Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Henry Young je malý kriminálník, kterého pošlou v roce 1938 do Alcatrazu, aby si odseděl trest za krádež 5 dolarů. Spolu s třemi dalšími vězni plánuje útěk. Dozorce Warden Glenn se však o plánu dozví a Young putuje na samotku. Místo povolených 19 dní v ní stráví tři roky. Bez světla, tepla, hygienických prostředků, nábytku. Není divu, že Young z takových podmínek skoro zešílel. Po propuštění na svobodu se okamžitě dopustí vraždy. V soudním procesu mu hrozí trest smrti, ale mladý obhájce James Stamphill se snaží dokázat, že vězení v Alcatrazu by přivedlo každého k šílenství, a tak jeho klient nenese zodpovědnost za svůj čin... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (71)

Deratizer 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se rozmýšlel, zda udělit 4 hvězdičky nebo 5 hvězdiček a nakonec jsem udělil 5. Film s výborným hercem je velmi zajímavý, ale chybělo mi tam víc akce v samotné věznici, alespoň ten útěk z Alcatrazu mohli na začátku zfilmovat, nebo více poukázat na život hrdiny v kopce apod. Takže žádná syrová vězeňská akce, či život s více vězni se ve filmu nekoná, ale je to výpravné drama o vyloženě jedné osobě, je založeno na myšlence a soudním procesu, nikoliv na akci. Čili kdo chce koukat na plnokrevnou vězeňskou akci, nechť si pustí Útěk z Alcatrazu s Clintem Eastwoodem, kdo chce vidět především rozumný film a soudní proces, ať si pustí toto drama. Na pět hvězdiček to vyloženě není, ale čtyři mi přijdou málo. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Od rezisera Rocca som este nic nevidel, a teda toto je moj prvy Marc Rocco. Film ma pribeh, ktory okamzite zaujme divaka, takze nuda hrozi len chvilami. Kevin Bacon je na urovni, ale miestami dost prehraval a na konci sa na moje pomery prilis vela casti filmu odohrava v pravnickom prostredi, no a ja pravnik nejsem, a teda pravnickym reciam nerozumiem /a nechcem rozumiet/. Ako film dobry, ale nezanecha vyraznejsiu pamatovu stopu. 75 % ()

Reklama

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Kriminální drama z prostředí věznice zaobírající se vraždou prvního stupně? Nebo jak to vlastně bylo? Slušné herecké obsazení sráží sice trochu kostrbatá stylizace, avšak v celkovém součtu to není příliš na škodu. V zajímavém vyprávění však některé postavy dostávají méně prostoru než by si zasloužily. Příběhově nelze moc co vytknout a tak záleží spíše na konkrétním divákovi, zda se dvouhodinovému příběhu bezpráví a pochybných praktik oddá naplno či nikoliv. Já se velmi dobře bavil a rád se budu vracet. ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

75% ... Človek, ktorý si nezničil život sám, ale človek, ktorého zlomil inštitucionálny systém. Človek, ktorý sa odmalička brodil sračkami a v 17-tich šiel sedieť za ukradnutie 5 dolárov, aby nakŕmil svoju sestru. Človek, ktorý nestihol spoznať ozajstný život. Človek, ktorý morálne vyhral. Aj väzeň je stále ľudskou bytosťou s neodňateľnými základnými právami a keď sa tí čo ho majú strážiť a rehabilitovať uchýlia k násilným praktikám, nerobí to z nich o nič menších kriminálnikov. ()

Faila 

všechny recenze uživatele

Nesmírně zajímavé téma, ale způsob, jakým se s ním zachází, už tolik poutavý není. Kromě několika neutrálních (předvídatelných, obyčejných, typicky patetických) se zde bohužel objevuje i několiksilně negativních aspektů - zejména zpomalené záběry a jímavá hudba v podkresu dělala některé scény nevhodně komické. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (5)

  • Informace o Henry Youngovi jsou velmi rozporuplné. Na stránkách věznice Alcatraz dokonce najdeme informace o tom, že byl opravdu bankovním lupičem a dokonce vrahem již dříve. A že celý proces měl politické pozadí. Nicméně nezbývá než tento snímek brát do velké míry jako fikci. (sator)
  • Prostitútka, ktorá navštívi Younga (Kevin Bacon) vo väzení, je herečka Kyra Sedgwick. S Baconom tvoria v skutočnom živote manželský pár. (m.a.t.o.)
  • Henri Young sa naozaj snažil uniknúť z Alcatrazu, jeden z jeho spolupáchateľov bol Dale Stamphill, rovnaké priezvisko ako postava Jamesa Stamphilla (Christian Slater). (chesterko)

Reklama

Reklama