Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charlie Sykes (Chad Lowe) je normální kluk, co miluje svou přítelkyni Rachel (Kristy Swanson). Jenže její rodiče jsou proti a tak se rozhodnou utéct a v Las Vegas se tajně vzít. Cestou ze strachu z pronásledování odbočí na vedlejší cestu a tím začne celý kolotoč malérů. Cesta totiž vede Nikam a když Charlie při řízení usne a havaruje, policajt-démon unese Rachel do pekla. Na blízké benzínce se od starého pumpaře Sama dozví, že pokud ji chce ještě někdy vidět, bude muset za ní a dostat ji pryč do 24 hodin, jinak se stane totéž, co Samově přítelkyni před čtyřiceti lety. Už navždy zůstane v pekle... (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

Jino 

všechny recenze uživatele

Pohodové béčko, které není nijak zvlášť moc hororové, ale má odlehčenou atmosféru a díky tomu, že je i tak trochu road movie, ani nenudí. Spíš než v pekelném hororu jsem si však připadal, jakobych se z velké části díval na nějaký postapokalyptický fantasy snímek, který sem tam připomíná slavného Mad Maxe a vzhledem ke gumovým maskám a laciným efektům, bych ani netipoval, že to vzniklo až v roce 1992. Oproti tomu nemůžu říct, že se mi to nelíbilo a i když jsem od toho moc nečekal, docela jsem se bavil. Slabších 70%. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Prečo to nikdy nevyšlo na DVD? Odpoveď je jednoduchá. Vlastník autorských práv nemal žiadnu licenčnú ponuku a tak nebol pripravený dotlačiť film na vlastnú päsť do predaja. Avšak existovalo niekoľko originálnych vhs-siek v zaplnených videopožičovňách, a tento skvost som tam pred niekoľkými rokmi videl, ale som si ho nepožičal a tak som po ňom pátral až po kým som ho nenašiel u jedného uživaťeľa tu na csfd. Highway to hell je odpočinková originálna crazy komédia, s výborným obsadením na čele s Patrickom Berginom, s ešte namakaným peklom, ktoré není až takým úplným zpestrením celého filmu. Vo filme ma ešte zaujala jednotvárna podoba diabla a betónové diaľnice. Film Highway to hell je v podstate veľmi podceňovaný a preto nás nemôže ničím prekvapiť 80 percent. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jó hororové komedie, ty tvrdý život mají…Jsem sice příznivcem klasického hororového žánru, ale za dobu co mu věnuji zvýšenou pozornost, jsem zjistil, že občas není na škodu, když se některé filmové žánry prostě skloubí dohromady. Hororové komedie však mají tu nevýhodu, že pokud až moc ustoupí jejich hororová podstata té komediální, ne vždy to dopadne dobře. A tento film bohužel patří mezi ně. Znám sice spoustu lidí, které Pozdrav z cesty do pekla doslova uchvátil, ale já mezi ně rozhodně patřit nebudu. Film jako celek není úplně špatný, ale nějak závratně mě tedy neuchvátil. Míchá se tu sice akce se zábavou a občas se skutečně tvůrcům podařilo navodit i docela příjemnou atmosféru, ale na můj vkus to bylo jak málo vtipné (lépe řečeno je zde málo scén, na které bych jen tak rychle nezapomněl) a stejně tak i málo hororové. Na průměr to samozřejmě stačí, ale že bych tohle musel vychvalovat do nebes? Ono osobité ztvárnění pekla a všech jeho obyvatel, však zas až tak špatné nebylo. Zvláště ona „drtička“ zlobivých lidí byla super. Nicméně i na devadesátá léta mi některé masky / kostýmy přišli až moc gumové a některé pasáže neskutečně nudné. 50% ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Místy skoro až trashovité fantasy, které dává přednost komedii před hororem. Ale nevadí, protože je to celkem zábavná "oldschoolová" jízda vyprahlou pouští, představující samotné Peklo. Nejen na cestách, ale i v tamních jeskyních a barech tu hlavní hrdna se svým psím kámošem potkává spoustu bizarních postaviček, z nichž mnohé jsou sice spíš z ranku nutně otravných, ale třeba takový Bergin jako ďábelský Beezle je zrovna sympaťák k pohledání. Levnost snímku je zjevná, ale paradoxně je to o to větší prdel. Příjemně pak překvapí několik cameo roliček: třeba Kevin Peter Hall coby Charon nebo Ben Stiller dokonce v dvojroli. Prostě blbinka s několika dobrými nápady (pouta) a trefnými hláškami. "Dobrý den, poradíte mi nejrychlejší cestu do pekla?" - "Sex, drogy a rock'n'roll." ()

strougy 

všechny recenze uživatele

Zatraceně zábavný snímek evokující stylem filmy z 80.let. Zpracování pekla nemá prostě chybu a je naplněno takovou spoustou různých vtípků ( Hitler křičící, že je mu 19 a miluje Heavy Metal mě skutečně pobavil ), až se za tím poněkud ztrácí základní dějová linie kluka, co zachraňuje svou dívku a veškerý scény, které se pekla netýkají, tak nepůsobí příliš zajímavě a spíše nepříjemně ruší. Ale co, alespoň už konečně vím, co znamená zkratka AAA - Anarchie, Armagedon, Anihilace. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně kde Royce (Adam Stroke) a Clara (Pamela Gidley) spadnou při honičce ze skály, je vidět dopad na kartonové krabice pro kaskadéry. (misa1989)
  • Na policistově bradě jsou mimojité vyryta písmena „S.J. + L.Q.“ – iniciály pro Steva Johnsona (maskér) a Linneu Quigley (jeho žena). (HellFire)

Reklama

Reklama