Reklama

Reklama

Morbidně zábavný film na motivy světoznámé deskové hry Clue. Po obdržení pozvánek dorazí šest hostů do luxusního sídla na kopci. Každý z nich dostane smrtící zbraň, což má za následek šest vražd. Nyní je na komorníku Wadsworthovi, aby vyřešil záhadu kolem toho, který z hostů má zločiny na svědomí. Je to plukovník Mustard, který se nachází v pracovně s pistolí v ruce? Nebo slečna Scarlet v kulečníkové místnosti s oprátkou? Či snad samotný Wadsworth? Poznejte všechny nechvalně známé podezřelé a prokoukněte jejich špinavou hru. Jejich podlé činy si zamilujete, až se na vás začne valit hromada mrtvých těl i legrace. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

Iggy 

všechny recenze uživatele

Příjemná, vtipná a hodně ztřeštěná detektivka. Skvělý Tim Curry v hlavní roli. Na DVD neobvyklé tři konce s různým rozuzlením. Jediné co mi vadilo, bylo provedení děje. Divák sleduje vždy jen některé postavy, takže často neví co dělají ostatní. To časem způsobí pocit odevzdanosti, kdy nejsme absolutně schopni odhadnout, kdo v domě páchá zločiny. Takže po závěrečném odhalení může divák jen konstatovat, že to tak asi bylo, ale z děje to poznat bohužel nemohl. Při podrobnějším zkoumání děje a záběrů filmu navíc můžeme najít několik drobných logických chyb, které pak v kontextu jednotlivých možných konců nedávají smysl. Také ve scéně, kdy po zhasnutí dojde k první střelbě, náleduje po rozsvícení záběr na Tima Curryho, kterého už ve zbytku scény vůbec neuvidíme, přestože kamera zabírá místa, kde by měl logicky z hlediska prostoru i děje stát. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Tento snímek byl pro mě komorním počinem, který mi silně připomínal podobně vystavěné britské záležitosti a který se na mé hvězdičkové stupnici pohyboval od tří do čtyř kousků. Bylo to hlavně rozkolísanou úrovní humoru, která v určitých momentech silně klesala, aby se v jiných dostala pro změnu docela vysoko. Ve finále jsem se rozhodl pro slabší čtyři pěticípé a nebudu zastírat, že mě k této štědrosti přesvědčilo kvalitní herecké obsazení. Tim Curry byl ve své roli skvělý, ale ani ostatní se neztratili a casting hrál v tomto případě opravdu významnou úlohu. Abych to shrnul; tento snímek nebyl bezchybný a neposadil mě svou dokonalostí na zadek, zato mi dokázal sakra zlepšit náladu po dnešním prvním, ne zrovna šťastném zážitku. No, a nutno dodat, že jsem film viděl jen díky tomu, že ho ohodnotili mí dva osvědčení uživatelé bubun a KM Phoenix. / "Máte ráda Kiplinga?" "Já jím všechno." / "Tři vraždy..." "Šest celkem." "To už je vážné." / Poučení: Jsou v životě chvíle, kdy člověk nemůže věřit ani sobě samému. 4*- ()

Reklama

El Loco 

všechny recenze uživatele

Americká crazy komédia, berúca si na paškál filmy typu „10 malých černoškov“, „8 žien“, či napr. „Gosford Park“...Načrtnem typickú šablónu – v starom viktoriánskom dome sa stretne skupina ľudí, ktorých spája určité tajomstvo. Po čase príde k vražde jedného z hostí, ku ktorej majú motív všetci zúčastnení. Kto je teda vrahom?...Mŕtvol začne pribúdať a slučka sa sťahuje...Exemplárny príklad, aké je dôležité mať okrem námetu prepracovaný aj scenár...Piliere tohto sa začnú postupom stopáže rúcať ako domček z karát a nezachráni to ani všemožnesnažiaci sa (no viditeľne prehrávajúci) Tim Curry...Použitý konverzačný humor má pár svetlých momentov a pôsobivé je aj použitie 3 (!) alternatívnych riešení, no inak veľmi priemerné...Opakujúce sa gagy začnú liezť na nervy a dostaví sa nevyhnutné zívanie.... ()

David.Darco 

všechny recenze uživatele

Trochu chaotický začiatok sa nakoniec rozvinie do celkom fajn komediálnej detektívky. Celé to je poňaté dnes už takmer nevídanou ľahkosťou a naivitou a práve tá ma oslovila. Je sranda sledovať kam sa pohlo vnímanie homosexuálov a afroameričanov. Dnes by tak malý nevinný vtip spôsobil zrejme katastrofu, pritom je orientovaný skôr ako výsmech predsudkom. Ak máte čas a chuť, je to fajn oddychovka ktorá má aj pomerne slušné rozuzlenie. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Detektivní záhady s příměsí komedie skrývají ohromný potenciál k neskutečně zábavnému zážitku, ale také se jedná o veliký risk, který bohužel tvůrcům Stopy nevyšel. Ačkoliv se jedná o komediální dílo, humor je poměrně rídký a líný a ve spoustě momentech jakoby se humor vytratil úplně a v tom málu se bohužel nenachází příliš povedených vtipů, což je vzhledem k žánrovému zařazení smrtící a bohužel humornou složku nijak nezachraňuje detektivní strana projektu, která působí hrozně náhodně a při prozrazení rozuzlení nedává vzhledem k předchozímu průběhu příliš smysl a vysvětlení případu je velmi chabé a spíše budí dojem, jako by předchozí dění a konec vznikly nezávisle na sobě bez nějakého rozumného propojení. Je mi jasné, že se jedná o rádoby ulítlou komedii, ale při prezentování řešení je znát, že tvůrci chtějí šokovat diváky a povznést zážitek na vyšší úroveň, což se rozhodně nepodařilo. Pokud vás tento žánr zajímá, pusťte si raději mnohonásobně povedenější Vraždu na večeři z roku 1976. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (5)

  • Scénář k filmu byl inspirován deskovou stolní hrou „Cluedo“, v níž se hráči rozdělení na vrahy a vyšetřovatele snaží zamést stopy, případně vyřešit vraždu. (playboxguest)
  • Kellye Nakahara v tomto filmu debutovala. (Pumiiix)
  • Když byl film uveden do kin, každé kino dostalo jedno ze tří možných zakončení. (Trajektt)

Související novinky

Herní Clue se dočká remaku

Herní Clue se dočká remaku

30.09.2019

Deskovou hru Clue snad netřeba představovat. Tahle kultovní detektivka se už v minulosti jedné filmové adaptace dočkala, a to v roce 1985 od režiséra Jonathana Lynna (Můj soused zabiják). Teď se… (více)

Reklama

Reklama