Reklama

Reklama

Lhář na plný úvazek

  • Francie Menteur (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Jérôme je nenapravitelný lhář. Jeho rodina a přátelé už nemohou snášet jeho každodenní výmysly a dělají vše pro to, aby jeho postoj změnili.. Jérôme však neposlouchá, co mu vyčítají, a propadá se do lží stále hlouběji, až ho jednoho dne zasáhne božská kletba: jeho lži se začnou stávat skutečností. A tehdy začíná skutečná noční můra. (Vertigo International)

(více)

Recenze (27)

david141474 

všechny recenze uživatele

Jen na začátek upozorním, recenze může obsahovat menší spoilery. No, tak kde bych začal. Třeba to, že se film dělí na 3 části. Lež, následky a polepšení. První třetina je zdlouhavá a pěkně nudí, druhá je o dost lepší a třetí je ještě o něco lepší. Takže se to stupňuje od pomalýho začátku do lepší půlky a ještě lepšího konce. Postava, kterou sledujeme celým filmem, tak na konci projde osudovou změnou. Zvrat uprostřed filmu, je celkem solidní a solidně natočen. Děj je chvilkama zajímavej a chvilkama ne. Postavy jsou zajímavý, teda některý. Herci jsou skvělý. Humor nebyl špatnej, ale mohl by být lepší, navíc když je to komedie. Za mě je teda pořád lepší Lhář, lhář s Jimmem Carreyem, ale tohle taky nebylo špatný. Akorát to mělo chvilkama slabý místa, teda hlavně na začátku filmu. 7/10 Nebylo to špatný, ale Lhář, lhář je stále lepší. (Velký Špalíček - 22.1.2023) ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tarek Boudali poprvé bez Lacheauové party a kvalita šla razantně dolů. Ono samotný námět je sice výborný, pro pětihvězdičkový materiál jak dělaný, ale samotný nápad neustál ten obrovský potenciál, jelikož chyběl lepší režijní dohled i lepší scénaristické nápady, které by určitě zvládl Lacheau, tohle jsem si říkal celý film. Příběh o chlapovi, který neustále jen lže a vymýšlí si je zkrátka fajn a když se všechny jeho lži stanou skutečností, tak se tu zkrátka dalo vymyslet toho spousta. Jenže zaprvé si divák nevybaví všechny lži, takže některé narážky mu uniknou, většina postav, se kterými je lež spojena je docela nevyužitá. Nejlepší byl bratr, který měl trpět obrovskou smůlou, tak scény s ním patřily k tomu nejlepšímu a vystačil bych si, kdyby to bylo jen o něm. Při zbytku jsem spíš byl smutný, že to poměrně odflákli. Je to sice zábavné, rychle to uteče, párkrát se zasmát dá, ale kdo je zvyklý na francouze a kor na partu od Lacheaua, tak je to slabší, ale pořád koukatelné a zábavné. 55% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na prvý pohľad úplne skvelý nápad, ale žiadny Liar, Liar z toho nebol, naopak, z tých gagov nevyšlo skoro nič a to Boudali oči pučil, čo mu sily stačili. Celý námet mi prišiel odfláknutý, ako by sa niekto tváril, že už samotná premisa stačí k tomu, aby sa divák zabavil. Navyše film prichádza s nevýrazným záverom. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Ajéje! Že by Tarek Boudali poprvé narazil? Po všech jeho předchozích komediích, které jsem hltal naplno a které mě vždy rozesmály ad absurdum, přišel s hodně slabým kouskem, u kterého jsem se nezasmál téměř ani jednou! Nápad, kdy notorický lhář lže všem a všude a jednoho dne se všechny jeho vyřčené lži promění rázem v realitu, je na komedii jak dělaný, ale jak kdyby zde tvůrcům chyběly koule to více rozjet a celé je to prostě jen strašně nudné a nezábavné. Jednotlivé lži a detaily jsou přízemní a sterilní, postavy jsou jen zapomenutelné figuríny a děj je šíleně nezáživný. Z tohohle nápadu se dalo vytřískat daleko více, jedna hvězda za nápad, ale krom něj jde o strašný přešlap. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

