Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokáže mladý středoškolák John Cusack obhájit svou lásku k mimořádně šikovné a ambiciózní spolužačce, která chce odejít studovat na prestižní univerzitu v zámoří? Diane Courtová a Lloyd Dobler právě končí střední školu. Dianin rozvedený otec James chce, aby jeho mimořádně inteligentní, ambiciózní a šikovná dcera studovala na prestižní univerzitě ve Velké Británii. Proto se mu nelíbí, že Diane začala chodit s Lloydem, který se mu nezdá pro jeho dceru dost dobrý. Lloyd je sice dobrý sportovec, ale nemá žádné ambice. Aspoň zpočátku. Když však jde o srdce milované dívky, je schopný udělat cokoliv, aby dokázal, že není žádné béčko. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

zahadum 

všechny recenze uživatele

Ach tie zlaté roky osemdesiate ... kde sa sa pominuli ? kde ste nechali tú naivitu tak krásnu a tak vzdialenú ... Výborný Cusack hrá sám seba....sympaťáka a dobráka od kosti ktorý pomúti hlavu školskej talentovanej krásky ( vzácna kombinácia hehe ) a obaja si pozmenia život ..film je stará dobrá škola teen filmov éry kedy to všetko bolo tak sladké a tak jednoducho stvárnené....zároveň však slušne a bez vulgarizmov ... ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Pro tento svůj kulatý 700. komentář jsem si záměrně vybral jeden z nejlepších filmů mého nejoblíbenějšího herce Johna Cusacka. Opravdu tento film je jedním z nejlepších, které má tento sympatický herec ve své bohaté filmografii. Krásný, citlivě podaný romantický příběh o lásce mezi dvěma mladými absolventy střední školy, kteří se poznají, zamilují a prožívají krásné chvíle, ale i mnoho zklamání. Kde jen jsou ty časy takovýchto sympatických teenagerovských filmů, které se obešly bez nahých těl a nechutných scén. Tenhle film navíc zůstane v mé paměti kvůli dvěma aspektům, kvůli dvěma scénám, které se opravdu absolutně povedly a troufám si říci, že v rámci romantických filmů patří tyto scény mezi úplně ty nejlepší. První scéna, která je naprosto úžasná, přichází v okamžiku, kdy se Lloyd v podání Johna Cusacka pokouší o poslední možnost získat zpátky svou milovanou Dianu. Zastaví v noci se svým autem před jejím domem a stojí tam s rádiomagnetofonem nad hlavou a nahlas pouští své milované její oblíbenou písničku. Tahle scéna pro mě zůstává nezapomenutelnou a vím minimálně o jednom americkém seriálu ze současnosti, kde byla tato scénka použita právě s odkazem na tenhle film. Druhá scénka je dokonalá hlavně díky otázce, kterou pronese hlavní hrdina. Diana přiběhne za Lloydem s tím, že se k němu chce vrátit a on jí položí naprosto nezapomenutelnou a geniální otázku: "Potřebuješ někoho, nebo potřebuješ mě?" Tohle je opravdu jedna z nejlepších vět v historii romantických filmů. Díky těmto dvěma zmíněným okamžikům ve filmu se tento film pro mě stává nezapomenutelným, nesmrtelným a jedním z nejlepších romantických filmů, který jsem kdy viděl. Více snad netřeba dodávat. Snad jen to, že John Cusack, který je zde velice sympatický, příjemný a především přirozený, si stejně jako jeho herecká kolegyně Ione Skye zaslouží za tuto svou roli absolutní uznání a plné absolutorium. Tohle je skutečně jeden z filmů, který musí vidět každý, kdo má v oblibě Johna Cusacka a celkově romantické filmy. Smekám, tleskám a skláním se před tvůrci a herci, kteří se na tomto filmu podíleli. Tohle je skvost mezi romantickými filmy a bohužel v Česku je velmi neprávem opomíjen. ()

Reklama

PavelZava 

všechny recenze uživatele

Zajímavě zpracované, žádná laciná romantika. Zvláštní je, jak někteří rodiče si myslí, že potenciální partneři jejich dětí, nejsou pro jejich děti dost dobří, ale kolikrát sami nejsou bůhvíco, často horší lidi. Pokud je k dispozici jeden rodič je to celé na druhou. Otec vysvětluje dceři, jak její vztah bude pokračovat. : Ty se zapojíš do mezinárodního výzkumu a on bude mlátit někde do pytle. Byla to zvláštní romantika, takže jednu dobrou na závěr : Dala mi pero, já jí dal srdce a ona pero. ()

Madluska 

všechny recenze uživatele

To jsem se zas jednou nechala od čsfd pěkně napálit! Tenhle film je pro mě důkazem, že zdejší červená barva ještě zdaleka nezaručuje filmové pošušňání. Ačkoliv podmínky ke koukání byly téměř perfektní (nervozita před zkouškou, nálada na příběh s dobrým koncem, za okny děsivá bouřka atd.), Say Anything na mě nezapůsobilo... Nevím, co bylo největším průšvihem, jestli český dabing (ten většinou neshazuji, jenže tentokrát se skutečně nevydařil), dilaogy, nesympatické postavy, celý příběh... Dvě hvězdy dávám, protože jsem se dočkala konce, který byl navíc dobrý. :-) ()

Torimmer 

všechny recenze uživatele

To tak někdy je s takovými pocitovkami od autorských režisérů - většinou tomu prostě nerozumím a nemůžu se na to naladit a nudí mě to, a pak se ukáže taková scéna, jako je ta s rádiem hrajícím před oknem. Hl. postava Cusacka mi nijak nepřirostla k srdci, ale stačilo tam jen tak stát, a nechat za sebe "mluvit" hudbu, a bylo. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (16)

  • John Cusack v tomto filmu hraje bratra své skutečné sestry, Joan Cusackové. (Ištván87)

Reklama

Reklama