Reklama

Reklama

Tajemné okno

  • USA Secret Window (více)
Trailer

Přestože ví, že by měl sedět u počítače a psát další knihu nebo alespoň na chvíli vylézt ze své staré chaty a projít se se svým psem okolo jezera, úspěšný spisovatel Mort Rainey (Johnny Depp) vyspává až 16 hodin denně na svém oblíbeném kanapi. Je uprostřed bolestného rozvodu a všechny okolnosti, které rozchod doprovázejí, se stávají čím dál tím více nepříjemnými. Celá záležitost vysává jeho energii i kreativní potenciál a Mort je donucen čelit obzvláště těžkému tvůrčímu bloku, který mu brání dát dohromady byť jednoduchou větu. Když už se zdá, že se nemůže stát nic horšího, objeví se na prahu jeho boudy psychotický cizinec John Shooter (John Turturro), obviní Raineyho z toho, že ukradl jeho příběh, a požaduje po něm náhradu. Přes všechny Raineyho pokusy o usmíření se Shooter stává stále více neodbytným a agresivním. Svým vyšinutým smyslem pro spravedlnost omlouvá vše - včetně případné chladnokrevné vraždy. Rainey, který je zatažen do zběsilé hry na kočku a myš, pomalu zjišťuje, že v něm dřímá mnohem více mazanosti a odhodlání, než si kdy myslel. Nakonec si uvědomí, že nezdolný Shooter jej možná zná lépe než on sám. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (506)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Docela dobrej film, kterej zachranuje hlavne herecke obsazeni. Johnny Depp je jako vzdy skvelej a John Turturro se prekonava, vypadal jak nakej farmar, ale byl spravne drsnej. I kdyz je scenar docela promakanej, tak jsou tu obcas naky hluchy mista, kde sem se lehce nudil, nastesti to zachranila zaverecna 20 minutovka, sice se ta pointa dala cekat, ale byl to fakt skvelej zaver, kterej to vytah na ty 4*. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: David Koepp .. Další adaptace knihy Stephena Kinga, kterou neznám, natož četl:). Na filmu zaujme zejména Johnny Depp, ovšem ani on na konci nestačí na věrohodné ztvárnění daného zvratu. Jako horor je to dost chabé, jako thriller jen průměrné. Scénář i režie Davida Koeppa je slušná, provázena chvilkovými přívaly napětí a zmíněným tajemstvím ukrytým pod oknem .. přesto jsem měl velice smíšené pocity. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Manželka se pelešila, tvůrčí schopnost mu zabila. Hlava plodí plagiát, příjde na ni rabiját! Jelene, jelene... v klobouku, parohy máš zelené, můj brouku..." Technická: opravdu mají americká auta namontována zpětná zrcátka se spoilery? Zajímavé. Dobré vědět... a počítat s tím. "Objects in mirror are closer than they appear." V ruce místo šavle jen pohrabáč od krbu, ale chuť rvát se s osudem stejná. Spisovatelský pirát Jack Mort Sparrow plus plagiátorství mínus čokl. A co by jste si vybrali vy, co je lepší? Léčivý šroubovák v pejskovi nebo šutr (psáno shoother) hluboko v hlavě? Shooter John Turturro zná odpověď, psychopat jeden zvláštní, vražednej, leč poetickej. Sakra dablpráce, a to jsem zrovna tenhle komentář opsal od jednoho uživatele csfd v tmavém klobouku. Teď vážně nevím, vyvěsit, nevyvěsit... ? No nic, dám vařit kukuřici a pak uvidím. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Nuda, schovavajici se za kvalitni zpracovani. Co je platne, ze Koepp reziruje dobre, kamera je pomerne kreativni a Depp odvadi svuj standard (superlativy bych setril), kdyz to vse obaluje naprosto trivialni a hloupej pribeh. Ten bych skousnul v Pribezich ze zahrobi, kde se ostatne uz v ruznych obmenach obevil mnohokrat, ale ne v celovecernim filmu podle Kinga! Povidku jsem necetl a pravdepodobne ji s chuti vynecham. Vyrazne zklamani a opravdu spatna kingovina. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Celkem dlouho mi trvalo se k tomuto filmu dostat. Těch filmů podle Stephena Kinga je přece jen dost. David Koepp je zřejmě lepší scénárista než režisér. Atmosféra je sice dobrá, ale konec to trochu kazí. Děj je lehce předvidatelý. Johnnymu Deppovi role potrhlého spisovatele celkem sedne. Časem věci začnou být podezřelé... "Nejdůležitější je konec." ()

Galerie (76)

Zajímavosti (18)

  • V scéne, kde Johnny Depp prekvapí Mariu Bello a Timothyho Huttona v moteli, David Koepp chcel, aby Bello a Hutton vyzerali autenticky šokovane a vystrašene. Nechal ich oboch ležať v posteli pätnásť minút, keď nečakane vtrhol Depp. Reproduktory boli nastavené tak, aby vydali hluk, svetlá v miestnosti boli nastavené tak, aby sa rozsvietili presne v momente, keď Johnny Depp otvoril dvere. Herecké reakcie sú tak reálne. (Arsenal83)

Reklama

Reklama