Reklama

Reklama

VOD (1)

Ona, její láska, jeho opičák... Philo Beddoe (Clint Eastwood) je bezstarostný řidič kamionu a ranař, který bydlí u své milované – a neméně svérázné – maminky (Ruth Gordonová). Se svým huňatým kamarádem, orangutanem Clydem, kterého vyhrál v sázce, se Philo toulá po zapadákově, dopřává si studené pivo, country odrhovačky a příležitostné rvačky. Jednoho dne jej okouzlí country zpěvačka Lynn (Sondra Lockeová), která mu dá vzápětí košem, když zjistí, že ve vztahu dupe příliš na plyn. Do cesty za svou milou se však Philovi připlete motorkářský gang Černých vdov, stejně jako pořádková policie. Vydobyde kamioňák zpět svou lásku? A udělá Philova máti řidičák? (Česká televize)

(více)

Recenze (75)

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Dost dobra akcni komedie s Clintem Eastwoodem a orangutanem v hlavnich rolich. Podobnych filmu na dane tema - pan a jeho zviratko bylo natocenych hodne, vetsinou se vsak jednalo o nudne, trapne a klisovite zalezitosti bez napadu. Tohle je ovsem svetla vyjimka, tento film ma duchapritomny a originalni dej, opicka je roztomila - neobjevuje se na platne vic nez je nezbytne a postara se o radu komickych situaci. Clint hraje jako obvykle - skvele, jeho hrdina, kerej na potkani striska jakkoliv velkou presilu mi dalo vzpomenout na filmy s Budem Spencerem a Terrence Hillem. Dale cely film vyustil v peknou road movie kerou ja miluju a tak sem se po celou dobu vytecne bavil. Pro Clinta netypicka role mu vynesla jiste obdiv u verejnosti, a jeho kompatibilita se opet navysila. Navic puvabna mlada Beverly D´Angelo byla taky k sezrani ;) ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Clint "Bud Spencer" Eastwood a jeho parťák "Terrence Hill" Clyde. Italská komedie made in USA, a i když místo chytlavých melodií od "Oliver Onions" tu máme country music, motorkáři, či policisté padají jako hrušky pod údery Clintových pěstí naprosto stejně jako pod těmi Spencerovými a Hillovými (jinak v závěru se dočkáme tohoto camea). A vůbec je osvěžující vidět film, kde osamělý muž toužící po ženě neroní slzy, nemodlí se k bohu ani nepíše básně, ale vezme opici a jde do pornokina. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Bitkár Clint rozdáva údery a chlpatý orangután smiech. Takto šikovne sa dopĺňajú počas celého filmu a životy by rada skomplikovala banda nacistických motorkárov a priblblé policajné duo. Všetko sú to švihnutý magori, preto z ich stretov vždy vzíde nejaká srandovná scénka či hláška. Brucho vás od smiechu bolieť nebude, takže aj preto film radím skôr k priemerným snímkom v Eastwoodovej kariére. 60%. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

A já si myslel, že Nikdy neprohrát a Vždycky zvítězit je jeden a ten samej film se dvěma různými názvy, kterej jsem viděl kdysi a který mě strašně bavil. Už v půlce filmu mi bylo divné, že i když tam jsou stejné postavy, včetně výborného opičáka Clydea, děj mi pořád nic neříká. A jaké bylo milé zjištění, že jsou to dva filmy a tenhle je první z nich. Nikdy neprohrát je dost pohodová komedie, s dobrým humorem (který však ke konci už trochu pokulhává), skvělým Clydem, Clintem a Sondrou. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

James Fargo na mě neudělal dojem už při shlédnutí Násilníka a ani zde se mu to nepovedlo. I když se na to kouká dobře, jsou tu zápasy, které mi připomínaly souboje batolete s plyšovým medvídkem a chování motorkářů je poněkud trapné. Je tu však vcelku kvalitní humor, který to trochu kompenzuje. Přesto však pro mě čistý průměr. Abych nezapomněl, doporučuji originál s titulkama. S dabingem riskujete své ušní zdraví. 70% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (14)

  • „Všichni mí poradci mi říkali, ať netočím film s orangutanem, ať netočím Nikdy neprohrát, ať to prostě nedělám, že tohle není pro mě. Ale co potom je pro mě? Potom na mně přeci není nic zajímavého,“ prozradil Eastwood, který chtěl naplno využít šanci zahrát si v komediálním filmu a parodicky se strefovat do svých starších rolí velkých drsňáků. (ClintEastwood)
  • Před začátkem natáčení musel Eastwood absolvovat náročný boxerský výcvik. Využil pomoci herce a výborného boxerského trenéra Ala Silvaniho, který si ve filmu zahrál manažera boxera Murdocka, se kterým se Clint Eastwood v závěru filmu utká. (ClintEastwood)
  • Opičák Clyde se ve svém životě jmenuje Manis. (Terva)

Reklama

Reklama