Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Žena se rozhodne vzít si domů na výpomoc dospělého synovce, který žije v sirotčinci. Ten má ale problémy zvyknout si na nový život, a co hůř – vzápětí se do ní zamiluje. (Netflix)

Recenze (14)

Faustka 

všechny recenze uživatele

Berte si domů své odložené příbuzenstvo. Nikdy nevíte čím vás překvapí, a když ne, tak alespoň zažijete kopec srandy. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Sirotek ve voze pohřebním... přijel k nám. Co teď s ním?“ Zajímavý retro výlet do země kanálů, větrných mlýnů a celosvětově známých pedopralinek. A hned v úvodu vousatý muž v pyžámku s medvídky, obklopen dětmi v nočních košilkách, zpod kterých čouhají nahá kolínka... Naštěstí žádný Marc D., jen Hector, drobátko přerostlý, momentálně zaostalý sirotek se srdcem na dlani a smyslem pro situační komiku. Pohodovost úsměvného příběhu mi sedla, pár přehnaně groteskních scén už méně, viz cyklotrapenažér či příliš zboží na jeden rozvoz. KOSMETICKÉ OKÉNKO: [][] Teta Ella se pro mě (prý pro manžela, tsss) zkrášlovala těmito pleťovými maskami: (Ꞷ) Okurkovou klasikou. (Ꞷ) Tradiční národní maskou „Jožin z belgických bažin. (Ꞷ) Vlámskou speciální s tajemným názvem „Oko na oko.[][] Zaujali i diváci u trati závodu, s vytříbeným smyslem pro unfair play. Belgickou etapu Tour de France tedy letos vynechám. Teta Ella bude smutná. Snad ji místo mě potěší sympatický komik Urbanus, s vlastním pubickým ochlupením nalepeným na mužné hrudi. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

