Reklama

Reklama

VOD (1)

Ona, její láska, jeho opičák... Philo Beddoe (Clint Eastwood) je bezstarostný řidič kamionu a ranař, který bydlí u své milované – a neméně svérázné – maminky (Ruth Gordonová). Se svým huňatým kamarádem, orangutanem Clydem, kterého vyhrál v sázce, se Philo toulá po zapadákově, dopřává si studené pivo, country odrhovačky a příležitostné rvačky. Jednoho dne jej okouzlí country zpěvačka Lynn (Sondra Lockeová), která mu dá vzápětí košem, když zjistí, že ve vztahu dupe příliš na plyn. Do cesty za svou milou se však Philovi připlete motorkářský gang Černých vdov, stejně jako pořádková policie. Vydobyde kamioňák zpět svou lásku? A udělá Philova máti řidičák? (Česká televize)

(více)

Recenze (75)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Asi mam značně odlišnej smysl pro humor od ostatních uživatelů, ale já jsem se u tohoto filmu moc nezasmál. Gang motorkářů pak působil vyloženě trapně. Taky jsem moc nepochopil, proč největšího bitkaře Tanka Murdocka hrál nějakej 60-letej obézní strejc, kterej při tý finální bitce vypadal, že si spíš ublíží sám. Jinak orangutan Clyde podal možná nejlepší hereckej výkon ze všech zúčastněných. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Již poměrně "vyšisovaná" sedmdesátková komedie/nekomedie v rytmu country, s uvolněným zamilovaným tvrďákem Clintem, jeho parťákem orangutanem, rvačkami skoro jak od Spencera&Hilla, neschopným motorkářským gangem a nedotaženou, vpravdě ledabylou zápletkou. Je to ve výsledku především slunečně bezstarostný, pohodový výlet, ale že by mne zrovna bavil? 5/10 ()

Reklama

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Vyborna, doporucitelna, klasicka sedmdesatkova komedie, pro pozorneho divaka navic zajimava v mnoha ohledech... Napr vztah Eastwood-Locke (temer symbolicky vzhledem k aspektum jejich skutecneho vztahu...), orangutan Clyde, mlada "Ellen Griswoldova" Beverly D'Angelo s dokonalou hlaskou "Nechcete melouny?...", slavna Ruth Gordon v roli mamy touzici po ridicaku (a kterou muzete znat nejen z vytecneho filmu Harold&Maude), atd. atd. 4+ ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Tak přesně takovému filmu já říkám oddychovka, když si nasypete brambůrky, sklenici ochladíte pivem a chcete fakt vypnout. Prostě vkusná zábava a nic jiného. Žádné hluboké poselství, žádné rozumování. Spousta dobře mířených ran přímo do nosu, pohodová country atmosféra, pár zmlácených natvrdlých motorkářů bez motorek, opičák Clyde, Clint Eastwood a Geoffrey Lewis. Já mám tuhle sympatickou partu moc rád! P.S. Závěr filmu nám nabídne pohled, na který nejsou fanoušci Clinta Eastwooda vůbec zvyklí, totiž - uvidí svého hrdinu poraženého a na kolenou. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterém v podstatě o nic nejde. Ale to nic je neskutečně pohodové, zábavně natočené a příjemně se na něj kouká. Eastwood je klasicky drsňák, je tu věčně nalitej opičák, fajn bitky, přitroublí a oškliví motorkáři a jeden zpackanej vztah a no a to neustálá country muzika se dá taky přežít. Pohodička. EDIT 2023: Příběh je opravdu nulový a v podstatě to není ani komedie, spíše taková úsměvná pohodička. Ostatně Eastwood rozhodně není komediální herec a je tu klasicky za drsňáka. Ale přes to všechno to nějak funguje, hlavně ti motorkáři, opičák a "bezbranná" maminka :) To jak zatočí s motorkáři je geniální :) A překvapilo mě jak to dopadne - SPOILER: Hrdina holku nezíská (byl jsi jen další trouba v řadě) a finální zápas prohraje (schválně?). 3* ponechávám, byla to pohoda, ale Eastwood měl lepší filmy. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (14)

  • Před začátkem natáčení musel Eastwood absolvovat náročný boxerský výcvik. Využil pomoci herce a výborného boxerského trenéra Ala Silvaniho, který si ve filmu zahrál manažera boxera Murdocka, se kterým se Clint Eastwood v závěru filmu utká. (ClintEastwood)
  • „Všichni mí poradci mi říkali, ať netočím film s orangutanem, ať netočím Nikdy neprohrát, ať to prostě nedělám, že tohle není pro mě. Ale co potom je pro mě? Potom na mně přeci není nic zajímavého,“ prozradil Eastwood, který chtěl naplno využít šanci zahrát si v komediálním filmu a parodicky se strefovat do svých starších rolí velkých drsňáků. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama