Reklama

Reklama

Francouzská komedie z roku 1986 o charismatickém kriminálníkovi, který okouzlí hašteřivé manžele a přesvědčí je, aby se stali jeho kumpány. (Netflix)

Videa (3)

Ukázka z filmu 3

Recenze (21)

Vitex 

všechny recenze uživatele

Pár, který je už sám o sobě na dně společnosti, potká homosexuálního zlodějíčka, který se do silnější polovičky onoho páru zamiluje (samozdřejmě mu vzdoruje) (nějakou dobu). Ta slabší polovička se v průběhu filmu zase zamiluje do něho. Zbaví se jí tak, že ji prodá nějakému pasákovi. Jinak se celý film odehrává ve vykradených domech a na "lehkých" ulicích. Pointa je stryta v jedné kratičké větě v předposlední scéně. Z děje, který je uplně o ničem, dělá nečekaně kvalitní film geniální výkony tří hlavních hercí a zručná režie pana Bliera. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Depardieu teda zacinal fakt dost jeblymi rolami - Buzici 1974 a tato srajda Le Menage 1986. A ze rola v Buzikoch mu sla setsakra podozrivo dobre, ... kazdopadne plana komedia, Depardeiu ako buzna sere na zenske a mlsne sa pozera po panskych konecnikoch - co mu prinasa problemy ... uz fakt som si myslel behom projekcie, ze zacne po chlapoch hadzat jogurt, to bych sa doryhal . 5 % ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

To bych nevěřila, jak může být Depardieu zajímavá ženská. Blier je vskutku výborný režisér, kolik toho dokázal vměstnat do necelé hodiny a půl, je až k neuvěření. Všichni tři představitelé hlavních rolí byli báječní, okouzlující kreaci předvedl Jean-Pierre Marielle s Caroline Sihol coby znuděný pár. ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Tomuto snímku kontroverze rozhodně nechybí, je to ještě explicitnější pohled do světa erotiky než v Les Valseuses. Už proto tohle nebude film pro každého. S dobrým katolíkem to sekne vo podlahu hned po prvním flákanci který schytá Miou-Miou v této silně misogynistické komedii. A to nemluvím o jasných odkazech na sexuální praktiky, u kterých by se červenaly i protřelé nymfomanky a do rejstříku úchylek jsem si poznamenal pár zajímavých poznámek_____Vše jde ještě o krok dále a do role sexuální hračky a oběti je postavena i slabá mužská postava velmi dobře zahraná Michelem Blancem. Zdá se, že Blier už ženy nepotřebuje ani v roli mučené oběti - misogynistická perspektiva dotažena ad absurdum. Možná je toto i zároveň hlavní slabinou filmu, kdy provokativní fasáda může u útlocitného diváka překrýt intelektuální obsah. Tato jet-black komedie s Gainsbourgovým soundtrackem (špičkový závěrečný jazzy-track) není jen jasná provokačka a další Blierova anarchistická lahůdka, je to i surrealistická fikce, která se umně prolíná do smutné každodenní reality. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Opět šokující téma pro tradiční společnost. Na jedné zábavě se potká jeden zlodějíček a chudý pár. Zloděj se zamiluje do muže z toho páru. Všichni tři začnou žít, krást a milovat se dohromady. Každý z nich miluje toho druhého či třetího. Někdo žárlí, někdo chce dobývat, někdo přebývá. Nedrží se společenské morálky a věří, že žít se má v přítomnosti, nezajímá je budoucnost. Prožívejme, ochutnávejme, berme si, co ostatní mají. Přerod muže v homosexuální ženu a její roli v normálním páru. Opravdová žena už nemá pro ně význam, je na obtíž. Gérard Depardieu je jako nový chemický prvek, který páru vletěl do života i do postele. Změnil jim osud a ti tři bez sebe nemohou žít. Každý z nich dodává hetero-homosexuálnímu trojúhelníku svůj cit, tělo i chyby. Gérard Depardieu je pan herec, který je svou živelností neopakovatelný! ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama