Reklama

Reklama

Tajemné okno

  • USA Secret Window (více)
Trailer

Přestože ví, že by měl sedět u počítače a psát další knihu nebo alespoň na chvíli vylézt ze své staré chaty a projít se se svým psem okolo jezera, úspěšný spisovatel Mort Rainey (Johnny Depp) vyspává až 16 hodin denně na svém oblíbeném kanapi. Je uprostřed bolestného rozvodu a všechny okolnosti, které rozchod doprovázejí, se stávají čím dál tím více nepříjemnými. Celá záležitost vysává jeho energii i kreativní potenciál a Mort je donucen čelit obzvláště těžkému tvůrčímu bloku, který mu brání dát dohromady byť jednoduchou větu. Když už se zdá, že se nemůže stát nic horšího, objeví se na prahu jeho boudy psychotický cizinec John Shooter (John Turturro), obviní Raineyho z toho, že ukradl jeho příběh, a požaduje po něm náhradu. Přes všechny Raineyho pokusy o usmíření se Shooter stává stále více neodbytným a agresivním. Svým vyšinutým smyslem pro spravedlnost omlouvá vše - včetně případné chladnokrevné vraždy. Rainey, který je zatažen do zběsilé hry na kočku a myš, pomalu zjišťuje, že v něm dřímá mnohem více mazanosti a odhodlání, než si kdy myslel. Nakonec si uvědomí, že nezdolný Shooter jej možná zná lépe než on sám. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (506)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"MR. RAINEY MINDS A LOT! ----------- Mne sa ten spisovateľský stereotyp začína páčiť čím ďalej, tým viac. Veď vieš, dom na samote, krásny drevený interiér, parádne navrhnutý, knižnica, v blízkosti potok, alebo menšie jazero, samozrejme veľa stromov, no a nesmie chýbať to pokojné miesto na písanie. Toto môžeme vidieť všade, aj vo filmoch, ktoré primárne o spisovateľoch nie sú. Niečo na tom bude a ani Secret Window nie je výnimkou. Jedná sa o ďalšiu malomestskú vyvražďovačku, s literárnym nádychom. Film je samozrejme plný klišé a halucinácií, aby sa to všetko zjednodušilo a uzavrelo. Nič atypické. Zázraky už radšej ani nečakám. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Šla jsem do toho, i když jsem předem znala pointu, takže mě překvapilo, že mě to i tak bavilo. Protože to má celkem obstojnou atmosféru, zase jednou jsem si vychutnala Deppovo herectví (po všech těch Kloboučnících a Willy Woncích jsem přivítala "normální" roli) a líbila si mi i hudba. Stejně byl ale nejlepší John Turturro a jeho šílenec s šíleným přízvukem. Pointu uhodla i kamarádka, takže mi pak ta šokujícně vysvětlující pasáž přišla, jak kdyby tímhle stylem vysvětlovali, že tento film se celou dobu odehrával na chatě v lese a tvářili se, jako že je to ohromný překvápko. Tu třetí * dávám hlavně za dosti potěšující konec, kdy jsem se přes to "odhalení" přenesla a posledních pár minut si vychutnala. Nečekat od toho zázraky, jen slušnou zábavu s fajn Deppem a výtečným Tururrem. 60% ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Docela dobrej film, kterej zachranuje hlavne herecke obsazeni. Johnny Depp je jako vzdy skvelej a John Turturro se prekonava, vypadal jak nakej farmar, ale byl spravne drsnej. I kdyz je scenar docela promakanej, tak jsou tu obcas naky hluchy mista, kde sem se lehce nudil, nastesti to zachranila zaverecna 20 minutovka, sice se ta pointa dala cekat, ale byl to fakt skvelej zaver, kterej to vytah na ty 4*. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Některé novely jsou skvělé, ale nataženy do celovečeráku ztrácejí na síle. A to i v případě, že Atlasem, který se je snaží udržet na ramenou, je Johnny Depp. Okno má slušný rozjezd, kterému však začne zhruba v polovině docházet dech a bylo by to ještě horší, nebýt fakt znepokojivého Johna Turturra, který svým výkonem zastínil i sice charismatického, leč občas mírně přehrávajícího Deppa. Bohužel to celé nakonec pohřbila stupidní pointa, která nemá s předlohou nic společného. To bylo opravdu tak těžké nechat výborné původní Kingovo zakončení celého příběhu? ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

David Koepp je nevyzpytatelný chlapík a pompézní scénáristický průserář, což se dá říci i o mně, protože se ohledně téhle hovadiny dopustím několika SPOILERů. Tajemné okno má až urážlivě čitelnou a přidementnělou pointu z kategorie stokrát omletých schizofrenních klišé, čemuž nezabrání ani obstojná atmosféra úvodu a solidní Johnny Depp. Víc není co říct, protože tu není skoro nic, co by za řeč stálo. Zívačka. Největší plus: je to krátké. Film z kategorie televizních krimi béček. 3/10 ()

Galerie (76)

Zajímavosti (18)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 48 milionů amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 92,9 mil. (NIRO)
  • Natáčení probíhalo od 14. července do října 2003 v Kanadě a New Yorku. (Varan)

Reklama

Reklama