Reklama

Reklama

Komediální drama Air od oceňovaného režiséra Bena Afflecka s Mattem Damonem v hlavní roli podnikavého manažera společnosti Nike, Sonnyho Vaccaroa odhaluje neuvěřitelnou spolupráci mezi tehdejším nováčkem Michaelem Jordanem a začínající basketbalovou divizí Nike, která díky značce Air Jordan způsobila revoluci ve světě sportu a současné kultuře. Dojemný příběh sleduje hazardní hru nekonvenčního týmu, který rozhoduje o kariéře a v němž jde o všechno a nekompromisní vizi matky, která zná hodnotu obrovského talentu svého syna, a basketbalového fenoména, jenž se stane nejlepším hráčem všech dob. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (254)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Trošku mě zarazilo, že se tvůrci snaží z filmu v některých scénách dělat bůhvíjaký bohulibý skutek pro lidstvo, přitom je to jen o prodávání bot, dost často z řad dětí, které budou na ty svoje airovky vydělávat měsíc, což je ve filmu přímo řečeno. Když ale pominu onu nadstavbu, dostal jsem přesně co jsem chtěl a Amazon naplňuje přesně moji představu menších filmů, které navíc i dává do kin, což je zkrátka super, i když si tyhle žánrovky já raději pustím doma na 4k televizi. Affleck jako režisér bezchybný, jeho role je tu však maličko komická, ale jsem stále fanda a vždycky ho rád vidím, hlavní břímě však nese jako vždy bezchybný Démon. Ano, samozřejmě je to maličko přitažené za vlasy, ale koukněte na to, za mě jeden z filmů roku, i když mě nakonec nijak zvlášť neodrovnal, ale to už se dnes stane u mě máločemu.                                                                                                PS : docela mě štvalo, že se kamera záměrně vyhývala obličeji MJ, na toho jsem se vyloženě těšil. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Svěží překvápko, i když Affleck se jako režisér vždy dokázal slušně vytáhnout. Air sice nedosahuje kvalit jako můj oblíbený Moneyball, nemá tu tendenci spustit nějakou jaw-dropping reakci, ale přesto není ani na chvíli nezajímavý a člověka baví vyčkávat, jaká vyjednávací taktika nakonec MJe chytila. Nakonec to byla tak zásadní změna ve struktuře sponzorských smluv, že bez ní si už dnešní dobu představit neumíme. Vtipná byla volba MJe po celý film neukázat (kromě skutečných záběrů na konci). Svěží jednohubka o vyjímečném týpkovi bez vyjímečného týpka. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Mama Jordan díky Viole Davis působí jako geniální mastermind celé té neskutečné dřiny několika snaživých bílých kluků přiživit se na slávě budoucí legendy. Samozřejmě že šlo celou dobu o procenta, ale ta cesta plná osmdesatkového optimismu, chuti do práce a několika... srát na to, tak to uděláme... je podmanivá. Nečekal bych že film o podpisu smlouvy na boty může být tak fajn a já nejen že se těším až se na to mrknu znova, ale jdu hledat kde je nejbližší prodejna basketbalových bot. Affleck s Damonem předvádí špičkové výkony! Měli by se scházet častěji. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

V zásadě velmi podobné filmu Tetris, akorát o počítačové hry se zajímám hodně a o basket vůbec. Takže jsem čekal, že se budu nudit a trpně čekat na povinný titulek na konci o tom, kolik Nike vydělala milionů a Jordan se stal nejslavnějším košíkářem všech dob... ale překvapivě mě to bavilo celé. Takže to znamená, že Affleck je fakt dobrý režisér! ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Příjemně a svižně natočený film o ničem. Resp o jednom marketingovém nápadu a jak se ho povedlo provést, ale to je pořád celkem nezajímavé, když ten nápad se netýká ničeho důležitého, ani jeho naplnění neprovází prakticky žádné drama, a film k němu nepřidává ani žádný ono téma reflektující přesah. Celé je to jen oslava marketingového bullshitu, kde i samotné vymýšlení té boty zabere ve filmu zdaleka nejmíň prostoru a probíhá stylem: "Ahoj nerde ze sklepa, vymysli nám do pondělí botu a hlavně ať je hezká". Kdyby Affleck a hlavně Damon nebyli tak skvělí herci, které by bylo fajn sledovat ať už dělají cokoli, tak by Air neměl čím zaujmout. Snad jen tím jak intenzivně tlačí svou osmdesátkovou stylizaci, ať už skrze rekvizity, nebo soundtrackem co jak kdyby z GTA: Vice City vypadl. 6/10 ()

Galerie (34)

Zajímavosti (24)

  • Hoci sa film odohráva na predmestí Portlandu v Beavertone (kde sa nachádza centrála Nike), celé natáčanie prebiehalo v Los Angeles a okolí. (Arsenal83)

Související novinky

Ben Affleck a Matt Damon míří na Netflix

Ben Affleck a Matt Damon míří na Netflix

26.01.2024

Osvědčené hvězdné tvůrčí duo kráčí vstříc další filmové spolupráci. Po loňském chváleném dramatu Air: Zrození legendy a pár let starém Posledním souboji vyhlíží oscarová dvojice Ben Affleck s Mattem… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Byly vyhlášeny nominace pro 81. Zlaté glóby

Byly vyhlášeny nominace pro 81. Zlaté glóby

11.12.2023

V pondělí 11. prosince byly vyhlášeny nominace pro nadcházející 81. ročník slavnostního předávání Zlatých glóbů, které dosud každoročně pořádala Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu (Hollywood… (více)

Ben Affleck začal točit svůj nový film

Ben Affleck začal točit svůj nový film

12.06.2022

Minulé pondělí započalo natáčení nového snímku Bena Afflecka (Město, Argo) o tom, jak slavná módní značka Nike v 80. letech uzavřela přelomovou smlouvu s basketbalistou Michaelem Jordanem. Obsazení… (více)

Reklama

Reklama