě to moc blízko nebylo.

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

badmaniak: můžu ti říct, že jsem se něco nastřílel prakticky ze všeho, co naše policie běžně užívá (včetně sniperek), a můžu ti říct, že proti dvěma kalachům nemáš s pistolí nebo brokovnicí prakticky šanci, pokud nemáš kliku a nedostaneš se tak na 10 metrů. Bejt připravenej... Od toho je zásahovka, a v takovýhle situaci je pochůzkář spíš od toho, aby držel plebs v bezpečný vzdálenosti. Svěř se, až budeš někdy řešit první krizovku, jak sis vedl, pak si to povíme.

Smok

Smok (hodnocení, recenze)

Ono strieľať v kľude na strelnici z krátkej zbrane je niečo iné ako v strese keď na teba šijú dvaja blázni a auto ti prevŕtavajú prierazné projektily. Ako som sa ja dočítal, tak sa strieľalo na 30 - 50m a je naozaj škoda, že žiadna policajná rana nešla presne a neukončila celý masaker skôr. Niektoré veci nevysvetlíš...

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

Ale to vyplynulo z diskuze. Buď ten film byl natočenej s nereálnými vzdálenostmi a předělanej, nebo sou to neskuteční idioti. Policajt má být připravenej na takovou situaci ne?

Smok

Smok (hodnocení, recenze)

Je jasný nezmysel na takto ťažko vyzbrojených a na všetko odhodlaných lupičov používať "molotova" :) Kde by ho asi tak radové hliadky nabrali a prečo by tento anarchistický výmysel vlastne mali mať vo výzbroji? Hliadky sa skôr starali o vyľudnenie priestoru pred bankou, aby nedošlo k stratám na životoch u civilov a držali situáciu pod kontrolou do príchodu zásahovej jednotky, ktorej príslušníci neskôr lupičov zneškodnili. Len je škoda (ale aj pochopiteľné), že ich príchod nejaké minúty trvá. A pri takejto "razancii" to môže mať za následok 12 zranených policajtov a 8 civilov. To nevymyslíš, to je život...

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

No takže v tom fofru a zmatku někde splašej flašku, nalejou do ní benzín, zapálej, hoděj, neuhořej a nekoupěj to. Co jako pak? Rozleje se tam okolo hořící benzín, co nadělá víc škody než ty dva magoři, a přitom kdoví jestli je dokáže vyřadit z boje (to se užívá na tanky, ne na živou sílu). Pokud už by se dostali tak blízko, tak už je rozhodně střelba praktičtější. Člověče uvědom si konečně že je to absolutní hovadina do akčního filmu a ne do reálný situace. Možná kdybys kouknul do mýho profilu, pochopil bys, že mám trochu kvalifikace to posoudit.

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

Nevim jak to vypadalo ve skutečnosti, ale v tom filmu to bylo docela blízko.

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

Badmaniak: Kdepak to bych si nedovolil, na naivitu má každý nárok, ovšem jen než dostane kouli do kebule. Nebo se podpálí. A přesnost takovýho hodu... Je to absolutní hovadina.

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

No Bay by tam toho hodil mnohem víc... :) Ale mě jde hlavně o to, že to pokládají za obrovskej úspěch a přitom je to spíš ostuda. Vyřešit se to dalo všelijak. A ty auta byly dost daleko. Takže tu zapálenou flašku tam klidně mohli hodit. Ta by nic nezapálila v okolí. Kdyby ty auta byly tak blízko, tak by se trefili i těma zbraněma. Mysli si o mym názoru, co chceš, ale aspoň mi ho neber. :)

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

To jako myslíš zapálit celou ulici plnou natankovanejch aut? Ty si to vážně představuješ jak od Michaela Baye. :)) Kromě toho na jakou vzdálenost se hází a jakej má dostřel kalach...

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

No vzhledem k tomu, že to tam vypadalo jak na jatkách, tak tam mohli hodit aspoň molotova. Sice by je za to potom asi vyhodili, ale aspoň by jim to pomohlo odvrátit pozornost těch zločinců. I kdyby se netrefili...

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

Badmaniak: Jakejch jinejch prostředků? Na běžný služebně maj pistole, maximálně brokovnice, s tim jít proti kalachům je sebevražda, pokud se nemůžeš dostat dost blízko. Najíždět na ně nějakym náklaďákem taky, akorát ohrozíš spoustu lidí okolo.

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

No je mi jasný, že trefit cíl z obyčejné zbraně je těžký už z 10 metrů. Zvlášť v takovéhle situaci. Ale proč nevyužili jiných prostředků? Žerou každej den koblihy a vozej se v autě a když dojde na věc, nevědí, co dělat...

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

Badmaniak: Hmm, mě se sice film nijak zvlášť nelíbil, ale na tobě je vidět, že o střílení a zásazích víš kulový.

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

Podle mne to ení oslava policie, ale její zesměšnění. 30 policistů nesejme 2 lidi? Dobrá, měli lepší zbraně a brnění, ale stačilo tam autem najet nebo něco. Přeci jen se v brnění špatně pohybuje a mohli toho využít. A navíc 5000 nábojů?? To je jako hodně? To v tom filmu vystříleli víc. To je jako 50 zásobníků do kalašnikova nebo 400 do těch pistolí. A to je troška. Tam přebíjeli jeden za druhym... HOVADINA - Jediný film, kde sem dal odpad.

krny

krny (hodnocení, recenze)

film to nie je zlý..mám rád filmy podľa skutočnosti a ťažko sa proti tomu niečo namieta, keď to človek nezažil a nevie ako by reagoval v podobnej situácii a viem, že to nemusí byť zobrazená realita na 100% ako je v týchto filmoch zvykom...ale aj tak nepochopím...prečo tí policajti nestrieľali lupičom do hláv, či nôh, keď boli pred bankou?...prečo nezavolali sniperov, ktorí by ich z nejakého vyvýšeného miesta odstrelili?...prečo im dovolili utiecť z banky v aute a nerozstrieľali im ho na rešeto už skôr tak, ako to neskôr spravil s tým náklaďákom?...opakujem film to nie je zlý, ale logika podľa mňa trochu pokrivkáva

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

Asi jsem to neřekl nejlíp, spíš jsem měl napsat, že v Simoneauově podání (ten chlap je pro mě naprostý patlal a to nejen kvuli tomuhle) to působilo dost nepřesvědčivě.

Lefiath

Lefiath (hodnocení, recenze)

Ten film je dobrý. Milovníkům akce doporučím odpad typu Resident Evil, tam je bezmyšlenkovité akce dositosti. Tohle je atmosférická a intenzivní věc, a tady mám něco pro blbce, kteří nevěří, že to tak bylo: http://www.rubyarcade.com/video/37/Bank-of-America-Shooting.html Samozřejmě že o něco je to nadsazené, to nepochybně, ale všechny hlavní věci se skutečně staly, kupříkladu i to braní zbraní. Je to zatraceně dobrý film, pokud tedy máte trochu povědomí o tom jak věci fungují, co se může stát a netrávíte většinu volného času přemoudřelým hodnocením filmů zde :P

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

No, nejsem vševěd, ale jak na to koukám, troufám si tvrdit, že takhle to určitě nebylo.

SK_sprco

SK_sprco (hodnocení, recenze)

Sfilmovana realita mozno trochu nadsadena na realitu ale budis, divat sa na to dalo...videl som dokument so skutocnymi zabermi a ten sa mi pacil o cosi viac :D

Reklama

Reklama