Reklama

Reklama

Ztraceni ve vesmíru

Trailer

Píše se rok 2058, kosmické lodě vzbouřenců napadnou stavbu hyperbrány, která má umožnit cestu hyperprostorem na vzdálenou planetu Alfa Prime. Lidstvo by zde mohlo najít nový domov poté, co neodvratně vyplýtvalo energetické zásoby Země. Jako první se má na cestu vydat autor projektu, profesor Robinson, se svou rodinou, manželkou Maureen a třemi dětmi. Pilotem lodi je Don West a nedobrovolným černým pasažérem doktor Zachary Smith. Doktor pronikl na palubu, aby provedl příkaz svého „zaměstnavatele“, obchodníka vydělávajícího na ekologické krizi, a přeprogramoval robota Robinsonových tak, aby všechny zabil. Sám se však stane obětí atentátu. Obchodník se ho dokončení úkolu rozhodl zbavit. Po urputné bitvě se rodině podaří robota zneškodnit. Jejich loď se ale ocitla v gravitačním poli Slunce a jedinou nadějí na záchranu je únik do hyperprostoru. Protože k tomu dojde mimo hyperbránu, není možno cestu kontrolovat. Loď se vynoří ve zcela neznámé části vesmíru, a ještě navíc v budoucnosti. Tady objeví zničenou pozemskou loď Proteus, která se je snažila najít, musí se utkat s pavoučími monstry požírajícími kov a na blízké planetě pohlédnout do vlastního osudu a pokusit se změnit tragickou budoucnost. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (265)

tron 

všechny recenze uživatele

„Ešte jedna otázka, zlato. Je v týchto kryokomorách miesto pre dvoch?“ – Je v ňom ledva miesto pre vás a vaše ego.“ Všetky sci-fi motívy a nápady vhodené do jedného filmu, čo som kôň, aby som to zniesol? Prehustený scenár však nie je jediným záporom STRATENÝCH VO VESMÍRE. Ďalšími mínusmi sú zbytočne prehnané (do množstva i veľkoleposti) špeciálne efekty, ktoré bohužiaľ úspešne prekričali dej a psychológiu. Našťastie, zopár vecí oceníte ("Bludný Holanďan" a jeho nájomníci) a ak niekto na tejto nie príliš vydarene postĺkanej palube budí sympatický dojem svojprávnosti, tak zábavne namyslený Matt „Joey“ LeBlanc („Čítala som o vás, že ste vojnový hrdina.“ – „No... vlastne... áno.“) a Gary Oldman („Bude každý malicherný okamih dôvodom pre sentiment?“). ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Pro lidmi zničenou Zemi zbývá jediná naděje - najít obdobnou, obyvatelnou planetu. K jedné takové je vyslána průzkumná expedice v podání rodiny Robinsonovic, hlavního pilota Westa (Matt LeBlanc) a zákeřného doktora Smithe (Gary Oldman), který na kosmické lodi uvízl po sabotáži, kterou sám spáchal. Tato nesourodá skupinka musí čelit různým nebezpečím vesmíru - od časových bouří, podivných tvorů a nakonec i sami sobě ... Pokud člověk k filmu přistoupí tak, že jde o úvodní epizodu nekonečného seriálu, tak zklamán určitě nebude. Potěší snad jediná ne-seriálová role Matta LeBlanca a obvykle skvělý záporák v podání Garyho Oldmana, docela vydařené vizuální efekty a každopádně zajímavý konec... ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Ta studená válka začíná být horká.......... Vydejme se na dalekou cestu k Alfa Primě, a k planetě, která je určena ke kolonizaci. Robinsonovi už jsou zachumlaní, tak můžeme startovat. CITÁT - Opička otočí vypínačem...... Jenže cesta se moc nepovede. Globální teroristé zaútočí a Robinsonovi se ztratí ve Vesmíru. Film dle mého gusta. Mimozemšťané, cestování časem, vtipné scény, ironie, hezké ženy a trocha krve. CITÁT - A dav šílí!!!........ Zde je jeden krásný dialog nedialog, který je spíše směsicí monologů. MAUREEN (Mimi Rogers) - Dobrou noc, Johne. JOHN (William Hurt) - Dobrou Mauri. WILL (Jack Johnson) - Dobrou noc, Judy. JUDY (Heather Graham) - Dobrou noc, Wille. BART (OPICE) - váááummm. PENNY (Lacey Chabert) - Dobrou Willi. WEST - To si snad děláte srandu?....... V předcházejícím dialogu chybí už jen jeden člověk, ale ten má kecy skoro celý příběh. CITÁT - Nesnáším děti......... Když vím, že film je natočen v roce 1998 jsem rád, že už v té době dokázali natočit něco, co obsahuje spoustu klišé situací, které jsou do příběhu vloženy, tak že nezesměšňují, ale naopak fungují jako dobrá zábava. CITÁT - Nezapomeňte, že se za náma rozpadá planeta.............. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Zem čelí ekologickej katastrofe a tak je nutné nájsť novú planéhu na osídlenie. Do vesmíru je preto poslaná celá rodina s príznačným menom Robinsonovci. Spolu s nimi ide aj jeden vojak, ktorý ich má ochraňovať a jeden čierny pasažier, ktorý spôsobí nemalé problémy. Prevedenie: Na svoju dobu veľmi slušné, aj keď film je zrejme situovaný na menších divákov na svoje si prídu aj starší milovníci scifi. Herecké obsadenie: Celmi ma prekvapilo, že sa tomuto počinu upísal Gary Oldman Ďalším milým prekvapením bolo, že si z natáčania Priateľov odbehol Matt LeBlanc. ktorý dodal filmu drsnú stránku. Pocity: Ako malý chalan som to žral, keď som si to pozrel teraz z odstupom času, musím uznať že je to vážne dosť priemerné. Pridaná hodnota: Nostalgické scifi dobrodružstvo ktoré ma previedlo detstvom. 77% ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Bruce Broughton: 1. Lost In Space Theme - Apollo Four Forty [3:27] 2. I'm Here...Another Planet - Juno Reactor/The Creatures [4:21] 3. Busy Child - The Crystal Method [7:26] 4. Bang On - Propellerheads [5:46] 5. Everybody Needs A 303 - Fatboy Slim [5:49] 6. Will & Penny's Theme - Apollo Four Forty [3:22] 7. Song For Penny - Death In Vegas [5:34] 8. Lost In Space - Space [3:29] 9. Main Title [1:03] 10. Reprogram The Robot [2:16] 11. The Launch [4:13] 12. The Attack [2:53] 13. The Proteus [2:26] 14. Spiders Attack [2:26] 15. Jupiter Crashes [1:16] 16. Spider Smith [2:42] 17. Kill The Monster [3:53] 18. The Portal [2:46] 19. Thru The Planet [2:42] ()

Galerie (56)

Zajímavosti (17)

  • Původní robot použitý ve filmu vážil dvě tuny a ovládalo ho celkem 8 lidí. (HellFire)
  • Dick Tufeld si zopakoval svou roli z původního seriálu Lost in Space (od r. 1965), když poskytl hlas robotovi. (HellFire)

Související novinky

Horší než náckové...

Horší než náckové...

02.01.2009

...jsou pekelné mocnosti. Přesvědčí se o tom spojenecké komando, které se během 2. světové války vydá na záchrannou misi (možná najít nějakého Ryana), avšak nechtěně otevře bránu do Pekla a místo… (více)

Reklama

Reklama