Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý gangster, který, jak se domnívá, za své zločiny již zaplatil a nikomu nic nedluží, žije klidným životem farmáře, který miluje svou krásnou ženu a své koně. Ale minulost si ho stejně najde. Přihlásí se v podobě mladého jednoduchého gangstera Mickeyho, který spolu se Sergem, Noëlovým starým přítelem, se u něj ukryjí při útěku z vězení. Smrtelně zraněný Serge umírá a Mickey nedbá na Noëlovy rady. Zkušený Noël ví, že tento nezvladatelný zločinec představuje pro něj osudové nebezpečí. Ohrožen je on, jeho dosavadní život, ale i jeho krásná žena... Původně měl roli Noëla hrát Lino Ventura, ale ten ji, vzhledem ke svým striktním morálním zásadám, odmítl. Režisér Alain Corneau, má ve svých filmech vždy excelentní obsazení, vedle Yvese Montanda, se kterým se sešel ve svých filmech ještě dvakrát, obsadil Catherine Deneuveovou, Gérarda Depardieua, Michela Galabrua a tenkrát ještě málo známého Gérarda Lanvina. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (89)

Radko 

všechny recenze uživatele

Konanie veľmi často spočíva v neoverených domnienkach. Vytvorených v hlave konajúceho. Vďaka tomu sa celá situácia často mimoriadne skomplikuje. Pretože sa nevysvteľuje, ale koná. Najlepšie neuvážene, impulzívne, citovo. Ilustráciou tejto skutočnosti je Voľba zbraní. Čo by bolo v poriadku, spolu s výrazom starej dobrej francúzskej krimi, ale nájde sa aj niekoľko "ale". Predovšetkým: nijako ma nedojali materské a manželské pudy zločincov a hneď za prvú, impulzívnu vraždu policajta, by som poslal okažite Mickeyho (Depardieu) do horúcich pekiel. Ďalej sa tu vytvára povedomie o tom, že bývalí zločinci dokážu žiť úctyhodným, krajinu zveľaďujúcim spôsobom a pokiaľ sa do ničoho nezapletú, treba ich nechať na pokoji. No a do tretice, chémia medzi Denevueovou a Montandom bola asi ako spojenie ananásu s cibuľou do jedného šalátu. ()

Maq odpad!

všechny recenze uživatele

Vyspal se s dívkou, která byla fajn, ale dál se o ni nezajímal. Ani o dcerku. Ale když maminka skočila pod vlak, rozleželo se mu to v hlavě. Utekl z vězení, zabil dva policisty, které zabít nemusel, a jednoho syčáka, což asi musel. Při pokusu o zatčení v sebeobraně střílel po ošklivé policii. Aby měl na hračky pro dceru, vyloupil benzínku a banku, přičemž byl zbaběle postřelen ochrankou. --- Ach, jaká to jímavá postava, jaký osud! Jakkoli hluboko se noříme do jejího nitra, jen stěží nacházíme uspokojivé odpovědi. Byl obětí? Nebo snad zločincem? Či jen tak nešťastně bloudil životem? Proč se do toho policie tak urputně a necitlivě míchala? Každopádně je to smutné... --- Pokud jde o mě, nepřipadá mi smutný ten příběh, nýbrž mravní relativismus, kterým je nasáklý. Svět je vážně popletený, když pohnut a zadumán řeší takové... nic. ()

Reklama

/Pablo 

všechny recenze uživatele

Možná poněkud zdlouhavá, ale jinak stará dobrá francouzská kriminálka příběhově založená na "prvku osudovosti" se zuřivě impulzivním Depardieurem ve vedlejší roli. Upoutal mě kontrast průměrnosti až chudoby v podobě šedivých a neosobních paneláků s venkovským sídlem monsieura Montanda. Krásná ústřední skladba Philippa Sarda. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Pečovat ráčili každý o svou růži, ale není bez trnů, neschová se, cesta osudu. Špatná volba strany trefila nejvyšší cenu lidských priorit. Zhasla urozenost paní Kateřiny. Zbrklá střela nezabránila, zasáhla srdce domova jeho lordstva, páně Montandova, a Gérard Depardieu - to je vyjukané, toulající se štěně, co si tlapky umazalo od červené, nežádoucí krve. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Výborný film ze staré francouzské školy. Opravdu výtečný. Má jen jednu jedinou chybu, a sice tu, že ačkoli vypráví smutný lidský příběh plný nepříjemného rozhodování, bolesti, obav a žalu, nechal mě naprosto chladným. Já vím, že ne každý film může mít sílu srpnových tropů, ale přízemních říjnových mrazů už mám po krk. Zkusíme to jindy, třeba se vyšplháme aspoň na babí léto. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (1)

  • Malá krásná holčička, která hrála Mickeyho dceru, se jmenovala Karine Lenoir a nikdy předtím ani nikdy potom už v žádném filmu nehrála. (Hombre8)

Reklama

Reklama