Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 2139 a lidé se po globální ekologické katastrofě uzavřeli do obrovských měst. Ta jsou sužována nesmírně vysokou kriminalitou, kterou se snaží dostat pod kontrolu ochránci zákona, kteří jsou současně soudci a také katy. V Mega City One patří k nejobávanějším soudce Dredd. Ten pomůže svým dvěma kolegům v boji proti přesile a všechny členy gangu postřílí. Přestože násilí dosáhlo nezvládnutelné síly a věznice jsou přeplněné, odmítá vrchní soudce popravy za drobné přestupky a Dredd se mu musí za postřílený gang zodpovídat. Zatímco Dredd učí na Akademii budoucí soudce zacházet se speciálním vybavením a připravuje je na těžký úděl služby, uteče z vězení vrah Rico a podaří se mu proniknout do Mega City One. Tady už má připravenu supermoderní zbraň Lawgiver, kterou před časem ztratil během nebezpečného akce Dredd. Přestože je zbraň kódovaná na jeho DNA, funguje i v Ricových rukou... (TV Nova)

(více)

Recenze (385)

Nin 

všechny recenze uživatele

Poměrně otravné béčko. Příběh je hrozně stupidní a stejně tak ty maximálně klišoidní postavy. Nejhůř na to doplácí samotný Soudce Dredd, což je ztrapněná postava z komiksu, která je původně prostě drsný strážce pořádku, co zabíjí bez mrknutí oka, zatímco tady je to klasický "hrdina", co pochybuje o zákonu, což je stejný nesmysl jako kdyby Superman pochyboval o tom, jestli si svět zasluhuje od něj zachraňovat. A to, že v komiksu Dredd helmu snad nikdy nesundá, ale tady jí má naopak jen párkrát, aby se neřeklo, snad netřeba zmiňovat. Dreddovi pak pomáhá jedna superkočička, která je i hrozně chytrá právnička (nejlepší je, jak všechny včetně Dredda naprosto odrovná svou inteligencí, když zpochybní při soudu hlavní důkaz o Dreddově vině, což je nekvalitní video, kde má vrah napařenou přes půlku ksichtu helmu) a otravný rádoby vtipný sidekick... v podání Roba Schneidera. Navíc na akční film se žádných pořádných akčních scén člověk nedočká. Ale je tu i pár plusů - Pár scén není špatných (např. scéna s rodinou Angelů), pár hlášek je fajn (i když těch trapných a otřepaných je podstatně víc) a Sylvester Stallone je fajn a na Dredda se hodí. Klidně bych ho do nějakého opravdového filmu se Soudcem Dreddem obsadil. Takhle ale není o co stát. (4/10) ()

klerik 

všechny recenze uživatele

DUNA+TOTAL RECALL Skvelá výprava, skvelá hudba, krásna Diane Lane, obstojný Schneider a nabušený Stallone... No, mám pre to fakt slabosť. Dokonca mám pocit, že postavy boli dobre napísané, len na plátne to nevypálilo najlepšie. Príbeh je pozliepaný z viacerych známych knižných SF motívov a keby tam bol miesto Slyho menej namakaný herec, vyznelo by to možno poctivejšie, ale to by sme prišli o tú Dreddovu drsnosť, pri ktorej sa aj šmirgelpapier musí červenať. Prechody medzi akciou a drámou sú trochu brutálne, ale rozhodne to nestojí v ceste pravej "svalnatej" zábave... ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Mohol som mať 11, keď som to prvýkrát videl. Otec to nahral na video, a tak som si to púšťal aj viackrát. Mal som to rád. Bavila ma dvojica Stalloneho a Schneidera, klasická kombinácia trvdása a loosera :) Ps: Komenty okolo ukazujú, ako čas deformuje pôvodné pocity a hodnotenie prvého videnia. KeĎ človek film ohodnotí o roky neskôr bez opakovaného videnia, má sklon to všetko hodiť do podpriemeru. Škoda. Percentá sú potom bez smerodatnosti. Ale je to žial aj pochopiteľné. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Ano. Před časem jsem jako první viděl remake z roku 2012. A byl to naprosto zbytečný remake, sterilizovaný, nijak zvlášť brutálnější, minus komická postavička (zde celkem fungující). Proč remakisti nemohou pochopit, že lidem nestačí bez mozku očesaný původní scénář, CGI a vystřihnutí stříkající krve, aby na film formálně mohla novorozeňata a prodalo se hodně popcornu. Tady je to poctivě zahrané (béčkově, ale což), poctivé kulisy bez greenscreenu a celkem i příběh. A ještě ten vintage feeling devadesátek. Skoro až za 4. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dosť nevydarená adaptácia komiksového námetu z ďalekej budúcnosti. Sudcovia, ktorí majú udržiavať poriadok v preľudnených mega-mestách. Jedným z nich je i Dredd v stvárnení Sylvestera Stalloneho. Ten sa sám jedného dňa, vďaka intrigám, ocitne mimo zákon a pocíti výkonnú moc justície. Je na ňom, aby očistil svoje meno a zjednal spravodlivosť. Keby sa tohoto sci-fi námetu chopili schopnejší autori, možno by to bol celkom fajn film. Bohužiaľ nič také sa nekoná. ** ()

Galerie (64)

Zajímavosti (19)

  • Soudce Dredd není prvním snímkem, na němž Sylvester Stallone spolupracoval s Armandem Assantem. Tato dvojice se setkala již během natáčení dramatu Cesta k ráji (1978), který Stallone sám režíroval. První spoluprací snímek nebyl ani pro dvojici Sylvester Stallone a Rob Schneider. Oba se sešli při filmování snímku Demolition Man (1993). (Jizni Tlapa)
  • Režisér Danny Cannon zažíval během filmování neustálé rozepře se Sylvestrem Stallonem. Po dokončení filmu prohlásil, že konec filmu se naprosto liší od scénáře, a to kvůli Stalloneho požadavkům a zásahům do režie. (Chatterer)

Související novinky

Dredd – věčný potížista?

Dredd – věčný potížista?

10.10.2011

Dotáčky, přetáčky, producentský sestřih, naštvaný režisér, zmatený výsledný produkt. Vzpomínáte? Tohle všechno provázelo vznik Stalloneovy komiksové adaptace Soudce Dredd z poloviny 90. let. Osud má… (více)

„Já jsem 3D zákon!“

„Já jsem 3D zákon!“

15.05.2010

Kultovní komiks ze stránek britského magazínu 2000 AD Soudce Dredd se už jedné filmové adaptace dočkal. I přes na svou dobu vysoký rozpočet a trefně vybraného hlavního představitele šlo o propadák,… (více)

Komiksové reparáty

Komiksové reparáty

24.12.2008

Těžko říct, jestli za to může Nolan a jeho veleúspěšný restart Batmana. Každopádně Hollywood se teď vrhl na spoustu komiksů, jejichž filmové verze vznikly ani ne před dvěmi dekádami. A slibuje nové,… (více)

Reklama

Reklama