Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Teprve devítiletý Hogarth zachrání obrovského robota, který na Zemi přiletěl z vesmíru. Hogarth se snaží svého nového geniálního kamaráda ubránit před vládním agentem a vojáky. Ve zdánlivě klidném městečku Rockwell ve státě Maine žije v roce 1957 devítiletý chlapec Hogarth, který sní o invazi vetřelců a bitvách s komunistickými agenty. Jednoho dne se mu jeho sen splní - do nedalekého jezera prý spadl obrovský robot z vesmíru. Hogarthovi se podaří robota vylovit a navzdory protestům své matky Annie ho schová u kamaráda Deana. O robotově přítomnosti se brzy dozví vládní agent Kent Mansley, který chce vetřelce zničit za každou cenu. A bude jen na Hogathovi, jestli se mu to podaří. (HBO Europe)

(více)

Recenze (374)

RoyBatty444 

všechny recenze uživatele

Pekná rozprávka o chlapcovi a jeho mimozemskom robotovi, ktorý v sebe spozná dušu. Kreslené v štýle disneyových klasík s prihliadnutím na prírodu a vzťahy. Mierne preexponované postavy k detskému typu kreslenému filmu patria. Dej sa odohráva v krásnej prírode, čo je dosť oddych od sci-fi umiestnených do miest. Príroda začína jeseňou takže veľmi malebne, až prechádza do zimy ako prechod do drsnejšej časti príbehu. ()

mister10 

všechny recenze uživatele

Príjemná animovaná rozprávka rozoberajúca priateľstvo malého chlapca a mimozemského železného obrieho robota. Film je dojemní i zábavní zároveň. Prevláda tu posolstvo že si môžeme skôr zvoliť dobro aby sme chránili tích, ktorých máme radi. Vizuálne a dejovo dokonale takže pre mňa 100% záležitosť. ()

Robino15996 

všechny recenze uživatele

Brad Bird natočil podľa mňa najlepší animovaný film všetkých čias, ale Iron Giant to určite nebol...Je to síce pekná rozprávočka s pekným príbehom, s pár veľmi vydarenými humornými scénkami, ale inak nič viac. 70% ()

CheeseFigure 

všechny recenze uživatele

Tento úžasný animovaný film má všetko!!! Odporného záporáka (manipulatívny, otravný a hlavne zbabelý Mansley), zasadenie do pre mňa zaujímavé obdobia (Studená vojna, kedy sa všetci boja jadrového holokaustu), strašidelné scény (prvé stretnutie Hogartha s obrom v elektrárni uprostred noci), vtipné scény (skok do jazera), akčné scény (robot sa rozhodne vrátiť úder armáde a skoro z každej časti tela sa mu vytvorí nejaká super-ultra-mega-cool zbraň) a aj smutné scény (obor sa obetuje za tie ho...ľudí. Táto scéna ma aj po tých x-rokoch dokáže dohnať k slzám, smrk). ()

Sashmen13 

všechny recenze uživatele

THAT MISSILE IS TARGETED TO THE GIANT'S CURRENT POSITION !!! W H E R E ' S T H E G I A N T M A N S L E Y ??? I v té nejtragičtější minutě, je vždy čas na humor. ()

CrashHP 

všechny recenze uživatele

Tak na toto si dobre pamätám, vynikajúci film od Brada Birda, zaujímavý príbeh s výborným zobrazením, čo sa týka animácie, skvelé dialógy. Animované sci-fi, to tu nebýva až tak často, vynikajúca idea, to sa musí nechať. ()

Aeon Craft 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekný film. Animácia old-school, čo sa mi náramne páčilo, dobrá hudba v podstate sa filmu nedá nič vytknúť, okrem toho, že sa Iron Man mohol trošku viac učiť fyziky a nemusel sa nechať vybuchnúť. Navyše by ma zaujímalo, ako jeho autonómne časti získavajú dostatok energie na cestu, keďže sám robot trpel neskutočným hladom. :) btw: Rola pre Vin Diesela ako stvorená. ()

JaninaM 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem viděla zase krásnou pohádku! Scéna kdy robot skáče do vody je úžasná !!! Všem vřele doporučuji . ()

ambrobene 

všechny recenze uživatele

Vždy som mal rád rozprávky. Po trapasoch typu Chipmunkovia, Carcoolka a podobné bludy som bol síce trošku akoby "omráčený", ale našťastie ma toto veľdielo ohromilo. Stará klasika, kde dobro víťazí nad zlom a aj keď je to trochu sci-fi, stále je to stará dobrá rozprávka. Keby naše babky mali podobné technické vedomosti, určite by nám za mlada rozprávali tento príbeh ()

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Co chystá režisér Úžasňákových?

Co chystá režisér Úžasňákových?

22.06.2018

Režisér Brad Bird se proslavil zejména svými animovanými filmy Železný obr nebo Úžasňákovi, má na kontě ale třeba i čtvrtou Mission: Impossible – Ghost Protocol či dnes již zapomenutý Tomorrowland.… (více)

Reklama

Reklama