I přes slabší rozjezd se to v druhé půlce solidně rozjede. Nakonec opravdu povedená komedie. A to i přes to, že od frantíků čekáte něco víc. Na odpoledne v pohodě .60%. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Dobré, len nedotiahnuté. Námet a spracovanie, z ktorého sa dalo vytrieskať viac. Stále som čakal nejakú porábku, niečo šokantné, čo by vybočilo z tej šablónky. Po dlhej dobe ale príjemná frantícka komédia so zmyslom, pri ktorej som si nešklbal kotlety. 3 z 5 ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Bolo cítiť, že tu chýba Lacheau a jeho parta, ale stále je to za silnejšie tri hviezdy. Ale záver už bol limonáda, takže tam to už začalo drhnúť. Som zvedavý na Alibi.com 2, nestihol som v kine, tak uvidíme. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Docela vtipná komedie, při které jsem se celkem nasmál - ale která je bohužel strašně předvídatelná a krátka, jinak by byla úplně boží.. Chtělo to trošku rozpracovat scénář, námět je super...60% ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Tarek je sympaťák, pozerá sa nato dobre ale ako komédia veľmi slabučké. Najlepšie bolo klamstvo o nešikovnom bratovi, bohužiaľ aj to bolo dosť slabo využité. Na nudný večer je to fajn, ale kto chce poriadnu komédiu tu ju nenájde. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Svojou koncepciou pripomínajúci oveľa zábavnejší a vydarenejší Liar Liar. Problémom je absencia charizmatických postáv, skutočne zábavných a situačných scén, a dobre napísaných dialógov. Jeden z menej výrazných a dneska „na bežiacom páse točených“ tuctových francúzskych komédií. Osobné hodnotenie: 63% (**) ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Jakoby Tarek Boudali bez Philippe Lacheaua ztrácel pevnou půdu pod nohama. I když hlavní viníkem bude nejspíše všeuměl Olivier Baroux (v tomto případě scénář a režie), protože se zápletkou o notorickém lháři, kterému se jeho vlastní nepravdy začnou zhmotňovat, se dá na v rámci nenáročné situační komedie pracovat  mnohem efektivněji. ()

John80 

všechny recenze uživatele

Film natočený z dvoch uhlov chlapíka, ktorý klame a klamstvo sa mu vypomstí tým,že sa mu to vypomstí kliatbou ,ktorá sa mu naozaj udeje a v druhej polovici filmu sa začnú diať veci, ktoré by sa udiali ak by neklamal ,lepší spôsob , na Francúzsku produkciu netreba od toho veľa očakávať , slabšia komédia ,zopár vtipných hlások ale myslím,že raz stačilo vidieť 2* ()

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Film se na čistokrevnou komedii drží až moc zpátky. Chtěla jsem více hlášek, více vtipných dialogů, více vyobrazených lží, prostě více humoru. ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Takovej mix filmů s Jimem Carreym..bohužel to on dělá ty komedie vtipné ..tady hlavní role úplně mimo a celá ta Francouzská režie mě prostě nesedí..i když se snaží..moc důvodu k smíchu u sledování není..30% ()

OJan odpad!

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět. A šlo z něj rozhodně vytěžit více než pouhou nic neříkající komedii, která ještě k tomu není vůbec vtipná. Někdo může říct, že je to film vhodný po náročném dni. Takového člověka považuju za lháře na plný úvazek, protože kdybych přišel večer domů utahaný a pustil si tohle, tak půjdu spát spíš naštvaný a unuděný, než s veselou náladou. Podstatou to může připomínat mnohonásobně lepší snímek Lhář, lhář. Zdejší zápletka je však položena trochu více ve fantasy, což by vůbec nevadilo. Bohužel tvůrci ani z tohoto fantasy ladění nevytěžili mnoho a počin tak do vod naprosté nudy propadá ještě hlouběji. Ničím nezaujmou ani postavy, všechny jsou totiž nevýrazné. Nezábavné jsou také vyobrazené lži. Naplno jsem se nezasmál ani jednou, i když pár vydařených vtipů přece jenom bylo. Jinak to ale byla 93 minut dlouhá nuda takřka bez ničeho, čemu se dá říkat komedie. Proti francouzské komediální kinematografii nic nemám, jen tohle je fakt přešlap, který snadno zapadne a mě fakt nezaujal. |5%| ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Vcelku milá a zábavná komédia, ale musím trošku ubrať hodnotenie, nakoľko u Tareka Boudaliho som zvyknutý na podstatne kvalitnejšie komediálne pecky. Toto bol len taký slabší odvar, pri ktorom išiel tak na pol plynu. Odkaz pekný, ale hlášok tu bolo menej a potenciál scenára dosť nevyužitý. Inak ale na oddych je tento snímok super. 65 % ()

wowylgu313 

všechny recenze uživatele

Tak ještě do třetice filmek na téma "lhaní" ale tentokrát spíše záporné hodnocení. Oproti např filmům Lhář Lhář nebo Superlhář, je toto špatný, hodně špatný. Hold né všechno nové musí být zákonitě lepší než to starší/staré. Tady dávám 35% a to vlastně jen za pár frků. (Těch který se už asi tisíckrát neopakovali) jinak scénář a nápad.... Kdyby to bylo ukradený aspoň pořádně. Nesedla mi tady ani ta herecká delegace i přesto že z nich je hodně ve francouzském repertoáru známých. Bohužel... Buďto vymyslet už od základu něco jiného na toto menu a nebo radši nic. ()

Reklama

Reklama