Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oscarem oceněný scenárista a uznávaný režisér Cameron Crowe (Jerry Maguire) se znovu sešel s producentem/hercem Tomem Cruisem v mimořádně působivém filmu plném romance, podezíravosti, lásky, sexu a snů. Film Vanilkové nebe (ve vedlejší roli s Penelope Cruz), jež je inspirovaný španělským filmem Otevři oči z roku 1997, odkrývá příběh o hledání sebe sama v New Yorku. Vizuálně ohromující film s nezapomenutelnou kamerou a sekvencí z Times Square, na kterou nikdy nezapomenete, měl na starosti oscarový kameraman John Toll (Statečné srdce). (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (536)

Falko 

všechny recenze uživatele

Pre obycajneho divaka, ktory sa rad diva na filmy s jednoduchym dejom sa bude nudit a ak to vydrzi do polovice, tak to vypne alebo prepne na iny program. Pre divaka, ktory ma trpezlivost a chce vediet, co za chaos sa tam deje a co tam vlastne Tom Cruise preziva sa vsetko dozvie asi v poslednej polhodine filmu. Bol som skutocne prekvapeny a preto davam stvrtu hviezdicku. Tych sokujucich informacii tam bolo naraz az tak vela, ze som si ten polhodinovy zaver pustil este raz, aby mi to bolo jasnejsie. Priznam sa, ze druha tretina filmu ma trosku nudila, ale ako som uz spomenul, zaver to vynahradil. Rad by som si pozrel aj spanielsky original tohto filmu taktiez s Penelope Cruz pod nazvom OTEVRI OCI (1997). Mimochodom vsimli ste si v prvej stvrthodine filmu na tom vecierku asi 2 sekundy Stevena Spielberga, ako sa objal s Tomom Cruisom? :-) ... 16.04.2010 _______ Tom Cruise - (David Aames) +++ Penélope Cruz - (Sofia Serrano) +++ Cameron Diaz - (Julie Gianni) +++ Kurt Russell - (McCabe) +++ Jason Lee - (Brian Shelby) +++ Tilda Swinton - (Rebecca Dearborn) +++ Steven Spielberg - (Hosť na Davidovej party) +++ Produkcia: Cameron Crowe, Tom Cruise +++ Hudba: Nancy Wilson +++ ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Hned na začátek musím říct, že na „Vanilkové nebe“ se chci podívat ještě minimálně jednou – ale pochybuji, že se moje hodnocení změní. A pokud ano, pak jen směrem nahoru. Proč?Vysvětlení je snadné – „Vanilkové nebe“ je prostě silný film. Není jednoduchý a mnoho lidí může znechutit jeho závěr, ale to nemění nic na tom, že byste si „Vanilla Sky“ neměli nechat ujít. Když přeskočím výborný scénář a přesnou práci Camerona Crowea na režisérské stoličce, nezbývá mi nic jiného než vyzdvihnout obsazení filmu a výkony hlavních představitelů. Tom Cruise, Penélope Cruz, Cameron Diaz, Jason Lee a Kurt Russell – ani jednomu z nich nemám co vytknout. Je ale ještě jedna věc, kvůli které je „Vanilkové nebe“ tak dobrým filmem – a tou je atmosféra. Těžko popsatelná, intenzivní a nesmírně živoucí. Nejúžasnější okamžik pro mě ale nastal až po skončení filmu, kdy jsem si uvědomil, o čem „Vanilkové nebe“ vlastně je. Správněji bych měl říct, čím pro mě je. Je jednoduchým poselstvím...Poslouchejte dobře od samého začátku a možná i vy uslyšíte “Abre los ojos!“ ()

Reklama

Jossie 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se ze začátku tváří jako romantický, ale postupně je čím dál víc psychologický, místy skoro detektivka. Tolik opěvovaný překvapivý závěr mě spíš otrávil , kromě toho, že byl velmi rozvleklý, takže mě nakonec už vyloženě nudil, byl skoro nadbytečný. Vlastně by se mi ten film mnohem víc líbil bez něho, protože do té doby to byl celkem dobrý příběh. Jinak velmi dobrý Tom Cruise a právě zjišťuji, že prý tam někde hrál Steven Spielberg, tak ten mi fakt unikl. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Neobyčejný film s překrásnou hudbou, skvělými herci a geniálním scénářem, který několikrát prostřídá žánr. Na začátku pohodovej snímek, u kterého konec přidá neuvěřitelně na celkovém zážitku. Vanilla Sky je remeke k Španělské verzi filmu ve kterém hraje také Penélope Cruz s názvem Open Your Eyes. Kopie a předělávky filmů nemám moc rád, ale na endingovou scénu na mrakodrapu s nádherným nebem se zapomenout nedá, spolu s doprovodnou písní Vanilla Sky je to paráda. 80% ()

zputnik 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že přes téměř permanentní pocit vyumělkovanosti a hereckého přehrávání má tento snímek i řadu kladů. 1. Snímek VANILLA SKY ve mně (především ve své 2. polovině) dokázal vyvolat pocit zvědavosti, jak to vlastně celé dopadne. 2. Film považuji za dojemný (a myslím to v tom nejlepším slova smyslu). 3. Filmu sluší geniální soundtrack (Underworld, Leftfield, Radiohead, Sigur Rós, U2 etc.) A ještě jedná noticka k přehrávání ve VANILLA SKY. Při uplatnění presumpce neviny jsem ochoten uznat, že možná (ale skutečně jen možná) je možné v určitých sekvencích brát přehrávání jako "umělecký záměr". Nic to však nemění na tom, že 1. zde stále zůstává onen zbytek filmu, u něhož jsem to přehrávání prostě nezkousnul, a 2. mě to během snímku neustále rušilo. Shrnuto a podtrženo: Ze snímku jsem měl podobný pocit jako ze snímku PLÁŽ, a to: nelituji času stráveného u tohoto snímku; není to špatný snímek, ale na můj vkus je to vše až příliš vyumělkované. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (24)

  • Tržby ze severoamerických kin byly 100,6 milionu dolarů, součet těch celosvětových 203,4 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama