Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jean Lucas je propuštěn z vězení, kde si odpykával pětiletý trest za bankovní loupeže. Komisař Duroc, který ho zatýkal, na něj čeká před věznicí, aby mu sdělil, že nevěří, že by vedl vzorný život a hodlá ho sledovat. Až ho znovu zatkne, bude povýšen. Lucas však hodlá žít jako slušný občan a najít si práci. Má nějaké šperky, které prodá a utržené peníze si chce uložit v bance. Má však hroznou smůlu protože banku přepadne zmatený Francois Pignon, který si navíc Lucase vybere jako rukojmí. Ve Francii není jediný policista, který by pochyboval o tom, že to byl právě Lucas, který přepadení provedl. Pignon donutí Lucase, aby nasedl do jeho auta, a odjedou. Je však tak nešikovný, že nechtěně Lucase postřelí do nohy. Lucas chce k lékaři, ale Pignon si nemůže dovolit jít do vězení. Musí se starat o svou šestiletou dceru Jeanne, se kterou zůstal sám. Zaveze tedy Lucase ke svému známému veterináři, kde ho ošetří. Pignon je zoufalý a proto se odhodlal k tak zoufalému činu. Kdysi býval vedoucím obchodního oddělení, ale před třemi lety byl propuštěn a poslední rok žije jen ze sociální podpory. Jeho dcerka po smrti matky přestala mluvit a on má nyní jedinou šanci, odjet s ní a penězi do zahraničí, kde by začali nový život. K tomu potřebuje falešné doklady a prosí Lucase o pomoc. Lucas se ho chce zbavit a domluví mu schůzku s Labibem, který by mu doklady mohl obstarat. Problém je v tom, že Labib nevěří, že z loupeže má jen 84 tisíc a chce za doklady půl milionu... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (234)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Jsi krásná, maminko.“ Tenká hranice mezi rukojmím a únoscem, otec a otec a ve finále máma s tátou.. Francis Veber přesně dávkuje dojemné i vtipné polohy a kdo má doma podobnou holčičku jako je malá Jeanne, nemusí se vůbec stydět, když se mu na konci vženou cvrčci do očí. Americký remake s Noltem (typologicky jak by Gérardovi z břicha vypadl) je však bohužel zbytečný jak Cajthamlová u ledničky Marlona Branda.. ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Skvělý film ze starých dobrých časů francouzské komedie. Spojení Gerard Depardieu - Pierre Richard - Francis Veber nemůže vydat nic špatného a tenhle film je toho důkazem. Originální, vtipná a ohromně svěží krimikomedie o tom, co se stane, když si tvrďák s nemehlem prohodí role... Velice roztomilá byla i malá Jeanne, která se tak hezky starala o raněnéo Lucase. Z naprosto protikladných postav, s dokonale rozdílnými osudy, se stávají přátelé, jež už zřejmě nic nerozdělí. ".. a nechcete ho raději utratit..?" :-)) Opravdu vynikající komedie!! ()

Reklama

Kaučuk03 

všechny recenze uživatele

Často jsem se smál a často dělál sáhodlouhé "óóóóóhhh." Málokdy se mi líbil Gérard v komedii, jako tady no a Pierre to je klasa. Bláznivé, ale při tom ne stupidní. Trochu kýčoidní apel na city, ale ne podbízivý, prostě skvělá pohodovka. Nebýt kapánek roztáhlého konce, dal bych 5*, ale i tak je to spíš za 4,5. ()

Zazie 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem dala až na druhý pokus. Když jsem ho viděla před lety poprvé, totálně mě dostala úvodní scéna zpackané bankovní loupeže a čekala jsem daleko větší taškařici. To, že se příběh pak vydal spíš dojemnou cestou, mě dost rušilo, možná až rozčilovalo. Podruhé už jsem na to byla duševně připravená a film jsem si lépe užila. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Docela odlišný film od jiných s Pierrem Richardem. Humor je zde až na druhé koleji a převažuje děj, který sází hlavně na lidskost a lásku (přátelskou, otec/dcera) a tím si mě film naprosto získal. Jasných 5 hvězd, ale co se týče humoru, tak v tomto případě ho příliš neočekávejte. Pro mě nejvtipnější nadále Rána deštníkem. :)) ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

  • Po filmu Kopyto (1981) se jedná již o druhý snímek, ve kterém postava Pierra Richarda neúmyslně postřelí Gérarda Depardieho do nohy. (jarkolar)
  • Gérard Depardieu a Pierre Richard si společně pod stejnými filmovými jmény Jean Lucas a Francoa Pignon zahráli také o 3 roky dříve ve filmu Otec & otec (1983). (Skarface)
  • Snímka Utečenci bola natáčaná vo francúzskom meste Bordeaux. (dyfur)

Reklama

Reklama