Reklama

Reklama

Vidím vás

(seriál)
  • USA The Watcher
Trailer

VOD (1)

Série(2) / Epizody(8)

Zlověstné dopisy, podivní sousedi a děsivé výhrůžky. Rodina se konečně nastěhuje do vysněného domu na předměstí, kde na ně ale čeká hrůzostrašná noční můra. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (150)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Predstavte si, že by vám chodili dopisy s vyhrážkami po tom, čo sa nasťahujete do nového vysneného bytu. Úvod a záver ma úplne nepresvedčili, no stred seriálu je dosť zaujímavý a miestami aj celkom napínavý. Zhltol som to na šupu, nie je to moc dlhé, casting je celkom vydarený, príbeh je zaujímavý až dokonca, niektoré scény sú silné, mrazivé. Obzvlášť ak si uvedomíte, že sa niektoré udalosti skutočne stali (dopisy, vražda inšpirovaná Johnom Listom). 75% - 4* ()

Emafera 

všechny recenze uživatele

Ráda bych dala vyšší hodnocení, asi by si to zasloužilo, ale hrozně mi vadí ten neuzavřený podivný konec. Vlastně se pořádně nedozvíme, kdo za tím vším stojí, jen malá vysvětlení k jednotlivým situacím a to ve mě zanechává pocit jakési neuzavřenosti. Jinak opravdu napínavé, je o čem přemýšlet, herecky vyvážené a vizuálně povedené. ()

Reklama

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Rodinu a susedov si nevyberáš. Ja som si vo Watcherovi nemohla vybrať rodinu a rodina zase susedov. Impulzívni Brannockovci rozhodne nepatria medzi takzvané najostrejšie ceruzky v peračníku, tak ma ich správanie inšpirovalo k zostavovaniu náčrtov vlastných výhražných listov. Prehnane podivínski susedia sú vhodní maximálne do fikcie, akou je, v komentároch dosť spomínaný, American Horror Story (autor sa nezaprie) a Rosemary's Baby a to jemne podkopáva kredibilitu seriálu. Trochu som následne pátrala, lebo záverečná poznámka mi dvihla tlak a zistila som, že podľa skutočnosti je tak tretina zo seriálu. Nič tak strašne dramatické (samozrejme, okrem tých dosť desivých listov) sa tam neudialo a čo sa udialo, tak nie tam. No a najlepšie je, že súčasní majitelia domu si, nepochybne, vďaka seriálu, žijú svoje vlastné peklo kvôli extrémnemu "záujmu" verejnosti. Rozjazd je pomalý, nasleduje napínavá časť a potom už len klasicky netflixovské naťahovanie. Kľudne do toho, akurát na záver budete mať chuť hodiť papuču do televízora. ()

Merkin odpad!

všechny recenze uživatele

Jediné, proč se donutíte sledovat tuhle přeplácanou omáčku o dvojici přitroublých nenasytných rádoby in manželů bojujících se zbytek světa, jejž tvoří buď město plné narkomanů a zabijáků, nebo venkov plný úchylů a zabijáků, až do konce je to, že vás zajímá, jak z toho scénáristi vybruslí a kdo ty dopisy teda posílá. A ono ve finále z toho vyjde, že případ není vyřešen, a tak je to asi jako kdyby pejsek s kočičkou připravovali dort z těch všech surovin, a pak odešli a už se nevrátili a žádný zlý pes by jim to nesnědl, takže bychom nevěděli, jestli ta slátanina byla dobrá, nebo špatná. No. Špatná. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

The Watcher sice po logické stránce občas kulhá na obě nohy a některé postavy jsou až moc prvoplánově batshit crazy, ale jinak je tahle série jednou z nejlepších Murphyovek. Trošku sem se sice chvíli bál, že tvůrčí tým vytáhne z klobouku nějaké to strašidlo, ale to se naštěstí nestalo a prim hraje brnkání na psychologickou strunu, které po většinu času funguje tak jak by mělo. Trošku zamrzí - spoiler - absence nějakého uchopitelnějšího uzavření, ale vzhledem k tomu, že se to v základech opírá o skutečnost, kdy se také nic nezjistilo je ta finální mnohoznačnost vlastně celkem elegantní a každý divák si to může pobrat po svém...70% ()

Galerie (96)

Zajímavosti (8)

  • Manželia Derek a Maria Broaddusoví, ktorí sú predlohou filmových Brannockových, mali na tvorcov seriálu dve požiadavky. Aby neboli použité ich skutočné mená a aby sa rodina v seriáli nepodobala na ich reálnu - v skutočnosti mali nie dve ale tri deti, ktoré všetky boli v mladšom veku oproti seriálovým. (rudeboy)
  • Základom série je článok od Reevesa Wiedemana, ktorý napísal v novembri 2018 pre New York Magazine. (Arsenal83)
  • Skutočný The Watcher posielal rodine Broaddusových listy s chybou v ich mene: oslovoval ich ako „Mr. and Mrs. Braddus". (Arsenal83)

Reklama

Reklama