Reklama

Reklama

Tajemné okno

  • USA Secret Window (více)
Trailer

Přestože ví, že by měl sedět u počítače a psát další knihu nebo alespoň na chvíli vylézt ze své staré chaty a projít se se svým psem okolo jezera, úspěšný spisovatel Mort Rainey (Johnny Depp) vyspává až 16 hodin denně na svém oblíbeném kanapi. Je uprostřed bolestného rozvodu a všechny okolnosti, které rozchod doprovázejí, se stávají čím dál tím více nepříjemnými. Celá záležitost vysává jeho energii i kreativní potenciál a Mort je donucen čelit obzvláště těžkému tvůrčímu bloku, který mu brání dát dohromady byť jednoduchou větu. Když už se zdá, že se nemůže stát nic horšího, objeví se na prahu jeho boudy psychotický cizinec John Shooter (John Turturro), obviní Raineyho z toho, že ukradl jeho příběh, a požaduje po něm náhradu. Přes všechny Raineyho pokusy o usmíření se Shooter stává stále více neodbytným a agresivním. Svým vyšinutým smyslem pro spravedlnost omlouvá vše - včetně případné chladnokrevné vraždy. Rainey, který je zatažen do zběsilé hry na kočku a myš, pomalu zjišťuje, že v něm dřímá mnohem více mazanosti a odhodlání, než si kdy myslel. Nakonec si uvědomí, že nezdolný Shooter jej možná zná lépe než on sám. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (506)

obitus 

všechny recenze uživatele

Nuda, schovavajici se za kvalitni zpracovani. Co je platne, ze Koepp reziruje dobre, kamera je pomerne kreativni a Depp odvadi svuj standard (superlativy bych setril), kdyz to vse obaluje naprosto trivialni a hloupej pribeh. Ten bych skousnul v Pribezich ze zahrobi, kde se ostatne uz v ruznych obmenach obevil mnohokrat, ale ne v celovecernim filmu podle Kinga! Povidku jsem necetl a pravdepodobne ji s chuti vynecham. Vyrazne zklamani a opravdu spatna kingovina. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V povôdnom komentári, ktorý som napísal v roku 2008 som napísal, že som vášnivým čitateľom diel amerického spisovateľa Stephena Kinga. No ku jeho novele "Tajné okno do tajnej záhrady", podľa ktorej je natočený tento film, som sa dosiaľ nedostal. Teraz neviem, či mi to pri jeho sledovaní bolo na škodu alebo skôr naopak. Každopádne s psycho thrillerom režiséra Davida Koeppa, ktorý do hlavnej úlohy obsadil charismatického Johnnyho Deppa, som bol nadmieru spokojný. Po prečítaní literárnej predlohy a následnom zhliadnutí filmu som ním ešte viac nadšený a tak zvyšujem hodnotenie na päť hviezdičiek. ***** ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála povedených zpracovaných Kingových knih nebo povídek, které za zkouknutí rozhodně stojí. Samozřejmě úspěch tento film má hlavně díky hlavní hvězdě, ze které se stává z průměrného spisovatele vcelku vyšinutý magor s dvojí identitou. Což mi vlastně připomíná, že Stephen King rád a často používá do hlavních rolí jeho příběhů spisovatelé, se kterými si dost rázným způsobem pohrává. Například Osvícení, nebo novější povídka o Pokoji, který má záhadnou moc. Například. Každopádně Tajemné okno rozhodně není špatným filmem. Sice je příběhově spíše průměrným, ale neskutečně důrazným způsobem ho vyvyšuje právě Johnny, který nedokáže zahrát jakoukoliv roli špatně. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Přijde mi to už jako velmi příjemné pravidlo, že v čemkoliv se Johnny Depp v poslední době objeví, tak se díky jeho kreacím máme takřka rituálně na co těšit. Tentokráte přijal roli podivínského autora populární literatury Morta Raineyho, který po rozchodu s manželkou Amy tráví svůj čas střídavě poleháváním na gauči, u notebooku a ve svých šílených představách. Je zároveň příjemné sledovat, jak se Maria Bello v roli Amy postupně vypracovává na stále zajímavější role (viz. Dějiny násilí). U jeho dveří se však objeví buranský farmář (děsivý, přesný a především nedoceněný John Turturro), obviní jej z krádeže povídky a Mort musí společně s divákem prošlapat pořádný kus záhadné cesty, aby společně pochopili, kde se skrývá pravda. David Koepp je solidní scénárista (Úkryt, Jurský park, Spider-Man ad.) a i jako režisér obstál na jedničku!! Má to sice jisté zádrhely, ale pointa funguje, výtečně si pohrává se skutečností a STRHUJÍCÍ napětí Koepp buduje především pomocí Mortovy chaty u jezera, a tématu „paranoie“ (stejně jako Fincher v Úkrytu) si užívá dosyta.. Obrovský aplaus ale zaslouží hlavní představitel, který vystřihl dalšího ze svých podivínů, stále je se díky němu na co dívat, dodal mu jeho pověstnou ujetost a dezorientovanost. Musím se přiznat, že jsem na film neměl vůbec náladu, ale Koepp mě velmi mile překvapil a Depp jen utvrdil v tom, co už dávno vím!! ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbenec Turturro a horor? To by mohlo být fajn, řekl jsem si jednoho dne před kinem. A ono ejhle...nebylo. Tenhle film je prostě strašně slaboučký a vlastně úplně o ničem. První část je ještě fajn, Depp (zcela průměrný a nezajímavý) je pronásledován ďábelským Turturrem a atmosféra vcelku houstne, ale konec má asi takový smysl, jako překládat knihu "Francouzsky a rychle" do francouzštiny, strašná škoda. Bohužel i Depp dokazuje, že je silně přeceňovaným hercem. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (18)

  • Ving Rhames dostal nabídku na roli, ale musel ji odmítnout kvůli jiným závazkům. (Chatterer)
  • “This is not my beautiful house. This is not my beautiful wife. Anymore." Tato Deppova (Mort Rainey) replika je převzata z písně "Once in a Lifetime“ skupiny Talking Heads. (becki_tu)
  • V jednej z posledných scén, keď Mort (Johnny Depp) stojí tvárou oproti zrkadlu, odraz v ňom paradoxne ukazuje zadnú časť jeho hlavy a chrbát. Je to odkaz na obraz Reného Magritta "Mirroir". (jemenfoutiste)

Reklama

Reklama