Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1940. Hitler dobývá Evropu. A ve Spojených státech se snaží sekretářka dobýt srdce svého nadřízeného, právníka Eda. Díky podivným služebním cestám šéfa ale začíná tušit, že něco není v pořádku. A skutečně - Američané vstupují do války a Ed se přiznává, že je špiónem, pracujícím v Německu pro americkou vládu. Když je potřeba dalšího agenta, bývalá sekretářka ochotně nabídne své služby. (Guild Home Video)

(více)

Recenze (93)

Kaka 

všechny recenze uživatele

V jádru naprosto jednoduchý příběh v interesantním kabátku s nádechem let čtyřicátých zaujme strhujícím hereckým výkonem oficíra Douglase a hubaté překladatelky Melanie Griffith stejně tak, jako naprosto neosobním pohledem na několikaletý válečný konflikt, který změnil celý svět. Naprosto civilní, naprosto realistické co se faktů a prostředí týče. V závěru je story lehce uslzená a přespříliš romantická, ale jinak se to pravděpodobně zakončit nedalo. Několik scén je napínavých a nesmírně působivých - především pak Melanie Griffith behind enemy lines. Celá tato část snímku se dá zhltnout víceméně jedním dechem, stejně jako strhující závěr, který tak brutálně zkazila ona otřesně okatá a tak důležitá bíla čára. ()

JančiBači 

všechny recenze uživatele

Tento film som videl už veľmi dávno.Viem, že sa mi už vtedy páčil.Tak som si ho pozrel znova a nič sa nezmenilo.Melanie Griffith ma čo to do seba.Škoda že sa tak samovolne zohavila a už nehráva, pretože som ju mal celkom v oblube.Film bol v roku 1993 nominovaný na 5 zlatých malín (Herečka, herec, film, scenár a réžia). Nakoniec si odniesol len 3 zlaté maliny - film, réžia a herečka.Podla mńa úplne nezaslúžene ()

Reklama

jurajpower odpad!

všechny recenze uživatele

Toľko tragédie vo vojnových rokoch, toľko pohnutých osudov a ONI si musia vymyslieť skoro všetko a natlačiť to do 127 minút. Musí to byť Thriller / Drama / Romantický / Vojnový / a samozrejme s dobrým koncom vyšponovaným do posledných sekúnd so šľahačkou a čerešničkou na konci. Musím uznať, že v roku 1988, ak by to dovtedy stihli natočiť, by som to pozrel aj na čiernobielom televízore a s poľským dabingom. Bol by som vo vytržení, no na rok 1992 je to námet bez reálneho podkladu a smutný dozvuk studenej vojny. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Film na který se dá dívat i s mámou :) David Seltzer natočil romantický film, který má díky válečnému prostředí a hlavně skvělému Douglasovi a Griffithové skvělou atmosféru při napínavých pasážích. Dvě hodiny jsou sice trochu moc (a duchaplnější divák si může uprostřed filmu klidně odskočit), ale závěrečná půlhodinka je nezapomenutelná. ()

Jakubik 

všechny recenze uživatele

Dost slabé ve všech stránkách. V první řadě a v podstatě tou hlavní stránkou je odbytý scénář a režie. Utahaný začátek, který nedokáže říct jak moc velká láska je spoutaná mezi hlavními představiteli což je dost velký kámen úrazu protože zbytek filmu měl být právě o tomto. Dalším mínusem je styl vyprávění příběhu. Protože víme, jak to s hlavní hrdinkou dopadne, nejsou „napínavé“ scény napínavé atd. No a ten závěr to už byla třešnička na dortu. Další chyby netřeba zmiňovat ani herecké výkony, které tu taky více méně nestojí za nic… ()

Galerie (73)

Zajímavosti (6)

  • Mnozí z vojáků SS byly ve skutečnosti američtí vojáci z Berlínské brigády. (HellFire)
  • Při natáčení v Berlíně byla odpálena budova za 500,000$ v nesprávný moment – žádná z kamer nebyla zapnuta. (HellFire)

Reklama

Reklama