Reklama

Reklama

Recenze (22)

Tomas.Abi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z poslední epizody mám opravdu rozpolcené pocity. Po táhnoucích se předchozích epizodách, kde se hodně mluvilo a vystavovala se atmosféra do velkého finále, přišel opravdu uspěchaný konec. Máme zde mnoho nostalgických momentů, u kterých jsem se smál a hřálo mě u srdce, protože chemie našich postav je opravdu nezničitelná, ale některé scény byly až moc kýčovité a některé momenty mě opravdu silně iritovali. Ale i přes ten rychlý finální sprint, je zde mnoho silných a krásných momentů, příběh drží linku a nevybočuje do žádných nesmyslností, jak to bývá u jiných značek a finální titulky ve Vás stejně rozjasní ty staré a známé pocity, které jste cítili u Next Generation a poté i filmů. Picard season 3 je jako celek patří k tomu nejlepšímu co ve Star Trek universu vzniklo. Vše staré se nádherně uzavírá a nové plyne do nekonečna a ještě dál. ()

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nostalgie ze třetí série litá na všechny strany. Shledání postav bylo alespoň trochu uvěřitelné. Závěr ale bídně uspěchán, přitom pár předchozích epizod by klidně zasloužilo zkrátit (příběh moc neposouvaly). Nechápu tu naprostou scenáristickou bezradnost, která posouvá celý zážitek min o 2* dolů. Veliká škoda. Přesto z třetí série převládá lehká spokojenost nad nasraností. 71% ()

Reklama

rsimonyi 

všechny recenze uživatele

Tak to si ani fanoušek původních Star trek seriálů a filmů více přát nemohl. Super, stará parta spolu na odpočinku a mladoši vyrážejí vstříc novým dobrodružstvím v nové Enterprise. Dobře  se na to koukalo. Jen na toho Wesleyho nějak zapomněli. A Borgská královna byla pěkně hnusná.  Díky, potitulkova scéna........ bude další seriál??? ()

tata22 

všechny recenze uživatele

Už jsem ani nedoufal a povedlo se. Sleduji ST už přes 40 let, mnoho serií jsem viděl víckrát a opakovaně. To co se dělo poslední roky bylo úplně mimo duch původního ST. Konečně se našel zase původní duch, původní schéma, původní postavy, původní příběh. Samozřejmě, že to má chyby, nelogičnosti, často je to hodně zjednodušené a málo uvěřitelné. Ale je to ST tak jak ho my staromilci máme rádi a takový jaký prostě má být. Dobro zase zvítězilo nad zlem (tentokrát se u toho ani moc nenadřeli:-) a svět je zachráněn skupinou staříků. Zase se objevily známí nepřátelé i přátelé, 7 z 9 je zase ta sexy holka, z Data je konečně člověk a ještě ke všemu se nám vrátila stará dobrá Enterprise. Co na tom, že ten příběh pokulhává, že se okolnosti a věci mění mávnutím kouzelného proutku, co na tom, že Borgové a Měňavci prohráli tak snadno. Já se královsky bavil a byl jsem napjatý jak struna. Od TV by mi během sledování nikdo nedostal. Volejte "Sláva a 5 dní se radujte", jinak to nelze intepretovat... Jen tak dál, prosím jen tak dál.. ()

kyjo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"We are all that is left of StarFleet." — Ano, bohužel. Děkujeme Anice Hanson za ironicky výstižný shrnutí týhle tragédie. :) Pár hvězd za snahu na straně herců (těch je mi trochu líto, protože scénář je brak), a za povedenou rekonstrukci Enterprise D. Tahle epizoda konečně aspoň po výtvarný stránce trochu připomínala Star Trek. Zároveň se tu ale jasně ukazuje ten kontrast mezi propracovaným vizuálním stylem TNG a nekoncepčním amaterismem Picarda. Jak to, že třeba Orville, nebo startreková epizoda Black Mirror, byly schopný se zlomkem rozpočtu ten styl nejen napodobit, ale zároveň i posunout někam dál, zatim co moderní startreková produkce vypadá jako špatná fan-fikce Babylonu 5? ()

Galerie (58)

Reklama

Reklama