Reklama

Reklama

Ztraceni ve vesmíru

Trailer

Píše se rok 2058, kosmické lodě vzbouřenců napadnou stavbu hyperbrány, která má umožnit cestu hyperprostorem na vzdálenou planetu Alfa Prime. Lidstvo by zde mohlo najít nový domov poté, co neodvratně vyplýtvalo energetické zásoby Země. Jako první se má na cestu vydat autor projektu, profesor Robinson, se svou rodinou, manželkou Maureen a třemi dětmi. Pilotem lodi je Don West a nedobrovolným černým pasažérem doktor Zachary Smith. Doktor pronikl na palubu, aby provedl příkaz svého „zaměstnavatele“, obchodníka vydělávajícího na ekologické krizi, a přeprogramoval robota Robinsonových tak, aby všechny zabil. Sám se však stane obětí atentátu. Obchodník se ho dokončení úkolu rozhodl zbavit. Po urputné bitvě se rodině podaří robota zneškodnit. Jejich loď se ale ocitla v gravitačním poli Slunce a jedinou nadějí na záchranu je únik do hyperprostoru. Protože k tomu dojde mimo hyperbránu, není možno cestu kontrolovat. Loď se vynoří ve zcela neznámé části vesmíru, a ještě navíc v budoucnosti. Tady objeví zničenou pozemskou loď Proteus, která se je snažila najít, musí se utkat s pavoučími monstry požírajícími kov a na blízké planetě pohlédnout do vlastního osudu a pokusit se změnit tragickou budoucnost. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (265)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem si teda pamatoval jako vetsi jizdu, ale je fakt, ze jsem ho videl tak pred 6 lety a to na me zapusobil vic. Ted uz sem bohuzel videl, jak jsou ty dialogy trapny, naivni a nechtene smesny. A misty se tu zbytecne keca, podle traileru totiz film vypada jako nepretrzita jizda. Ale krome tech dialogu si nemam moc na co stezovat. Herci i herecky se snazi, sice nic extra, ale dostatecny, jejich vykon srazi jen ty dialogy. Triky jsou na slusny urovni, jen ta animovana opice je priserna, jak z Looney Tunes. Pribeh je fajn, je tu par dobrejch napadu a sem tam se dokonce povede naka hlaska a akce je v pohode. Slusna zabava. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Můj osobně velmi oblíbený sci-fi snímek, který mě nedokáže ani po letech zklamat. Velmi slušné obsazení v čele s Williamem Hurtem, Mimi Rogers a Gary Oldmanem. Vedle nich i mladíček Matt LeBlanc, který jistě za svou roli může děkovat Joeymu z Přátel, předvádí dobrý výkon. Celý film má skvělé tempo, které od startu až po setkání s neznámou lodí a anomálií neznámého původu, neztrácí tah na branku podpořené rockovější hudbou a pár dobrými hláškami. Pro někoho může být trochu šílený scénář, který si v závěru hraje s problematikou času, ale jde o sci-fi se vším všudy, tak to musí divák akceptovat. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ztracení ve vesmíru, které pro jejich vzrušující zábavnost a komerční úspěch už nikdo nikdy nehledal.. Klížení očí způsobující ztělesnění filmové sterility, při jehož sledování jsem se mohl pouze utěšovat myšlenkou, že se někdy v nekonečném universu ztratím s Heather Graham a přitom nebudu trvat na tom, že musí mít na sobě kosmický oblek kopírující její ladné tělesné křivky. Škoda, že se z těch 80 mil.USD rozpočtu nenašel ani cent na učitele herectví pro Joeyiho Matta "Nachystejte mi uzenáče, na snídani jsem zpátky" LeBlanca.. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Pro lidmi zničenou Zemi zbývá jediná naděje - najít obdobnou, obyvatelnou planetu. K jedné takové je vyslána průzkumná expedice v podání rodiny Robinsonovic, hlavního pilota Westa (Matt LeBlanc) a zákeřného doktora Smithe (Gary Oldman), který na kosmické lodi uvízl po sabotáži, kterou sám spáchal. Tato nesourodá skupinka musí čelit různým nebezpečím vesmíru - od časových bouří, podivných tvorů a nakonec i sami sobě ... Pokud člověk k filmu přistoupí tak, že jde o úvodní epizodu nekonečného seriálu, tak zklamán určitě nebude. Potěší snad jediná ne-seriálová role Matta LeBlanca a obvykle skvělý záporák v podání Garyho Oldmana, docela vydařené vizuální efekty a každopádně zajímavý konec... ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

To jediné, čím se můžou Ztraceni ve vesmíru chlubit, je slušný rozpočet a z toho plynoucí vizuální stránka, jenže scénář je polévka podávaná armádou spásy. Pokud máte opravdu velký hlad, sblajznete ji, ale s největší pravděpodobností si na ní nepochutnáte. Filmu chybí silnější dramatický náboj, napětí, konflikt a naopak přebývá řada nelogičností. Celkový dojem: 25 %. Doporučuju ke shlédnutí, pouze je-li to jediná cesta, jak se vyhnout opravdu nepříjemným povinnostem a špinavé práci, jinak jde o ztrátu času. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (17)

  • Ztraceni ve vesmíru se stal prvním filmem, který po uvedení v kinech sesadil po 15 týdnech Titanic (1997) z prvního místa. Nějakou dobu se mu tak přezdívalo „ledovec“. (HellFire)
  • Robot říká větu: "Nebezpečí, Ville Robinsone, nebezpečí" a ve filmu 12 Opic (1995) řekne stejnou větu i Billings (Brad Pitt) v roli blázna, když přemlouvá Jamese Coola (Bruce Willis), aby utekl z léčebny. (cuish)
  • Jared Harris si zahrál dospělou verzi Willa Robinsona. Jared je rozený Brit, proto musely být jeho repliky kompletně předabovány, aby zněl přirozeně. (HellFire)

Související novinky

Horší než náckové...

Horší než náckové...

02.01.2009

...jsou pekelné mocnosti. Přesvědčí se o tom spojenecké komando, které se během 2. světové války vydá na záchrannou misi (možná najít nějakého Ryana), avšak nechtěně otevře bránu do Pekla a místo… (více)

Reklama

Reklama