Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Než odešel hlavní hrdina seriálu, středoškolák Haruka Nanase, pro něhož je odmalička voda téměř vším, studovat na střední, zúčastnil se turnaje v plavání spolu s přáteli z plaveckého klubu – Makotem Tačibanou, Nagisou Hazukim a Rinem Macuokou, kteří jako tým také vyhráli. Po ukončení základní školy se však každý z kluků vydal jinou cestou, přičemž Rina zavedla až do Austrálie na střední plaveckou školu. Po čase se však Rin vrací a vyzývá Haruku na souboj, který vyhraje, ovšem s výsledkem není spokojen a chce Harukovi ukázat, jaký rozdíl je mezi jejich plaveckými schopnostmi. Haruka se proto rozhodne spolu s Makotem, Nagisou a nováčkem Reiem Rjúgazakim založit na střední škole plavecký klub, aby porazili konkurenční plavecký oddíl, jehož členem je právě Rin. (Hromino)

(více)

Diskuze

SonGokussj

SonGokussj (hodnocení, recenze)

Uf, to jsem rád :) S tím won't watch.

Opravdu by byla škoda, když bys vynechala např. full metal panic :) je to úžasná věc.

Starletka

Starletka (hodnocení, recenze)

V pohodě, nebudem se hádat. Jen jsem odpovídala na tvou otázku.


Dodatek 1:

Haruhi Suzumiya není ecchi, ale je tam dost fanservice (asi jsem se nevyjádřila jasně) a to samo o sobě skóruje dost bodů

Dodatek 2:

'Won't watch' používám jako seznam anime, o kterých něco vím, ale neplánuju se na ně zatím dívat. Ale je možnost, že se pro ně někdy v budoucnosti rozhodnu, tak je mám v seznamu.

Uživatel Starletka smazal svůj příspěvek.

SonGokussj

SonGokussj (hodnocení, recenze)

Ještě dodatek,

koukám, že máš na Anime-Planet Free ohodnoceno 10/10. Vedle toho 10/10 i xxxholic a další poklady.

Na druhou stranu "Won't watch" máš Bakemonogatari, Kyoukai no Kanata, Fate / Stay night, Full metal Panic, Kanon 2006, ... abych pravdu řekl, nechápu, co se ti vlastně líbí a na základě čeho dáváš hodnocení - počet hvězd. Co přesně hodnotíš? Respektive proč třeba odmínáš výše uvedené díla, které patří třeba k mým velmi oblíbeným.

Bakemonogatari je komplexní příběh s uvedením děje, který žádné jiné anime neopakuje. Spíše o dialozích a zamyšlení se nad sebe sama.

Kyoukai no Katana ještě neskončil, ale je to ucelený příběh, který toho v sobě skýtá dost. (žádné extra ale).

Fate / Stay night - naprosto úžasný počin, pokračování Fate / Zero pak psychologicky napjatý příběh, který konkuruje dosti dalším.

Full metal panic - akce, romantika, voják, který nezná mír. Komedie. Má to v sobě všechno, je to vyvážené, je to zábavné, je to napínavé, mysteriózní,

Kanon 2006 - legenda ve svém oboru, jako Clannad. Úžasný smysl pro humor / drama.

Opravdu bych rád slyšel názor, proč se na tato anime nechceš koukat a Free! Jsi dala 10/10. Co vlastně od anime chceš? Jen bišíky nejspíš ne (dropnula jsi Meganebu), tak copak to je, co tě zajímá a co ti brání ve shlédnutí dle mého názoru jedněch z mála menších pokladů anime tvorby.

SonGokussj

SonGokussj (hodnocení, recenze)

Tady nejde o "najednou je tu fanservice po holky, tak se zboří svět". Takové počitny už byly a byly dobře zpracované. Ne tak okatě jako Free! ale...

Tady jde o to, že je Free tak nějak... o ničem... A co víc - stále se opakující hlášky "hlavní" postavy a až moc gayské podání těch "Mužných mužů". Je neuvěřitelné, že něco takového prošlo. Ale prošlo :) Pokus o průlom, který částečně určitě i vyšel.

(Jen tak mimochodem, Suzumiya Haruhi má vysoké hodnocení kvůli ecchi? :-) coto? :-) Slyším dobře? Čtu dobře? :-) )

 

Chápu, holky v Kanon 2006, Ef-Tale of memories a další jsou také pochybné a k nevydržení kolikrát, ale je tam příběh. A stojí to za skouknutí.

A pak tu máme naprosto zvrácené holky (To-love ru, Freezing, Gallilei Donna, Ore no Imouto a dalších MEGA MOC), kde ten příběh také nestojí za to a přesně proto se na to nedívám.

Jde mi o to, že řadit Free! do první kategorie (nepříjemné postavy, ale i tak skvělé anime) jen proto, že je to "novinka", mi přijde smutné. Já ho zařadím, naprosto objektivně a nezaujatě do kategorie právě těch debilních anime s debilníma holkama a debilním příběhem, kterých je tu každých čtvrt rok víc a víc.

 

Jak se ti líbí http://www.csfd.cz/film/352390-meganebu/ . Protože to je prakticky klon K-ON, akorát je to klub o milovníků brýlí. Popřípadě Free zas klub o milovníků plavání.

Musíš uznat, že to není TOP, ani silný příklad dobrých anime.

 

Abych to jen nehanil, Free jsem koukal asi do 3/4, pak už jsem to nevydržel, ale po celou dobu se to "dalo". Znám o DOST horší anime s roztomilýma sexy holkama, kde nevydržím ani 2 díly... Free na tom --není-- zas tak špatně, to mu musím dáti za pravdu, rozhodně si nezaslouží třeba 1*, ideálně tak 3*. Je to takový střed. Autoři se pokusili o něco nového a skoro jim to vyšlo. Dívky se mohli oblizovat, chlapi nadávali, ale i tak se dívali, protože "na tom něco přecijen kupodivu bylo".

 

Už jsem se v tom ztratil. Pokud jsem psal zbytečné blbosti, rád to smažu, dej vědět.

Starletka

Starletka (hodnocení, recenze)

Proč? Protože fanservice.
Copak taková Haruhi Suzumiya nebo High School of the Dead a podobné mají vysoké hodnocení jenom kvůli příběhu? Faktem je, že každou sezónu vychází desítky ecchi a anime s fanservice pro kluky, ale to nikomu nevadí. Pak výjde jednou po dlouhé době anime s fanservice pro holky a je oheň na střeše.
Pokud se vám to nelíbí, tak se na to nedívejte. Tečka.

Uživatel Starletka smazal svůj příspěvek.

SonGokussj

SonGokussj (hodnocení, recenze)

Dneska jsem se koukl na poslední díl a ... já ani nevím, co dál napsat. Abych pravdu řekl.... To bylo tak... tak..... .... ... .. ACH! 5*... Nepochopím :-D Prostě NE...

Uživatel Hromino smazal svůj příspěvek.

SonGokussj

SonGokussj (hodnocení, recenze)

Osmdesát - šest - procent ? ? ? ? ?

WHY?

Dokážete mi vy, kteří jste dali 5* vysvětlit, PROČ tak moc? Dokážete to odůvodnit? Prosím? ? ? O.o

na příspěvěk reagoval Hromino, sankacoffee

Reklama

Reklama