To jsem se po čase zase u jedné komedie hodně a nahlas ze srdce nasmál... Belgického komika Urbanuse, který vedle ztvárnění titulní role tady současně spolupracoval i na scénáři, jsem doposud vůbec neznal, ale dokázal si mě získat téměř hned, co se jen objevil na scéně. Urbanusův Hector působí na první pohled dojme trochu zaostalého prosťáčka i menšího smolaře, ale zároveň umí být v pravé chvíli vynalézavý, ba také projevit svůj velký smysl pro originální kreativitu a po celý čas z Hectora cítit velkou dobrosrdečnost. Celá komedie výborně šlape, nenásilně vložené gagy jsou rozvrstveny do celého filmu rovnomerně, nevyčerpou se, ale naopak vrcholí zřejmě nejnabitější pasáží z divadelního představení. Scény z přírody, nasnímané přímo poetickým způsobem, dokážou filmu dodat obrovské, nenucené kouzlo i během toho největšího rozehraného klišé na závěr. // Jediná věc, nad kterou jsem poněkud kroutil očima, byly ty šílené náplasti z vajec či vokurek, co si panička dávala v posteli na obličej, ale naštěstí tenhle bizarní prvek zůstal nevýrazný. [85%] ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Za mňa je toto trošku slabší priemer, ale s príjemnou atmosférou a niektoré časti naozaj pobavili. Niektoré pobaviť mali, ale bohužiaľ. Hector ma najviac bavil ako asistent divadelného režiséra .. jednoznačne. Záverečná "tieňohra" celkom milá. 2,5* ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Pár věcí potřebovalo dotáhnout, aby mě film přišel zábavný ve své podstatě. On Urbanus hraje dobře, jeho vykulený kukuč je charismatický, pár nápadů je fajn, ale celé je to nekonzistentní. Jak úrovní jednotlivých vtipů, tak samotné postavy Hectora, u které vlastně nevím, jestli je dětinská, blbá, autistická, vychcaná... a pak samozřejmě nechápu, co by  na něm teta Ella viděla. Proč vlastně ty cyklistické závody, když tomu chybí pointa? Prostě zase prohra. Nejlepších je těch cca deset minut na jevišti, tam jsem se bavil, ta stylizace se sem konečně dokonale hodila a perfektně zapadla na místo. Ale jinak je to žel hodně nevyrovnané v mnoha ohledech. Dát postavě Hectora přesnější tvar (třeba ve stylu Dostojevského Idiota) a poněkud ukočírovat vtípky, aby měly i nějakou pointu, byl bych spokojenější. ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Moje vnímání humoru se bohužel nějak minulo s tím, který se na mě linul z tohoto filmu. Cítila jsem příjemnou atmosféru belgického venkova, herci byli sympatičtí,  nevlastní tetička Sylvia Millecam i krásná, no ale zatímco ve Vesničce mé střediskové mě bavilo pobývat opakovaně, u téhle belgické vísky si s jednou návštěvou vystačím. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Ona je to taková úsměvná záležitost s příjemnou atmosférou, Hector vyrostl a žije v sirotčinci, tedy je od reálného života na hony vzdálený, dobro v něm je však patrné a dýchá z něj člověčina, taková ta krásná.. Za originální považuji všechna ta udělátka, co vymyslel, no a příběh o prázdninách strávených v pekařství příbuzných mě celkem bavil, k tomu cyklistické závody působí zpestření.. U mě dobrý, pěkné tři hvězdy.. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Taká Belgická vesničko má stredisková, kde Otíka vystriedal Hector. Lenže na rozdiel od Českého kolegu, tento Belgický je oveľa svižnejší a dôvtipnejší, ale tiež vie svojim konaním znepríjemňovať okolie. A tu práve nastáva trocha problém, že kedykoľvek je Hector na scéne film ma čaro aj humor, ale ako náhle sa film sústreďuje aj na ine postavy, tak je to cele také nezaujímavé, ako keby ďalšie postavy film brzdili. Ale to môže byť aj tým, že predstaviteľ Hectora ( Urbanus) sa do tejto role mierneho prostačika veľmi hodil. Čo, ale neplatí o mníškach, tie tam boli len chvíľu, ale rozhodne sa nemali za čo hanbiť, boli kúzelné. Niektoré tie nápady sa naozaj vydarili, ale zas niektoré to tam trocha oslabovali. Stačí uviesť príklad, kde už Jos je skoro v cieli a Hector mu ide naproti, čo za daných okolností bolo, celkom trápne rozhodnutie a nepochopil som ani, načo si niekto dáva volské oči na tvár. No, ale potom prišla skoro posledná scéna s divadelným predstavením a ja som sa pritom neskutočne bavil. Práve tá zariadila, že dám o 1* naviac, kvôli tej úsmevnej scéne si to film rozhodne zaslúži. Pätnásty film z diskusie V.R.K. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Titulní postava, Hector (Urbanus), mě svým vydělením ze společnosti (oba strávili nějaký ten čas v ústavech, jeden v sirotčinci, druhý v psychiatrické léčebně) a tím, že se po celý čas filmu snaží socializovat, připomíná další postavičkou, se kterou jsem se taktéž seznámil díky Netflixu a jejíž jméno stejně jako u tohoto filmu dalo název svému filmu - Elling. Podobné osudy, totožné hodnocení (slušnější 3*), přestože mě Hector pobavil víc, je to čistější komedie, vhodnější tip pro milovníky tohoto žánru. Zasmál jsem se hlavně ke konci, u divadelního představení, dá se říct, že ve mě vyvolalo touhu zajít se podívat na nějaký ten ochotnický kus. ;-) Naopak, na cyklistické závody vám stále kašlu! A ne, není to kvůli tomu, že jsem dodneška nepochopil logiku kruhových objezdů. Jen jsem zkrátka ten typ člověka, který se radši posadí před televizi s dortíkem (za předpokladu, že při jeho výrobě nebyly porušeny hygienické standardy). S pohodovým filmem, jako je třebas Hector. Opětovně díky za tip Willymu Kufaltovi. 65 % ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Dnešní den možná vstoupí do dějin, Hector do mých osobních dějin ale asi ne.:o Nechci být tento film moc přišný, protože hlavní komik Urbanus má takový milý čistý projev a stejně tak působí jeho postava Hectora, který je takové dítě v těle dospělého. Možná kdyby se právě Hector ubral směrem filmu více pro děti a mládež (třeba s větším prostorem právě pro dětské postavy), možná by to lepší než když jsem čekal ryzí komedii a v podstatě jsem se nezasmál.   Pár gagů tam je, ale na  oboje žánry to má taky moc pomalé tempo a hodně vaty  - tu horší z cyklistických závodů, tu lepší z divadla, protože pro divadelní prostředí mám docela slabost  a odehraje se v něm asi vrcholná scéna ke konci filmu, kdy Hector naruší premiéru. Problémy mezi postavami mi jinak byly docela volné. No....tak alespoň závěrečné loučení ve mě dokázalo vyvolat správné dojemné emoce, jaké mělo a při samotném posledním záběru s návratem auta a Hectorovým vyhozením kufru jsem se i přistihl, jak se usmívám a hřeje mě to, jak to  dobře dopadlo.:o A zazvonil zvonek a pohádky je konec... ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Neurčitý film ve mně vyvolal neurčité pocity. 1)  Vlastně jsou tu všechny postavy více či méně nesympatické. Nesympatický žárlivý pekař, který si příliš neváží svých zákazníků a s pečivem zachází způsobem, nad nímž by hygienici asi vyletěli z kůže, jeho nesympatická žena, která flirtuje s kým se dá a touží po herecké budoucnosti v Hollywoodu, jejich nepříliš sympatický syn, jehož obzor je omezený čistě na cyklistiku, pekařův hlavní konkurent pojišťovák s nepříjemným chováním brouka Pytlíka no a hlavní postava, chovanec Hector, který je zcela mimo jakékoli tabulky._____ 2)  Hlavní postava Hector je podivně neuchopitelná, je to jakýsi deus ex machina, tvor, jenž se skutečností nemá moc co do činění, snad kromě vzhledu. Jeho chování je nevyzpytatelné, jeho schopnosti neodhadnutelné a je tu vlastně jen proto, aby byla sranda. Ale ona není._____ 3)  Pěkní kluci jsou ti dva synové, 27letý Marc Van Eeghem (pekařův syn, cyklista Jos) a 29letý Holanďan Heyn Van der Heyden (Josův hlavní konkurent, cyklista Swa) , což mi ovšem pro zlepšení dojmu z filmu nestačí._____ 4)  Vlámský humor představuje vidění světa, které nesdílím a především, kterému se nesměji. Patří sem i humor holandský, německý a skandinávský. Přesně je zřejmé, co má být k smíchu a co si tedy žádá diváckou odezvu. Ale z mé strany žádná nepřichází._____ 5)  Příběh je to pěkný, ale dojem z filmu mám nevalný. Nechci ho vidět znovu. Mám-li být upřímný, dokoukal jsem ho jen z povinnosti vůči kolegovi Willymu Kufaltovi, kterého tímto radostně zdravím. Ano, mám radost, že je to za mnou. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Taková švihlá komedie, která vypadá, jako by její scénář napsal někdo ve Francii, jenže se ten scénář ztratil, našel ho někdo v Belgii a natočil to u nich, kde mají styl humoru ještě o něco málo ujetější. I kdyby to čirou náhodou byla pravda (což dost pravděpodobně není), výsledek by to stejně nezměnilo, protože to celé funguje jak kdy a jak čím. Některé scény jsou docela úsměvné, u jiných jsem si zase říkal, že je chápu, ale nesmál jsem se u nich a jiné mě zase minuly. Ono to sice je docela fajn, má to pár dobrých absurdních nápadů a nemůžu říct, že by se mi to nelíbilo, ale zároveň to není nic, co bych potřeboval vidět znova. Ještě uvidím, co to ve mě zanechá do budoucna, podle toho bych hodnocení případně upravil, ale zatím to nechám na silných 3* ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

