Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nekonečné vyšetrovanie začína mať vplyv aj na inak pokojný rodinný život majora Markoviča. Aby mu urobil Ladislav Hojer radosť, priznáva ďalšiu vraždu. Tentokrát vo vlaku z Prahy do Děčína. Je potrebné urobiť detailnú rekonštrukciu. (Voyo)

Recenze (32)

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hojer už tady nemá takového prostoru..ale i rekonstrukce vraždy ve vlaku je drsná..jak ma radost a vypráví jak mu stál a pak je naštvanej že mu to nešlo..že tam bylo málo místa no tvl..rodina to asi neměla lehké..kdyz byl ten vysetrovatel neustále obklopen vyšetřováním..no a vedlejší případ..taky hustej ta malá holčička tady me tatínek bodnul do bříška a bráška dělali jsme ze jsme mrtví..z toho mě ještě teď mrazí..:( 90% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lehoulince rozkolísaná epizoda, kde se dost střídaly velmi kontrastní nálady. Minivsuvečka byla prozatím bezesporu nejmrazivější. Dozvídáme se více z života hlavních hrdinů. Trošku mi začíná vadit velmi plíživé tempo, které se místy přetváří v určitý stereotyp. Tento stereotyp však zachraňuje nadlidský herecký výkon Petra Uhlíka. Vím, že se stále opakuji, ale sem ocenění musí patřit. [76 %] ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Láďa byl v podstatě takový fajn kluk a vzorný pachatel. Při výsleších plně spolupracoval, nesnažil se poplivat nebo pokousat příslušníky, byla s ním docela sranda a člověk by málem i zapomněl, jaké to bylo zkurvené monstrum. Zůstaly za ním mrtvoly, přeoral životy pozůstalým, ale vsadím se, že by se v dnešní nemocné době (a to si o socíku iluze rozhodně nedělám) jistě našlo nemálo těch, kdo by horovali za jeho propuštění. I čtvrtá epizoda na mě fungovala, i když si myslím, že si tvůrci mohli některé věci odpustit. Ta rakovina už tu byla přece jen trochu na sílu. / Poučení: Pro konverzaci u večeře si pečlivě vybírej témata. ()

kingik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Série dospěla do bodu, kdy opadá jeho atmosférická intenzita. Hojerovi se nedostává prostoru předvést se v plném světle zvrhlosti, takže do popředí se dostává vyšetřovatelovo rodinné zázemí, oběd s kolegou v rodinném kruhu a nahota v posteli po sexuálním aktu. Druhý kriminalista předestře své trable s rakovinou své manželky. Dojde na poslední rekonstrukci z oficiálních policejních záznamů. Tou je vražda mladé ženy a nepodařené znásilnění ve vlakovém kupé z doby, kdy Hojer sloužil na vojně. Pojídání hromady salámu obviněným u výslechu pak zřejmě poukazuje na to, že existují lepší jídla než jsou lidské orgány. Hojer se pak posléze chce písemnou formou doznat k dalším činům, nadřízené vedení je ale razantně proti, aby nedošlo k zpochybnění celého vyšetřování tím, že si obviněný začne vymýšlet, A okamžitě chce případ uzavřít. Jsou ještě před námi dvě epizody, oficiální oběti jsou známy, takže hrozí dojezd, co bude představovat vraha v poněkud lítostivém duchu. Ostatně Markovič něco takového už dávno praktikuje, docela to i přehání se svojí benevolencí a nechybí mnoho, aby brutální maniak zasedl u jeho rodinného stolu ke společné večeři. Chtělo by to návrat mrazivé atmosféry z předešlých tří epizod, tentokrát to v tomto ohledu bylo výrazně slabší. Stále ale platí, že tato série trůní nad veškerou produkcí kriminálních seriálů z dílny Novy. A je stále zahrána s bravurou a zrežírována promyšlenou formou. 7|10 ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tímhle si to seriál pohnojil. Proběhla rekonstrukce druhé Hojerovi vraždy (Ivona S. - 25 let). A najednou bum, dozvídáme se že “už přiznal pět vražd”. Na vyšetřování té první ani třetí tedy nedošlo. Hlavně, že je čas na rodinné trable kde koho u policie a zbytečný blábol od “pana inženýra”. Samozřejmě je i čas na “bonusový případ” (který má poprvé větší sílu než hlavní dějová linka). Když to shrnu, Hojerovi se nevěnuje ani polovina děje. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Vrah Jiří Prchlík (Cyril Dobrý), který se v epizodě objevil, se ve skutečnosti jmenoval Jan Tvrdík. V říjnu 1978 brutálně zavraždil svoji tchýni a pokusil se zabít své děti a manželku. V roce 1980 byl za svůj čin popraven. Markovič (Petr Lněnička) o něm prohlásil, že jen u něj si byl úplně jistý, že si trest smrti zasloužil.“ (Bediverecs)

Reklama

Reklama