Reklama

Reklama

Terminátor je dnes již považován za naprostou legendu sci-fi žánru. Vypráví příběh o zabijáckém stroji podobném člověku, který je vyslán z roku 2029 do Los Angeles roku 1984. Jeho úkolem je zabít Sarah Connorovou dřív, než přivede na svět syna, který se má později stát vůdcem lidí ve válce proti strojům. Avšak lidé žijící v budoucnosti do současnosti také vyslali svého muže, který se bude snažit Sarah zachránit. (Pannonia Ent.)

(více)

Recenze (1 336)

Slavusko 

všechny recenze uživatele

James Cameron uz v roku 1984 posunul hranice reziserskeho vyobrazenia buducnosti a vrazdiaceho stroja-kyborga pochadzajuceho z nej, natocil fenomenalny a originalny film, vdaka ktoremu sa stal reziserskym esom.. Poznamka pre niektorych kritikov: ...bez ohladu na uhol pohladu mozneho dnesneho natacania scifi scen... Na to mame dalsie pokracovania Terminatora... : ) James Cameron vytvoril nieco, o com vtedajsia „vychodna Europa“ ani nesnivala, a ak by sa im aj nieco podobne prisnilo, urcite by to radsej hned verejne popreli... : ) Tym som chcel povedat, ze skladam svoju uctu niekomu, kto mal uz v roku 1984 myslienkove pochody smerujuce k moznemu ovladnutiu ludstva zo strany umelej inteligencie a dokazal to nie len hodit na papier, ale sfilmovat „v minulosti boj o buducnost“ ktora „poslala“ zivy mechanizmus s ludskou podobou, aby ovplyvnil buducnost, ktoreho stvarnila vtedajsia zacinajuca rakuska herecka legenda... Myslim, ze vsetkym nam, filmovym fanusikom, sa vryje do pamäti legendarna veta „ I´ll be back“ po ktorej Arnie zdemolovaj celu policajnu stanicu : ) Ak by som mal moznost, Terminatorovi dam urcite minimalne 10 hviezdiciek... ()

psycholog 

všechny recenze uživatele

Na tohle dílo mistrovo, musím říci fajn řežba. James Cameron si tímhle hodně povýšil,hlavně kvůli té sračce s piraněmi. Michael Biehn v roli vojáka je veliké plus tohoto filmu, Arnie je Arnie, ale tady zabodoval a role záporného stroje mu sedla neskutečně dobře. Špičkové efekty na tu dobu nevídaně nadprůměrné, skvělý námět. Jak Arnie přichází na policejní stanici a likviduje jednoho "bezbranného" policistu za druhým je dechberoucí akce. Jedno z nejlepších akční sci-fi které jsem kdy viděl. ()

ogy86 

všechny recenze uživatele

Poklona pro Jamese Camerona, že vytvořil tento kult. Téměř nízkorospočtový film se svou neopakovatelnou temnou atmosférou a ukázkami z postapokaliptické budoucnosti, které vládne počítač, jenž se vymkl lidem z rukou a jeho vraždící stroje. Role chladného kybernetického zabijáka byla pro Arnolda Schwarzeneggera životní. Spolu s dvojkou legenda nejen mezi Sci-Fi filmy. Od doby, co jsem Terminátora zhlédl jako malý kluk na od sousedů nahrané VHS, uplynulo už mnoho let, ale kdykoliv zahlédnu, že tento film běží v TV, musím se na něj znovu podívat. Tohle nikdy neomrzí. "I´ll be back" ()

Kolter 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejlepsich sci-fi,které jsem kdy viděl.Užasný Arnold,na tu dobu výborné triky a skvělá atmosféra.Opravdu chválím. ()

Trepak 

všechny recenze uživatele

V úvodnej fáze Arnold s účesom na blbečka rozbije partu punkerov, v tej ďalšej je zasa bez obočia. Viac mu to veru pristane s obočím a ako kladnému hrdinovi, ktorého stvárnil v dvojke. ()

belinda1 

všechny recenze uživatele

Naprostá klasika. Po Higlanderovi můj nejoblíbenější film. Triky na svou dobu fenomenální, Arnold, no není to jeho nejlepší role vůbec, ale coby Terminátor je 100 %, charizmatický Michael Biehn. Závěrečná scéna "He says storm has coming" a "I know" je vskutku fenomenální. Takže zase někde posbírat hvězdičky (nejlépe z těch Harry Potěrů a podobných omalovánek), abychom mohli dát šest- ()

zdenek1973 

všechny recenze uživatele

Vynikající akční sci-fi od režiséra Jamese Camerona.Taktéž vynikající hudba.Jeto průlom ve sci-fi žánru a taky na tu dobu,ale i dnes speciální efekty!!! Není co dodat,viz.další díly..... ()

Ospalek 

všechny recenze uživatele

Série Terminátor je nejlepší sérií akčních thrillerů všech dob, přičemž T2 bych já měl na 1. místě svého žebříčku nejlepších filmů. T1 je také velmi dobrý začátek. (Je o trochu lepší vyidět Schwarzenegra v roli záporáka :D).Film u kterého se člověk nenudí! A to bývá nejdůležitější. Co víc si přát? ()

Dereck1945 

všechny recenze uživatele

Mega film který Camerona vyšvihnul mezi nejlepší z nejlepších.Film který byl součástí mého vyrůstání a do dnes ho z chutí shlédnu znovu. ()

susilson 

všechny recenze uživatele

Akční sci-fi jako řemen! Arnold na vrcholu sil, moc toho nenamluví (moc dobře). K tomu skvěle zahraný drsoň - mariňák v podání Michaela Biehna. A kultovní scénky jako třeba "vybílení" policejní stanice jsou i po těch letech fakt hustý.Tento film alespoň pro mne nemá chybu. Dávám 95% ()

Související novinky

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

James Cameron začal psát nového Terminátora

James Cameron začal psát nového Terminátora

25.05.2023

Je to pár dní, co legendární herec Arnold Schwarzenegger v rozhovoru o své kariéře prohlásil, že už definitivně seknul s rolí terminátora v sáze slavného režiséra Jamese Camerona (Titanic). Možná si… (více)

Terminátor se dočká anime

Terminátor se dočká anime

02.03.2021

Netflix, Skydance a tvůrci anime Duch ve stroji: SAC_2045 uzavřeli novou spolupráci, za účelem převést příběh Terminátora do anime podoby. Scénář k seriálu pak chystá Mattson Tomlin, jenž pomáhal… (více)

Ztratí studia práva na slavné značky?

Ztratí studia práva na slavné značky?

04.10.2019

Jak je vidno z nedávného obnovení smlouvy na Spider-Mana mezi studii Sony a Disney, duševní vlastnictví je v Hollywoodu jedna z nejdůležitějších věcí vůbec. V podstatě stačí vlastnit práva na… (více)

Reklama

Reklama