" S Hectorem je všechno v pořádku..." Tak to bych v případě tohoto filmu úplně netvrdil.  Humor tomu sice nechybí, ale místy je to humor poněkud nucený až trapný. Hlavní postava má být sice údajně zpožděná jen pokud jde o sexuálních zkušeností se ženami, jeho chování je ale celkově poněkud bizardní (ať už vypomáhá svému strýci v pekárně a při rozvážení pečiva či vytváří pro syna svého strýce "pekelný" cyklistický trenažér). Docela hezky bláznivá/groteskní  je téměř závěrečná scéna ochotnického představení, do níž se Hektor připlete, přičemž já ani vlastně nevím, nakolik to bylo z jeho strany hrané a nakolik to bylo o jeho opravdových emocích. Vcelku roztomilá byla i předešlá scéna, kdy děti v sirotčinci pomáhají Hectorovi s únikem. Celkově ale za mě na hraně dvou a tří hvězdiček. Můj "šálek kávy" to tedy rozhodně nebyl, přesto ale zaokrouhluji v tomto případě nahoru na ty obligátní tři. ()

Akaja 

všechny recenze uživatele

Bláznivá komedie o sirotkovi, který strávil 35 let v sirotčinci, než si ho konečně přišel vyzvednout strýček pekař. Klasický Urbanus a jeho jedinečný humor. ()

Reklama

Reklama