Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1940. Hitler dobývá Evropu. A ve Spojených státech se snaží sekretářka dobýt srdce svého nadřízeného, právníka Eda. Díky podivným služebním cestám šéfa ale začíná tušit, že něco není v pořádku. A skutečně - Američané vstupují do války a Ed se přiznává, že je špiónem, pracujícím v Německu pro americkou vládu. Když je potřeba dalšího agenta, bývalá sekretářka ochotně nabídne své služby. (Guild Home Video)

(více)

Recenze (93)

coulismoulis 

všechny recenze uživatele

Muhaha, to byla ale vystavni volovina, ale zas ty absurdity a la nemy vyslouzilec Douglas, Griffith s rodilym prizvukem a nazi capo di tutti capi Neeson tomu dodaly tu spravnou stavu na americky bijak na nedelni odpoledne. Jinak musim hodnotit kladne (pojetim, ne charakterem;) postavu Richardson, nez teda na konci sklouzla do klise, herecky to kazdopadne davala nejvic ze vsech. ()

jurajpower odpad!

všechny recenze uživatele

Toľko tragédie vo vojnových rokoch, toľko pohnutých osudov a ONI si musia vymyslieť skoro všetko a natlačiť to do 127 minút. Musí to byť Thriller / Drama / Romantický / Vojnový / a samozrejme s dobrým koncom vyšponovaným do posledných sekúnd so šľahačkou a čerešničkou na konci. Musím uznať, že v roku 1988, ak by to dovtedy stihli natočiť, by som to pozrel aj na čiernobielom televízore a s poľským dabingom. Bol by som vo vytržení, no na rok 1992 je to námet bez reálneho podkladu a smutný dozvuk studenej vojny. ()

Reklama

Jakubik 

všechny recenze uživatele

Dost slabé ve všech stránkách. V první řadě a v podstatě tou hlavní stránkou je odbytý scénář a režie. Utahaný začátek, který nedokáže říct jak moc velká láska je spoutaná mezi hlavními představiteli což je dost velký kámen úrazu protože zbytek filmu měl být právě o tomto. Dalším mínusem je styl vyprávění příběhu. Protože víme, jak to s hlavní hrdinkou dopadne, nejsou „napínavé“ scény napínavé atd. No a ten závěr to už byla třešnička na dortu. Další chyby netřeba zmiňovat ani herecké výkony, které tu taky více méně nestojí za nic… ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Teda technická kvalita, ve který tenhle biják odvysílala TV Prima v roce 2012 byla na úrovni šedesátých let, příšerný. Samotný film je neskutečně naivní, to přece není možný dělat z diváků až takové blbce. Film má působit dramaticky a napínavě, ale je naprosto ničen nesmyslností a až zoufale neuvěřitelnou nevěrohodností. Chápu, že film brnká především romantickou melodii, ale stejně, takhle si válku nepředstavuje ani Hurvínek po dvou láhvích kořalky. Michael, Liam vlastně všichni herci byli fajn ale nad celým filmem se vznášela blbost s lokálním výskytem atmosféry a slabého napětí. Dám Dvě hvězďounky a dělám, že "švýcarský" závěr se mě jen zdál a ve filmu nebyl. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kým v reále židia z nacistického Nemecka utekali ozlomkrky, v tomto vybásnenom filme židovka uteká do nacistického Nemecka, aby tam robila špiónku. Nečudo, že film získal Zlatú malinu, jednak je natiahnutý a imaginárny a na druhej strane tej Melanie tá úloha vôbec nesadla a jej nemecký prízvuk bol na úrovni Cuky Luky, keď sa hrajú na Rakúšanky. Ale čo je najvtipnejšie - Douglas ako hlavný špión nevie ani slovo po nemecky a tak sa tvári, že nemôže hovoriť. 😂 Hej, hej, tak to určite v tých špionážnych službách fungovalo. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (6)

  • Film bol v roku 1993 nominovaný na 5 zlatých malín (herečka, herec, film, scenár a réžia). Nakoniec si odniesol len 3 - film, réžia a herečka. (JančiBači)
  • Mnozí z vojáků SS byly ve skutečnosti američtí vojáci z Berlínské brigády. (HellFire)
  • Při natáčení v Berlíně byla odpálena budova za 500,000$ v nesprávný moment – žádná z kamer nebyla zapnuta. (HellFire)

Reklama

Reklama