Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektiv Campana dostal speciální úkol: vypátrat dceru bohatého průmyslníka, která se ztratila kdesi v Mexiku. Nejde o běžný případ, protože Marie je z těch lidí, kterým krajíc vždy spadne namazaným dolů a které smůla neopouští ani ve spánku. Campanovi má pomoci Perrin, jenž patří mezi ony "vyvolence" stejně jako Marie. Detektiv Campana nechce věřit, že to Perrin nedělá schválně a tak, když se nedívá vymění při jídle solničku za cukřenku a ještě povolí víčko. Perrin si neomylně osolí kávu... (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Kdybych si já měl vybrat s kým pojedu pátrat po zmizelé osobě do vzdálené země, neváhal bych ani chvilinku. Vybral bych si Francise Vebera, Pierra Richarda a Gérarda Depardieu. Právě oni by byli tou nejlepší zárukou, krásného dobrodružství a stálé pohody plné smíchu. Vlastně by mě nic nechybělo, možná jen naprosto kouzelná hudba Vladimíra Cosmy. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Pierre Richard a Gerald Depardieu v hlavních rolích v detektivní komedii? Upřímně, vůbec mi ty dva nešly do sebe i když oba (především Richarda) mám rád. Ale je to něco úplně podobného jako u Bourvila a Louise de Funese, jsou oba úplně jiní herci a tak jim to skvěle klape. A já našel svůj další filmový kult který budu milovat, protože Kopyto je unikatní film a ani na chvíli jsem jim Campanovi a Perrinovi nepřestal držet palce. K tomu kouzelná letní hudba Cosmy, a já si toto dobrodružství zamiloval. ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film mě vždy velmi dobře pobaví a krásně naladí. Dvojice Francois Perrin (skvělý smolař Pierre Richard) a detektiv Campana (krásně drsný Gérard Depardiue) pátrají po zmizelé dceři Alexandra Benseho (Michel Robin) Marii (Corynne Charbit). A začíná velkolepá pouť Mexikem, kde je po stopě žene Perrinova smůla a Campanova dedukce a drsnost. Dostáváme se i do situace, kdy má Campano z Perrina strach, neboť smůla se na něj občas přenáší a jak podotkl, jeho život byl do té doby tak fádní. I když říkat tomu smůla je velmi ošidné, neboť nakonec díky němu dosáhnou svého cíle a při krátkém pobytu ve vězení to nebyl Perrin, kdo dostával zabrat. Navíc Perrin je vším tak zocelen, že mu vše přijde naprosto normální. Je to krásně hravá příjemná zábava. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nápad je určite vynikajúci, casting je geniálny, len scenár je skôr priemerný. Nejedná sa až o tak bláznivú komédiu, ako sa môže na prvý pohľad zdať a nakoniec je to aj v tomto pohodovom tempe lepšie. Ku slovu sa dostáva aj niečo ako dráma a čo sa týka násilia, nezostaneme iba pri bitkách. Pointou je fakt, že k cieľu sa pár dostáva náhodami, spôsobovanými Richardovou nemotornosťou. Hviezda navyše za nostalgické spomienky z dávnej minulosti, keď som film videl s rodičmi. Asi to bolo ešte za komoušov. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Pohodová francouzská komedie. Mnohem víc než situační komika (vrážení Pierra Richarda do věcí po chvíli omrzí) mě bavily hlášky, některé jsou geniální. Chemie mezi ústřední dvojicí zatraceně dobře funguje. Nikdy dřív mě to nenapadlo, ale kdyby se Depardieu tolik nevyžral, tak mohl mít slušnou kariéru jako akční hrdina, toho drsného detektiva mu tu opravdu věřím. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (10)

  • Opici, která unese Francoise Perrina (Pierre Richard), hrál americký kaskadér. Měl však problém unést jak Pierra Richarda, tak i mnohem lehčího namaskovaného dvojníka. Z toho důvodu byl vyroben model vážící několik set gramů. Když se poprvé natáčela scéna, ve které se opice s Perrinem zhoupne po liáně, kaskadér manévr nezvládl a spadl na zem. Všichni na místě si mysleli, že je ten člověk mrtvý. Naštěstí si ale z incidentu odnesl jen drobné pohmožděniny. (Bernhardiner)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na letisku Orly v Paríži a v meste Acapulco v Mexiku. (dyfur)
  • Pierre Richard zde jako hlavní hrdina vystupuje pod jménem Francois Perrin, stejně jako ve filmu Hračka (1976). (Evbad)

Reklama

Reklama